България на Дянков – цъфнала и вързала

"Ще сме страна, в която всички ще искат да живеят, учат и останат"
28 сеп 2010 11:05,
637
България на Дянков – цъфнала и вързала
Снимка: БГНЕС

"България след 10 години ще изглежда като страна, в която всички ще искат да живеят, учат и останат".

Това заяви министърът на финансите Симеон Дянков на заседанието на Съвета за обществени консултации към парламентарната комисия по европейските въпроси.

Темата на срещата е българският прочит на стратегията на ЕС "Европа 2020".

Пред депутатите финансист №1 изложи приоритетите за страната ни за следващите 10 години предвид целите на стратегията.

"Следващите 10 години си поставяме за цел България да има по-добра инфраструктура, по-конкурентоспособна младеж, най-добрата бизнес среда в ЕС, доверие към държавните институции", добави той.

По думите му така България ще се превърне в равноправен член на ЕС.

"Важността на тази цел се определя и от достъпа до културно-историческите обекти на България", допълни Дянков. По думите му по-добрата инфраструктура има и социален аспект – по-малко произшествия по пътищата.

Вицепремиерът отбеляза, че страната ни е с най-ниската данъчна тежест, което е предпоставка да стане най-привлекателна за бизнеса в ЕС.

"За да стане България най-добрата бизнес среда в ЕС, през следващите 10 години ще привлечем повече инвестиции и ще постигнем равнище на заетост 76 на сто сред населението между 20- и 64-годишна възраст", каза той.

"Постигането на по-добър бизнес климат е свързано и с работата на електронно правителство, и влизане на страната ни в Еврозоната", посочи още Дянков.

"За да имаме конкурентоспособна младеж, трябва да се стимулират младите учени", добави още вицепремиерът.

"Позицията на страната ни по стратегията ще бъде готова след месец-месец и половина", отбеляза на свой ред председателят на парламента Цецка Цачева.

Тя посочи, че българският сценарий на документа не трябва да бъде еднопартиен, а национален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


637
Още по темата: НСДанков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
599
1
 
3
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Когато вържат и цъфнат налъмите.
598
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя човек трябва принудително да се лекува, защото е опасен за обществото. Хората в Брюксел са възпитани и няма да му се смеят, но тук в България по-скоро ще плачат.
597
1
 
4
 
! Отговори
mell преди 13 години
offff...tazi replika '' sled 10 godini '' veche mi e yasna :))) stanah na 30 i vse oshte e ''sled 10 godini ''.. ...ne dragi mi g-n dyankov na nas i 100 nyama da ni stignat ako vsichki sledvashti sa kato predishnite !!! :P
596
2
 
9
 
! Отговори
Def преди 13 години
Все строиме светлото бъдеще и все нещо не идва. Преди 10.10.1989г строихме светлия комунизам, после 20 години строиме демокрация, сега тоя ми обещава че след 10 г ще е рай. Да ама живота си лети, а всички власти с действия и бездействия ни *** мамицата. Още си се чудя защо не избягах и аз зад граница.
595
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сън съувал! след 10 години изобщо шал ни има?!
594
3
 
13
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Това правителство некадърно е същото като тройната коалиция, ще ни видят сметката. Накрая тия палячовци ще си бият шута и кой от където е дошъл. Не ви ли стана ясно бе Българи *** че единствената цел на тия "парашутисти" като Миленчо Хотелчо, Ники Василев, Дянков Педеругелов е да окрадът държавата колкото могат. Защо гласувате за бандит като Бойко и си мислите че ще Ви оправи, като той самия е милиардер да не говорим за жена му. *** народ заслужаваме си участта
593
1
 
8
 
! Отговори
Факт преди 13 години
За такива народа отдавна е казал:Едно говори, друго прави!
592
2
 
10
 
! Отговори
кистоник преди 13 години
това дето дянков го разправя вече сме опарили. при т.ж. то не бяха петгодишни, десетгодишни и двадесетгодишни програми. и нищо. един японец разправяше - за мен е важно какво ще се случи следващите 1-2 години, а не след 20. понеже гербаджиите няма какво да ви дадат дето гласувахте за тях ви разправят бабини деветини. чакайте десет години да имате лабота и здраве!!!
591
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е тав ана снимката финансом министър ли е или лъжливия *** от квартала.
590
1
 
15
 
! Отговори
SJ преди 13 години
Монинн,тоя рай го чака тая държава от преди ти да се родиш.Хайде хвани си тениската с англоезичните написчета и бегай там от където си дошъл.Вече няма кой да вярва ни на теб,ни на Боко или Цвъки.
589
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той е прав, така ще бъде защото отдавна отдавна дянков ще е изритан от българия и от световната икономическа система
588
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само кукуто ана мария е по-зле от лъжеца дянков.
587
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така и не разбрахте , че това момче е болно . Всеки ден на този му пост е пагубен за България. ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ТВЪРДИ ЧЕ ВЕЧЕ ИЗЛИЗАМЕ ОТ КРИЗАТА А НЕ ПЛАНУВА РЪСТ НА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ЗА 2011 Г. , С НАЙ-СТАБИЛНА ИКОНОМИКА В ЕВРОПА СМЕ А БАНКИТЕ ДАВАТ КРЕДИТИ С 3 ПЪТИ ПО-ВИСОКИ ЛИХВИ ЗАЩОТО РИСКА Е НАЙ-ГОЛЯМ ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА.
586
4
 
13
 
! Отговори
uha преди 13 години
***-като визия и акъл тоже
585
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков e пич !
584
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Селянинът с колелото.
583
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тянката лъже повече и от Тиквата!
582
6
 
22
 
! Отговори
3456 преди 13 години
Ей мушмурок, да се махаш от тука бързо бъзо. Ходи си там от де си дошил и са те учили на икономика. Преди да ти са се нацепили петичките. На-добре да идеш да помага на мормота да завива шоколади. Лилипут смотан. Чувал си ти за икономика... ай ш ......е ..... м.....та
581
5
 
6
 
! Отговори
аха преди 13 години
искаш ли ти да обираш лаината които се мятат от народа по най-умния?Сполай ти да преживееш и натрупаш .....................
580
3
 
10
 
! Отговори
кретен преди 13 години
Започвам да се замислям-когато ББ е избирал хората за кабинета си е поставил условие да ги зарази с вируса на глупостта.И защо си мисли господина министър ,че има по-*** от и по-заразени от него?Та май-ние живущите в рая не вярваме,че има такова място на балканите!?!