Фермери: Земеделието ни е пред изчезване

Сдружения с референдум за предоговаряне на евросубсидиите
15 сеп 2010 13:35,
140
Фермери: Земеделието ни е пред изчезване
Снимка: БГНЕС

Субсидиите за българските земеделски производители са три пъти по-ниски от тези в повечето държави от Европейския съюз.

Това заяви председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов.

По думите му това ще доведе до задълбочаване на кризата в земеделието и до тоталното му изчезване след няколко години.

„В интерес на ЕС е субсидиите във всички държави да се изравнят, защото ако рухне земеделието в България и Румъния, по-богатите страни членки на съюза ще трябва да плащат нашите загуби“, категоричен е Христов.

По договор до 2016 година субсидиите трябва да бъдат изравнени.

„Дотогава едва ли ще има земеделие в България“, заяви председателят на Земеделския народен съюз Стефан Личев.

Преди дни от асоциацията на зърнопроизводителите, Браншовия съюз на животновъдите в България и Земеделския народен съюз започнаха подписка за провеждане на референдум с въпрос  "Да поиска ли българското правителство предоговаряне на земеделските субсидии в ЕС".

До края на месеца ще бъде създаден Обществен съвет за референдума.

За да може правителството да инициира преговори с ЕС за изравняване на субсидиите са нужни половин милион подписа.

Събирането им ще продължи до 8 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
T R A G E D I A
135
1
 
0
 
! Отговори
Studio X преди 13 години
Мегле дава в момента 0,86ст на литър краве мляко с ДДС,и няма количества които да задоволят нуждите им,а не са само те на пазара.Може би целта на тия нови стандарти е тази,да се генерира инфлация и покрай нея да има стимул хората останали по селата да започнат пак да се занимават с животновъдство и вообще със селско стопанство защото в близките години работа в заводи и предприятия почти няма да се намира.Не може всички да бъдат администация,търговия и банки.Някой нещо трябва да произвежда.
134
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не се оядоха тези,,земеделци,,заграбиха всичката земя в Бг.накараха хората да бачкат за 10лв на ден. чудят се каква по хубава кола да си купят и само ревът.хабер си нямате в този форум за какво става въррос.
133
0
 
1
 
! Отговори
Мина преди 13 години
Да така е земеделието ни и животновъдството ни са на изчезване,затова трябва да се вземат спешно мерки.Вижте в Гърция как всички заедно стачкуват и се поткрепят,затова получават субсидия за всяка глава ***,за всяко дръвче и за декар земя.Затова българите отиват да работят в чужбина кадето им се заплаща добре защото тук трудът е много ниско заплатен.Затова нека да бъдем веднъж поне единни да помогнем на нашето родно производство.
132
0
 
3
 
! Отговори
nfsmo преди 13 години
Драги ми фермери нацията ни е пред изчезване вие за земеделието се притеснявате
131
0
 
2
 
! Отговори
haha преди 13 години
kvo 6e ruhne be arendatorite se nadprevarvat koi po nov djeep da si kupi:)))
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
128 - събоди се бе човек, комунизма умря.Много сте зле, каквото и да стане комунистите са ви виновни... Излагате се вече...Е на това сте заприличали:vbox7/play:2b3b3c92
129
3
 
1
 
! Отговори
Осман преди 13 години
Радвам се на края на безмисления 132 годишен експеримент на пияните мужици...Майка турция очаква своите чада от ***...нека отново бъдем едно цяло... Чудесно е че все повече българи разбират негодноста си като нация и лелеят за завръщане и просперитет заедно...Аллаху акбар!!
128
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако земеделието в България рухне,това ще бъде краят на тази държава.Храната понеже ще е внос,ще стане 4 пъти по-скъпа.Бунтове и безредици,в последствие гражданска война и краят на България.
127
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Анонимко 127Мутренските фирми са комунистическа креатура. Създаде ги гуруто на твойта секта - др. Луканов. Има истина в това което казваш, но звучи гротесно от комунистически джуки.
126
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пък на мен ми е странно как още не е рухнало.Чудно ми е как има още хора дето се трепят като луди по нивите а на края някоя мутренска фирма им изкупува продукцията за жълти стотинки.Нормално ли е на производителя да се плаща 8 стотинки за килограм ябълки а на пазара да се продават по 2 - 3 лева?Нормално ли е млякото да се изкупува по 20 ст, а килограм кашкавам да е 10 - 15лв?Ако е нормално явно нещо аз съм в грешка, мисля че това което в момента се случва с труда на хората е чиста подигравка
125
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
124, наври си политическата муцуна в някой *** и мълчи. миризливец, земеделието е печелившо и има земеделци 1000 пъти по-богати от един учител!
124
2
 
5
 
! Отговори
ДА ИЗГРАДИМ.... преди 13 години
...НОВИТЕ ТКЗС-та, НА БЪЛГАРИЯ!!!!ДА РАЗКУЛАЧИМ ,ПАРТИЙНИТЕ СЕКРЕТАРИ И БИВШИТЕ БРИГАДИРИ НА ПАРТИЯТА!ДА НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ ,ЗЕМЯТА, ДРУГАРИ!ДА НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ ,ВСИЧКИ ЖИВОТНИ НА ХОРАТА, ОТ СЕЛАТА!!!!НАПРЕД ,КОМУНИСТИ!!!
123
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Земеделието ни е пред изчезване"Ами нали това е целта на ГЕРБерите!Ликвидация на България, първа радост е за Дянков.
122
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами със сигурност знам че земеделците в бг имат доста добър жизнен стандарт.. много по-добър от тоя на учителите или лекарите! друг е въпроса че *** е взел 20 работника да му работят денонощно за по 10 лева на ден докато той с 2-3 джипа се чуди на коя чалготека и иде и коя *** да свали и е задължително да реве че нема пари!..
121
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кога в България е имало земеделие и селско стопанство? Какви работни места осигуряват освен за комбайнери и трактористи?Ако имаше земеделие в *** , нямаше да ходим да блъскаме във селскостопанските ферми на Англия , а щяхме да работим тук.
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ми що то си първосигнален.. бе мен.. и за това ли вина ше ми вмениш.. а *** за дупетата от сутрин вина не нося.
119
0
 
3
 
! Отговори
смело преди 13 години
никакъв референдум,никакво губене на време и прахосване на средства--блокада на земеделското министерство,докато не си свърши работата както трябва и толкоз
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прочетах само един твой коментар........ И това ми стига не съм се задълбавал
117
2
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ти си пълен ***.. щом ти се води спора .. селяни граждани.. и къде съм коментирал конкретно персоната ти? май ти си комплекс.