Кристалина Георгиева: Световната икономика се влачи по корем

Тя препоръча повишен контрол на строителството заради трусовете
20 сеп 2010 09:30,
52
Кристалина Георгиева: Световната икономика се влачи по корем
Снимка: БГНЕС

Eврокомисар Кристалина Георгиева препоръча на правителството, в частност на министър Плевнелиев, сериозно да се отнесе към проблема със строителния контрол.

Тя потвърди, че София е строена да издържи на земетресение между осма и девета степен по Медведев–Шпонхойер–Карник.

“Проблемът обаче е именно в контрола дали се спазват стандартите при строителството“, коментира тя пред bTV.

По повод на световната икономическа криза еврокомисарят заяви, че сме в условията на криза, която все още има доза на непредсказуемост.

„Две години сме в нея и още не можем да кажем какво ще стане през следващото тримесечие или след година-две”, каза Кристалина Георгиева.

Според нея когато правителствата и бизнесът са предпазливи, самото излизане от кризата се забавя.

„Много бавно, много внимателно и много предпазливо се действа, което означава, че световната икономика се влачи по корем”.

Тя допълни, че трябва да сме предпазливи, да държим здраво фискалната дисциплина и да си мислим как да поощряваме бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
КРИСТАЛИНА ЩЕ Е СЛЕДВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ И ЩЕ Я ИЗБЕРАТ С НАЙ-МАЛКО 75%
48
2
 
6
 
! Отговори
11 преди 13 години
Престанете да лъжете хората,световната криза свърши!Криза има само в България,Гърция,Франция,Испания,Италия,Белгия,Унгария.Не може да говорите за криза за държави като Германия+3% прираст,Русия+4%,Китай+7%,Бразилия+5%,УСА+2,9% т.н.Кризата свърши и ние сме на опашката,то затова и сарко подгони ромите
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези се надпреварват с празни приказки......
46
9
 
7
 
! Отговори
Става ли? преди 13 години
Българинът винаги е бил клиент БЕЗ ПАРИ, НО С ПРЕТЕНЦИИ ! Типичен *** !Това личи и от писаниците ви за КГ. Не ви харесва какви гримаси прави? Ами да бяха оставили Желева, любимия кон на Бибитко - вашия любим вожд? Не била компетентна? Да, вие сте хората, които трябва да оценяват един бивш вицепрезидент на Световната банка и настоящ еврокомисар :) Аре малко по-скромно да го даваме? Става ли?А за малоумията свързани с евреите и световния заговор... просто ги оставям без коментар :) :) :)
45
9
 
6
 
! Отговори
Немо преди 13 години
Права е за всичко.
44
10
 
7
 
! Отговори
Хлапето преди 13 години
Тази жена говори едни такива общи приказчици че наистина нейната компетентност по въпросите, по които се изказва е твърде съмнителна! Обаче еврейските, мошенически маниери и присмехулно-лицемерни гримаси ги е усвоила идеално, сигурно за това са я харесали в светованта банка и ес.
43
8
 
18
 
! Отговори
Имате ли мозък? преди 13 години
Абе, какво ревете за тези 20 000 евро? Всеки втори БГ политик, които вие си избирате, краде по 20 000 на час, вие сте се хванали с една успяла българка, която повярвайте ми в частния сектор ще взима стотици пъти повече. Ако БГ политиците бяха като тази жена, досега щяхме да сме забравили жалкия живот, които водим сега.
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Другарю Борисов, кога ще стигнем Кристалина Георгиева, с нейните 20 000 евро на месец? ------------------------- Специално ти - никога, щом задаваш такива въпроси.
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази Кристалина е голям мъж...
40
8
 
5
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
А Кристалина се влачи по ***, но го и врътка насам-натам - нали има хубава заплата. От евреи никой не е видял добро, така че това правителство, тясно свързано с всеядната "Световна банка", която е просто едно голямо еврейско гнездо на оси, трябва да си иде час по-скоро. Но средствата, трупани през годините, са вече в юдейски ръце - не за 30 сребърника, а за 20 000 евро месечна заплата на ей такива "бъргарки".
39
8
 
6
 
! Отговори
кога ще стигнем Крис преди 13 години
Другарю Борисов, кога ще стигнем Кристалина Георгиева, с нейните 20 000 евро на месец?
38
3
 
0
 
! Отговори
VUTE преди 13 години
NAVSJAKADE CARI MARZEL......4E IZPUKAME OT GLADI.....KRA4MITE - PALNI , A POLETO - PUSTO..... KALPAZANIIIIII.... PO CELIJA SVJAT
37
1
 
8
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Не се кахърете,винаги ще се намерят мекерета които да ни джиросат на акулите!Те майка и баща си ще продадат за шепа гологани!Заветна цел,милиард и половина ***!Световен геноцид,а тук програмата на Ран и Ът няма грешка!Разчиства ни методично 20години!Честита да ни е Лайнокрацията!Осъзнат оптимист съм!И по зле ще стане!Мислете му Вие,младите!
36
0
 
1
 
! Отговори
Малоумен преди 13 години
А ти ми кажи кой ги избра?
35
2
 
13
 
! Отговори
ламбо преди 13 години
Тази евреите-хазари банкери около Ротшилдови ни я готвят за ПрезидентПрез 2009 г. на някакво мероприятие в БГ тя казала :" Ниските заплати в БГ са едно голямо предимство за страната, и те в никакъв случай, НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГАТ "Госпожо "експерт" имам едно малко въпросче към вас :Защо световните автомобилни компании, си отвориха заводите в Румъния, Сърбия и Турция, където заплатите са в пъти по-високи, а не тук, за да печелят от мизерните робски БГ надници ?!!!
34
2
 
5
 
! Отговори
Idiot преди 13 години
Много заблудена наура си, еййййй!Сигурно тази се е изучила по времето на демокрацията, а?Комунистите са я изучили, те са и дали кардбланш.Сега на власт са вече внуците на партизаните.Външният ни министър е племеник на Петър Младенов (оня с танковете), ама народа бързо забравя.Ти ми кажи, кой е на власт!!!
33
1
 
2
 
! Отговори
Цветомир преди 13 години
Това е просто някаква снимка от Интернет. Тук много рядко публикуват снимки от събитието, повечето са просто така някакви от Интернет ...
32
2
 
3
 
! Отговори
Чуждата паница преди 13 години
Да, прав си. В световната банка работят само изявени комунисти :) А и, доколкото знам, в рода и има участник в Първата българска легия, а не партизани, но щом ти казваш :)
31
2
 
1
 
! Отговори
SOHO преди 13 години
A BG.IKONOMIKATA UBIHTE PO PORA4KA ! MNOGO UMNI BREI ! EVROHRANTUTNICI ! TOVA 4E PO SILATA NA KOMPROMIS SI EVROKOMISAR ,NE TE PRAVI AVTOMATI4NO PO-RAZLI4EN OT GALOSA ,KOITO SI BIL PREDI !
30
2
 
5
 
! Отговори
da преди 13 години
да така е света е фалирал от 2008г . и това е вярно ама какво означава това ами нищо , големите банки фалираха държавите наляха огромни пари , почнаха да печатат яко мангизи , златото се качи и това е е иии. Смениха ли се големите световни крадци от мфв и световната банка , ами не всичок е по старому , дерзайте братя къретет се ще ви даваме социални помощи за труда и това е , ако живеете живеете ако умрете умрете това е световната политика в момента .