Националната спортна зала ще е готова през юни догодина

Премиер и министри на ритуала "Викане от билото на покрива"
28 сеп 2010 16:08,
139
Националната спортна зала ще е готова през юни догодина
Снимка: БГНЕС

Националната спортна зала ще бъде готова през юни догодина, съобщи премиерът Бойко Борисов, който заедно с министри и други официални лица посети новоизграждащото се спортно съоръжение в София.

Готовата вече тренировъчна зала към съоръжението е 25% по-голяма от зала "Универсиада" като игрална площ, посочи Борисов, който я определи като поредната придобивка за града. Залата е готова девет месеца преди крайния срок. В нея се проведе демонстративен мач по баскетбол между деветокласници.

"Тази зала съм възложил да ми я подготвят за типов проект, защото мисля, че във всички случаи ще е под 4 млн. лева, ще я предоставим безвъзмездно на общините – терен на общината, надявам се в следващите години ще направим един план и виждате едно такова прекрасно съоръжение можем да започнем да правим в другите градове, където изобщо няма зали", добави Борисов.

Премиерът отбеляза, че покривът на спортната зала е готов и се напредва с всеки месец.

Премиерът и останалите гости на обекта, сред които министрите Свилен Нейков и Аню Ангелов, столичната кметица Йорданка Фандъкова, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, присъстваха на традиционния ритуал "Викане от билото на покрива".

"Благодарете се, майстори, от нашия чорбаджия дойде един подарък – бял като сняг, червен като гюл; колкото са на подаръка жичките, толкова да са му жълтичките", викаше от покрива облечен като майстор актьор.

След водосвет и благословията на Знеполския епископ Йоан за успешното завършване на обекта и за просперитета на българския спорт "майсторът" отново завика: "За здраве и сила се дарува г-н Бойко Борисов, министър-председател на България, благодарете се, майстори, на който подарък донесе".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
2
 
! Отговори
Кристиан преди 13 години
"Елитен спорт" охххх кой те е родил теб.Голф ще играят сигурно.А за болниците другата година пак така защото някой не си е свършил работата както трябва и още една зала да отиде в нечий джоб.Аз се радвам когато се строй,а не се дават пари за въображаеми проекти.В България се управлява с планова икономика имаме минимум и като го стигнем, другото отгоре се разпределя от управниците и протежетата им.Много прости парчета има в този чат-папагали.ГЕРБ е партията :)
130
0
 
2
 
! Отговори
Kristian преди 13 години
Lelelelelele коко прости хора имало тука.Първо не София се подържа от другите градове амии точно обратното.Второ пари има за всичко просто много се краде.Магистрали,спортни зали,паркове и т.н.т са крещящо необходими драги ми ***(това е за хората ,които са против строежа).Това ще е многофункционална зала ,която ще спомогне за печелене на домакинства на различни спортове(това са пари).Спорта трябва да се развива за да е здрава нацията тези пари после ще отидат за лекарства.
129
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес ще открие покрива на залата, утре топлата вода ....
128
1
 
4
 
! Отговори
пир по време на чума преди 13 години
За да не фалират болниците трябват 200 млн.лв,а само в тази сграда влагат 108 млн.И то за елитен спорт,не за масово спортуване на децата.Кой има файда от цялата тази работа,не и бълг.народ,само тези,които ще прилапат комисионните,и тези,които строят.И всичко това на гърба на изстрадалия народ.Пък вие спорете София какъв град е,аз ще ви кажа-София е представителния вид на шизофреничните мечтания на един луд.Лудите обаче сме ние,щом позволяваме подобна гавра
127
1
 
6
 
! Отговори
я преди 13 години
мисля че е напълно излишно заниманието със спорт особенно по време на глад и мизерия по разумно е силите да се използват за нещо което произвежда храна а не да се отглеждат хора които основното им занимание е да отглеждат мускули и да се наричат спортисти тва е неква форма на хрантутници ми се струва
126
4
 
6
 
! Отговори
Атанасов преди 13 години
София трябва да стане икономически град. Голям забързан град с различни култури, интересни места и икономика. Но така като гледам въпреки някои единични светлини в тунела, започвам все повече и повече да се радвам, че вече съм в Холандия и все повече се замислям дали да не остана. Проблема не е в България, а е в хората. Затова всички си тръгват и ходят в чужбина. P.S. : Да спокойно ще си остана тук няма нужда от излишни коментарчета как така е по-добре за вас ;) Лека вечерДерзайте
125
2
 
8
 
! Отговори
Майна преди 13 години
До АтанасовПроблемът не е от вчера. През последните 60 годи България е занемарена за сметка на столицата. Тази столица образувана от петдесетина селца която се напъва да строи и мери с истинските Европейски столици. Но хората са го казали-на сила хубост не става. Не метро но и небостъргачи и кули да строите си остава един сив безличен град който няма да впечатли никoй. Град без река,без никакво историческо и културно наследство е мъртъв град.
124
1
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Аха, значи затова зала Фестивална и Зимния дворец са оставени да си паднат сами, защото са с n% по-малки от Бойковия обект. А Бойко открива само "най-големите" обекти.Мутроархитектура в мутроспорта. В държавата Мутристан, разбира се.Една истинска зимна пързалка има в целия град, за 2 милиона население. Смех! Покриви ще ми открива.
123
3
 
4
 
! Отговори
Атанасов преди 13 години
До 121Но въпросът е не да се караме кой софиянец, кой от някъде другаде, а да погледнем сериозно на проблема и да видим всички фактори. Да и София си има своите недостатъци. Най-вече не трябва да бъде столица за да се децентрализира България. Трябва да е голям икономически град, но не и столица. Но се дразня на изказите "те в София всичко си правят с наще пари" и като почне да се говори за метро, лувър и кво ли още не.Обичам България, обичам София и всеки друг град в България.
122
2
 
4
 
! Отговори
Атанасов преди 13 години
До 121Въпросът е в това, че съм се занимавал исвестно време с местното управление на цял регион Варна и там всички спят, *** си дърпат марионетките, строителните фирми си правят далаверите с пътищата. И накрая само 10% от хората осъзнават това. Другите гледат лесното и викат ама те в София ние ги издържаме, а в същото време много добре виждат какво се случва всеки ден. Не мога да кажа от лично мнение, но съм чувал същото за Бургас, Пловдив и Добрич.
121
2
 
4
 
! Отговори
Атанасов преди 13 години
До 121 Това ти изказване не е в твоя полза, вссяко лято от 11 години съм във Варна, а последната година бях само там. Омраза към цяла група хора /шопите/ имат само диви селяни. Тези където викат, че провинцията е гадна и затварят буркани и тези, които само седят и плямпат колко са *** софиянци, но най-голяамата им мечта е да дойдат в София.
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Езически ритуали с примес на юдео-масонство и присъства епископ.
119
0
 
5
 
! Отговори
Why? преди 13 години
В Пловдив готов (но недовършен) стадион се руши заедно с недовършена зала, а тея викат от покрива некакви глупости.А те тва ни е държавицата.
118
0
 
7
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 13 години
До 121И ако това не е достатъчно прочетете другата статия на Днес.бгНай-големият стадион в България стадион Пловдив, стои заключен и се руши. Ако беше завършен, той щеше да има 55 000 седящи места и да бъде единственият стадион с два етажа у нас. От 20 години вторият етаж стои недостроен. Официално стадионът е открит през 1950 година. Тогава имал 30 хиляди места и се казвал "9 септември". На терена му са играли Барселона, Байерн Мюнхен, Ювентус, Лацио, Реал Сарагоса и Цървена Звезда.
117
0
 
5
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 13 години
До 121Прав си. Ето ти един пример.Ето още един замразен обект. Оправдават се с кризата но това едва ли е причината. Завист,завист и пак завист. Това е.До февруари месец ще завърши грубия строеж по Многофункционалната зала с покрит колодрум - наливането на бетон, изграждането на големите метални конструкции, монтирането на климатични и други инсталации. С поставянето на поддържащата конструкция на покрива и завършването на трибуните, залата придоби внушителен вид и вече не е трудно всеки, който види строежа да си представи цялото съоръжение в завършен вид. В момента се работи по изграждането на първото ниво - на спортната площадка и дъното на пистата. Металната конструкция на покрива е изградена и след одобрение от архитектите, ще започне да се покрива с шумоизолиращи и метални панели. До февруари залата вече трябва да е придобила вид и да се започне с довършителните дейности. Под трибуните на две нива има различни помещения - част от тях са обслужващи залата - съблекални, бани, съдийски стаи, служебни помещения, а друга част ще се отдават под наем. Идеята на инвеститорите и строителите от пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон" е помещенията да се наемат от спортни клубове и залата да стане основен център за голяма част от пловдивски спорт. Вече даже имали много заявки за наемане на стаи в залата.До пролетта трябва да бъде завършена и външната облицовка на залата. Цялата зала ще бъде ос тъклена фасада. Около съоръжението ще има и обиколен път. Входът за паркинга е един, от южната страна. Той е проектиран така, че пътищата на влизащите и излизащите автомобили няма да се пресичат - входът ще бъде само от Асеновградско шосе през новата улица, която Община Пловдив изгражда, а изходът - на запад към бул. \"Найчо Цанов\". Малката уличка, която в момента е вход към залите на Пловдивския университет и зала Академик, ще бъде разширена. Паркингът ще е с близо 500 места, ще има отделно място за автомобили и пред централния вход от източната страна.Отвътре залата ще има подходяща акустика за провеждане на концерти. Скоро ще започне и поставянето на инсталация за циркулация на въздуха.Поради трудността на проекта, от колоездачния клуб се въздържат да дават крайни срокове. Въпреки всичко обаче залата се строи, независимо че по различни медии непрекъснато излизат партенки, според които строежът е прекратен. Със сигурност до няколко месеца в Пловдив ще се радваме на най-модерната спортна зала на Балканите, с единствения изцяло покрит колодрум в Източна Европа.
116
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Излиза, че само софийските кметове са кадърни, а останалите- далавераджии и крадци, които ощетяват хората. много елементарно обяснение на "проблема София", която като тумор нахално смучи от тялото на България. Не случайно шопите са омразни за повечето българи.
115
3
 
15
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Хора ,Разберете България не е София.Б.Б.флиртува със софиянци и казва на останалите българи "вие сте лош материал"
114
0
 
8
 
! Отговори
stilko_picha преди 13 години
Някой вика от високо, а пък семки лэпи Боко.
113
3
 
7
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 13 години
ИМА *** ПО БОГАТИ ОТ БЪЛГАРИТЕ - ТРЯБВА ДА ИЗГОНИМ *** ДО КРАК ИЛИ ДА ГИ УБИЕМ ДОКАТО НЕ Е КЪСНО!!!!!!!!!!!!!!
112
0
 
7
 
! Отговори
Parvankata преди 13 години
Abe toq smeshnik hrani momi4etata s poga4ite na otkrivaniqta ama, kato dode vremeto shte go glutne nai-golqm. Vsi4ki shte go glutneme golqm ...