Минималната работна заплата няма да се пипа през 2011

В проектобюджета нямало такова предложение
28 сеп 2010 12:38,
91
Минималната работна заплата няма да се пипа през 2011
Снимка: БГНЕС

"В проектозакона за бюджет 2011 няма предложение минималната заплата да се увеличи", заяви финансовият министър Симеон Дянков.

Социалният министър Тотю Младенов настояваше минималното възнаграждение да се увеличи от 240 лв. на 270 лв. от първи януари 2011 г.

Дянков посочи още, че по данни от НОИ, ако работодателите изплащат 70 на сто от болничните на работниците в първите три дни от болничния, се спестяват от пет до седем милиона лева месечно.

По думите на финансовия министър, въпреки че тази антикризисна мярка за изплащане на болничните беше предвидена да важи до края на тази година, от социалното министерство са преценили, че промяната е добра и затова е влязла в проектобюджета за 2011 година.

Още по темата

"Българският бизнес има най-ниското данъчно бреме в Европа и правителство е направило много за бизнеса и продължава да прави". С тези думи Дянков коментира дали работодателите няма да бъдат прекалено натоварени с изплащането на болничните. 

Той съобщи още, че на заседанието на Министерския съвет министерството му ще внесе анализа за размера, обема и състоянието на клиничните пътеки в болничната помощ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Лозанова преди 13 години
АКО НАШИТЕ ДЕПУТАТИ СА НА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА БЕЗ ПРАВО ДА ПОЛЗВАТ ОБЛЕКЧЕНИЯ И ДРУГИ СРЕДСТВА - ВЕРОЯТНО ДОХОДИТЕ НИ ИМАТ ШАНС ДА СТАНАТ ЕВРОПЕЙСКИ.НО ДАКОТ ЦОЦАТ НАРОДА И СИ ПРАВЯТ ДАЛАВЕРКИТЕ ВМЕСТО ДА РАБОТЯТ ЗА ХОРАТА КОИТО СА ГИ ИЗБРАБИ ДА СЕ ЧУДАТ КЪДЕ КЪДЕ ДА ХОДЯТ И ДА РАЗХИЩАВАТ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ- НИКОГА НЯМА ДА СМЕ С ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ НА ДОХОДИТЕ НО ПО ЦЕНИ ДА
85
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Не питай идва ми да се обеся,то от сметки не остава ред да купиш на децата най-необходимото,незная за друите семейства но ние сме на ръба на оцеляването ,а двамата с съпруга ми работим и не стигат , че и заеми вземам.На дянков да му дам 6оо лв и той да живее нормално и да се чуства пълноценен гражданин на нашата страна.
84
0
 
4
 
! Отговори
юнака преди 13 години
а ония търтеи депутатите ги намалете на половина и без това тия тюфляци за нищо не стават.
83
1
 
3
 
! Отговори
IVAN IVANOV преди 13 години
Minimalnata nyama da se buta no za smetka na tova shte se buta maksimalnata.
82
1
 
1
 
! Отговори
Дянков преди 13 години
Не бъдете толково краини, ще я дават, но ще я понамалят, защото и без това е висока, нали г-н министър, а не е ли по-точното определение г-н НЕДОРАЗУМЕНИЕ.
81
1
 
6
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Минималната работна заплата направо не я давайте, а на работниците събирайте ВХОД.
80
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Минимална заплата от 240 лв се равнява на 122,71 евро. Това е заплащането на един работник в Германия за един ден.Колко трябва да стане минималната заплата у нас, за да може да казваме, че сме част от европейския съюз, а не придатък на ЕС.
79
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Роки, айде първо се научи на български тогава давай мнение. Нито един данък не ти е вдигнат. НИТО ЕДИН. За разлика от останалата част на Европа. Ясен си ми щом пишеш "balgaria". Та дори и на маймуница и с малки букви. Срам ме е от теб!
78
3
 
3
 
! Отговори
roki преди 13 години
tapi selianduri ot gerb togava ne vdigaite cenite ,danacite,i taksite prez 2011godina.inache shte vi pratime na selo da pasete kozite, ovcete,i govedata.a imenno tam ot kadeto ste doshli tam shte si hodite gospoda carvuli.po vi otiva da ste ovchari i govedari otkolkoto pravitelstvo.ne mi e iasno zashto ne si sedite na selo da si gledate dobitaka da orete nivite da kopate kartofi da zhanete da si otglezhdate kokoshkite i prasetata ami ste doshli v sofia da zakopate balgaria.
77
2
 
9
 
! Отговори
тримата от РМС преди 13 години
Да обявим война на правителството на герб, ще оцелеят или ние или те. По-добре ли е да си мълчим и да умираме от глад?!
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гърбавите видяха сметката на народа.
75
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** ти!На заплата към финансовото министерство ли си? Или шефа ти, дето кара БМВ ти фърга 500 лв на месец! И за това ли дянков ти е виновен?
74
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И ако я караме така до къде ще стигнем? Колко плащаш на година данъци? - 67 лв винетка. С тия 68 лв може да запълниш 2-3 дупки на околовръстното. Няма управия, докато има такъв начин на мислене.
73
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Toчно той ли ти ги вдигна или ЧЕЗ, Топлофикация, ВиК, мобилтел или други подобни, над които никой няма контрол? Айде стига сте фулили човека. По официални данни около 50 000 работят на МРЗ. И аз искам да си стоя вкъщи и от някъде да капят 1500 лв на месец. А баламите да бачкат!
72
1
 
3
 
! Отговори
Социо преди 13 години
Тотю...Масларов...
71
0
 
5
 
! Отговори
Ь преди 13 години
Щом няма да вдигат МРЗ, ние няма да плащаме по- високи цени от сегашните.
70
1
 
27
 
! Отговори
бг преди 13 години
Господин Дянков и моя семеен бюджет не са предвидени вашите увеличения на сметките , но вие вдигнахте почти всичко
69
2
 
25
 
! Отговори
Военна хунта преди 13 години
Време е да се мете ***. С това малодушие ще става все по зле. Трябва тотален бойкот на държавата. Никой на да не плаща данъци, осигуровки, ток, вода, парно, винетки, глоби и т.н. Да ги видим тогава откъде ще взимат пари да се хрантутят с обществени поръчки и да дават помощи на *** за това, че тормозят хората. Трябва, обаче наистина всички заедно да бойкотираме държавата. Само така няма да могат да ни направят нищо. Не могат да глобят или да окошарят целия народ наведнъж.
68
8
 
9
 
! Отговори
голям и космат преди 13 години
Положението нямаше да е по - различно ако бяхме гласували за твоя фаворит БСП или Доган или Костов
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
dobre de zaplatite nqma da gi vdigat a za6to vsiko drygo se diga