Сините: Реформите стават бавно и мъчително

СДС отново настоя за фискален борд
7 сеп 2010 10:27,
36
Сините: Реформите стават бавно и мъчително
Снимка: БГНЕС

„Ако в бюджета ни предложат сегашната макрорамка, не можем да я подкрепим“. Това обяви съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров пред БНТ.

Но ако сините видят добри неща в бюджет 2011, те ще застанат зад него.

Около кризата инвестициите в България намаляха повече от десет пъти, заяви още Мартин Димитров.
Според него сега въпросът е как да се върне доверието в инвеститорите и в нашите европейски партньори.

„Това доверие в момента го няма поради постоянно нарастващия дефицит – нещо, с което правителството до момента не може да се справи“, отбеляза синият лидер.

Още по темата

Той посъветва да се последва примерът на Германия, страната с най-мощната икономика в ЕС, за въвеждане на фискален борд.

„Фискалният борд означава фискална дисциплина, да не се харчи повече от това, което се събира в бюджета“, посочи Димитров.

Той посъветва още правителството да концентрира енергията си в изграждането на магистрали, удължаване живота на 5-и и 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй", а не в строеж на писта за Формула 1, което според него изглежда нереално.

„Ситуацията става все по-сложна, в следващите шест месеца ще има минимален икономически растеж, но истината е, че страни като България, Латвия, Румъния, Гърция са в икономически спад, това означава, че доходите спадат, всички други страни от ЕС вървят нагоре“, отбеляза негативната тенденция Мартин Димитров.

Според него правителството носи отговорност, че реформите стават много трудно и мъчително. По думите му няма ясен план на действие и ясна стратегия, гласувана в парламента, за излизане от кризата.

Като положителна посока на правителството Димитров посочи работата на НАП, която в последно време има по-голяма събираемост на данъците.

„Отсега трябва да се работи за Бюджет 2011, който ще бъде един много труден бюджет, това е най-голямото изпитание за настоящото правителство, дефицитът трудно ще бъде свит, проблемите в здравеопазването и пенсионната реформа ще бъдат още по-сериозни, в общините ще има нови проблеми. При това положение 2011 е критичната година за България и за управлението“, каза още Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
извън борда си преди 13 години
Заради убеждението, че трябва бавно и мъчително да страдаме от т.нар. реформи, правителството на Костов си отиде безславно.Защо трябва да е мъчително, бе Мартинчо? Братчеда Костов ли те излъга? Реформата е мъчителна, ако тези, които я провеждат, бързат да се налапат , а не мислят за хората. Мартинчо, доникъде няма да я докараш. Извън борда си с тоя начин на мислене.
34
0
 
0
 
! Отговори
Работещ преди 13 години
Работното ви време май свърши.Хайде и ние дето се трудим да кажем нещо:Кризата я удължават точно хората ,които пишат тук в работно време или са мърлячи и взимат заплата даром(най вече на общинска или държавна ясла) или са пенсионери ,забравили как са крили осигуровки през годините.Кризата за тях е вечна,особенно на интелектуално ниво.Това е сила и за Мартин(Херострат) Димитров.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tipièn karikatuen obraz e tozi glupak martin
32
1
 
1
 
! Отговори
До 32 преди 13 години
Боли ли ви бе, а на президенските избори ще ви боли още повече, така че се запасявайте с противоболкови, противозачатъчни и т.н., че иначе пак ще оревете сайтовете.
31
1
 
5
 
! Отговори
Roko преди 13 години
Това е последното комунистическо гербаво правителсто-убеден съм
30
0
 
2
 
! Отговори
sedesar преди 13 години
До 27/Червена мумия- Доста си заблуден, че то освен комунисти и бивши милиционери при гербавите има ли-кои са? Смешнико
29
1
 
1
 
! Отговори
wertyo преди 13 години
Бавно и мъчително се правят реформи след такова разрушително разграбване на държавата . Иван Костов на митингите през зимата на 1996 г. уверяваше всички,които имахме наивността да му вярваме ,че "...виновните за икономическата катастрофа при управлението на Жан Виденов ще си получат заслуженото,ще влязат в затвора.НИЕ НЯМА ДА ВИ ИЗЛЪЖЕМЕ,НЯМА ДА ВИ ПРЕДАДЕМ..." И след като дойде на власт, не само че нямаше възмездие за виновните,но разграбването на държавата продължи.
28
0
 
1
 
! Отговори
До 27 преди 13 години
Евала бе човек, много точно си им го написал. Абсолютно всичко това е истина и колкото червените да се надяват, че хората са позабравили, но тия неща се случиха в близките години така, че господа комунисти не сме забравили вашите золуми и никога няма да ги забравим.
27
0
 
1
 
! Отговори
До 26 преди 13 години
Ха-ха- ха- предните правителства постигнали растеж - в какво бе, в ограбването на държавата ли, в корупцията ли, а пък тройната коалиция си бяха разпределили баница- 3 към 5 към 8. Аман от неграмотници, дето само се плюнчат по сайтовете..
26
2
 
0
 
! Отговори
ДО ЧЕРВЕНИТЕ МУМИИ преди 13 години
На тия платени червени СЪЗДАНИЯ дето защитават мръсната комунистическа ***(И В МОМЕНТА ПРАВЯТ ТРИК ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ НА ГЛАСОВЕ, УЖ КЪМ СИНИТЕ) и твърдят, че сегашните са по-лоши от предишните само ще им припомня:1.Лукановата и Виденовата криза 2.купонната система характртерна за военни времена.3.мутрите с бухалките и паленето на магазини4.дървената мафия и паленето на гори - сега няма пожари нали, а беше много горещо защо бе мръсни червени ***?5.магистралните обири6.отвличанията7.поръчковите убийства чрез хора от МВР.8.симбиозата МВР престъпност на най-високо ниво9.заменките и наглото източване на държавата.10.злоупотребата с фондовете на ЕС.11.превръщането на съдебната система в придатък на организираната престъпност а без такава няма държавност.12.източването на ДДС над 6 милиарда, а може би са много повече.!!!!!!!!!!!!!!!!!!13.уреждането на съдии с апетитни имоти видяхме им мазните муцунки и по телевизията дори.14.внедряването на престъпници в МВР и ДАНС и работа за чужди разузнавания.15.финансови пирамиди.16.ограбване спестяванията на хората в банките.17.контрабанда на наркотици със съдействието на МВР.18. разпродажба на държавно и общинско имущество на безценица.19.довеждането до изкуствена финансова и хранителна криза, когато такава нямаше по света.20.превръщането на МВР в най-голямата частна детективска агенция.Сега понеже е световна криза е така в България, а и мръсните комунисти правят саботажи. Все пак ГЕРБ , успя1.Не увеличи данъците.2.Усвоява ЕС фондовете.И куп други неща.Поведение на червените много ми напомня на наркобарона Ескобар, който даваше безплатна храна и подслон на най-бедните (утайката), а те от своя страна бяха съгласни да си има престъпност, но да бъдат НАХРАНЕНИ.
25
2
 
2
 
! Отговори
данъкоплатец преди 13 години
Реформи се правят, но не и ако си некадърен и некомпетентен. Бойко има един единствен, но много силен ход. Просто си поддава оставката и идват следващите. Алтернативи има. СДС не бяха идеални, но ни измъкнаха от предната криза. НДСВ не бяха идеални, но намалиха данъчното бреме и привлякоха инвестиции. Дори БСП и тяхното правителство постигаха растеж.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е, бавно стават. Не е както едно време бай Костов - разпродаде и окраде държавата точно за един мандат. Ама не всички са толкоз способни, бай Костов. То такъв талант като теб е едно на милион...
23
5
 
3
 
! Отговори
Пенкилер преди 13 години
Тоя Мъ. Дъ. започва да ми става по- досаден и от лилипута Станишеф! Липсата на медийно внимание си казва думата...
22
2
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
А реформи изобщо има ли? Поне аз не виждам - виждам яко скубане на народа, орязване на всякакви услуги на хората срещу платените им осигуровки и данъци, безхаберие на държавата и пълна некадърност! Предпочитам парите ми всяка година да отиват за избори,докато управляващите се научат да работят за хората, отколкото да плащам за неща,които дефакто ги няма никакви! Най-лошото е,че не знаем въобще за какво ни се харчат парите - здравеопазване няма,пътища няма,пенсии няма да доживеем - къде са парите
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сините, начело с крадливия мавър имаха 4г. пълно мнозинство в парламента. И какво направиха за това време-РМД-та с които източиха отново БГ. Но защо ли се учудвам като СДС, бяха и доста успешен проект на БКП и ДС, които успяха да заблудят демократичната общественост на Запад, че и в БГ вече има демокрация.
20
2
 
2
 
! Отговори
Отец Онуфрий преди 13 години
Всички вкупом съгрешиха и ненужни станаха... В т.ч. и рабът божий Мартинчо... И ако Мартинчо го осени промисъл божия и каже "Нама да участваме в грехопадение Боково" и "Отказваме се от сребърниците парламентарни и напускаме парламентарний Содом и Гомор, та да тръгнем сред людете", тогава месии народни ще станат и като пастири същи ще поведат паството към светлината. Иначе каквото и да казва Мартинчо, всуе го казва и фарисей си остава...
19
6
 
3
 
! Отговори
Мъдовски преди 13 години
*** си Мартине! Германия наля огромно количество пари в своята икономика и така горе долу нещата потръгнаха. Тя помогна и червена Гърция, където хората си меслят че имат само права, но не и задължения. Когато първите облаци на световната икономическа криза се зададоха на хоризонта, ти къде беше? Още тогава германците наляха милиарди в една банка, която се бе забъркала в имотни спекулации в САЩ. Допусна да станеш лаещо пале на Костов, който има един файтон хора зад себе си! Срамота!
18
4
 
6
 
! Отговори
ТЕСА преди 13 години
За бога тези от ГЕРБ да си ходят.Не мога и не искам да приема че ме управляват пожарникари физкултурници Шкумби и т.н.Назначенията им и в областните градове са на неграмотници без всякакъв професионален ценз.За ФЛИК-академичен плъх без реална визия за българската икономика.Разберете с бивши мутри държава се неуправлява а се съсипва.Мястото им е по затворите и в вицовете за борчета.Даже и ОДС не мажа да изтърпи тази простотия гербдинственно онзи с болният мозък фашиста БОЛЕН остана с тях.
17
3
 
10
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
Сините: "Реформите стават бавно и мъчително"...Мартинчо, наборче, ти къде видя каквито и да е реформи до сега бе душко..., дори бавни и мъчителни.бат Ваньо трябва да ти залепи устата с тиксо да не говориш глупости...
16
6
 
15
 
! Отговори
Тодор преди 13 години
Много жалко и трагично е да чете човек коментарите на простаците,които подкрепят Боко тиквата.Как гнусно опошляват всички сериозни теми,за които им сигнализират хората от Синята коалиция,които имат опита от изваждането на страната от много по-тежка криза от сегашната през 1997г.Но за съжаление цялото неумение на псевдополитиците около Боко тиквата ще рефлектира върху жизнения стандарт на хората през тази зима.А МОЖЕШЕ ДА Е ИНАЧЕ,АКО БОКО ИМАШЕ ПОНЕ МАЛКО МОЗЪК ЗА ДА ПОМИСЛИ,НО ГО НЯМА!!!!!!!