Бюджет 2011 и вот на недоверие влизат в НС

Дянков внася проектозакона, oпозицията се гневи на здравеопазването
1 окт 2010 07:05,
60
Бюджет 2011 и вот на недоверие влизат в НС
Снимка: БГНЕС

Проектът на Закона за държавния бюджет на Република България за 2011 г. влиза днес в Народното събрание.

Министърът на Финансите Симеон Дянков ще го връчи на председателя на парламента Цецка Цачева.

В Бюджета за следващата година е заложен икономически ръст от 3.6 % или над 77 милиарда лева. Планираният дефицит е 2,5 на сто от Брутния вътрешен продукт или 2 милиарда лева.

Пенсии и заплати няма да се увеличават – минималното работно възнаграждение ще остане 240 лева. В тази връзка финансовият министър коментира преди дни, че е успех, че те няма да бъдат намалявани.

Правителството очаква приходите от данъци да се учеличат. Предвижда се ДДС в туризма да се уеднакви – в момента данъкът е 7% за организираните пътувания и 20 на сто за неорганизираните, като се очаква единната ставка да бъде 9%.

Издръжките на отделните министерства и субсидиите за общините като цяло ще останат на нивата от тази година. Повече пари са предвидени за здравеопазване, инфраструктура и съфинансиране на европейски проекти.

Против Бюджет 2011 вече се обявиха синдикатите и работодателите. От Българската стопанска камара определиха основните параметри в него като „твърде оптимистични спрямо сегашните условия и перспективи“.

В часа, в който финансовият министър ще внесе проекта за държавния бюджет, Коалиция за България и ДПС ще внесат вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов.

Той е заради кризата в здравеопазването, където според опозицията  „провалът на правителството е най-видим“.

Левицата и ДПС са категорични, че независимо от оставката на здравния министър Анна-Мария Борисова, основанията за вота не отпадат.

При гласуването в пленарната зала не се чакат изненади.

„Атака“ вероятно ще подкрепи твърдо кабинета. Това се очаква да направят и депутатите от „Синята коалиция“, които критикуват липсата на реформи в здравеопазването, но заявиха, че оставката на Борисова обезсмисля вота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: вот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
3
 
! Отговори
az преди 13 години
gadni bezsramni bokluci koito pozvoliha turcite da ni upravliavat - tova ste vie prodajnici ot bsp
53
2
 
3
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Ти сам се доведе до тук , като гласува за ГЕРБ !!! Сега си сърбай,каквото си надроби! Лошото е , че всички го сърбаме !!! ... но не за дълго!!!
52
1
 
2
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Крии се ти бе мишка ! Арогантен *** !
51
3
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
A koi da doidat be - pak li gusnite dps i boklucite ot bsp
50
2
 
3
 
! Отговори
az преди 13 години
skrii se be !!!
49
2
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
dolu cherveni mrasni kradlivi lajlivi prestapni gnusni cherveni bokluci i gadni depesari!!! Te ni dovedoha do tuk!!! Ako se namali chislenostta na *** shte ima poveche pari za balgarite - to e iasno kato bial den!
48
1
 
3
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Стига мутри и охранители !!! ОСТАВКА !!!
47
3
 
3
 
! Отговори
Lubov преди 13 години
Не мога да повярвам ,че искате БСП пак да ви управлиава-глупав народ-крадът го ,лъжат го и пак вярва в "светлото бъдеще".Готови сте да се продадете за 5 лева,но не се сещате ,че безплатен обед няма. Явно Бойко размъти играта на *** и сега бързат да го махат-уууууууууууу.
46
3
 
4
 
! Отговори
Питане преди 13 години
Какъв вот на недоверие бе червени *** ? Я вижте вие какви коалиционни партньори имахте като Гюнай Сефер:dnes.bg/crime/2010/10/01/sefer-objalva-zapora-za-dvata-miliona-leva.100111
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма оправия ей, когато министъра е лекар - ЗАЩО, когато не е лекар - ЗАЩО?Народа има една приказка - хем сърби, хем боли...
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия с тоя вот, ако не бяха жалки, щяха да са смешни. Все пак народът колкото и да е *** поне за 1 година назад помни. А това, което помни, няма да е в полза нито на БСП, нито на ДПС. Така че трябва да си налегнат малко задниците и да кротуват. Както направи лисицата Костов.
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде да падат тия, че нещо множко се задържаха!
42
2
 
4
 
! Отговори
Аз преди 13 години
"В тази връзка финансовият министър коментира преди дни, че е успех, че те няма да бъдат намалявани(заплатите)."Браво, браво, само такива успехи са ни нужни да си вържем продраните семейни бюджети, Дянков ,фен съм ти завинаги !!
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"икономически ръст от 3.6 %"Да, то след като се срине система с 40% надолу, после ръст от 3,6% е абсолютно реален.
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А имаме спешна нужда от нова правителство. Не от комунисти, но и не тия мухьовци които са в момента. Ако тия ставаха за нещо до сега трябваше реформите да са направени бързо и болезнено и колелото вече да се завъртяло, защото Европа излиза от кризата, а ния не сме готови с реформите и те пак ще тръгнат нагоре, а ние ще си боксуваме на същото място. И след това ходи ги гони. Интересното е стачките с по над 20000 човека които предстоят, дали ще постигнат нещо. Или боко като им скръцне и ще клекнат
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ni6to nqma da postignat bsp i dps
38
2
 
11
 
! Отговори
Myleena преди 13 години
На държавата и трябва др. Хаус, за да предписва викодин срещу болката от Бойко
37
1
 
1
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Преди няколко дни имаше коментар , но няма кой да му обърне внимание , че на тази система и трябва министър икономист, а заместници лекари , така може и да потръгне реформата .
36
0
 
4
 
! Отговори
паливец преди 13 години
народе????спасявай се от тая *** в която политиците превърнаха България.всички са за Собибор!
35
3
 
4
 
! Отговори
к. николов преди 13 години
а, бе, тия от т. нар. синя коалиция са пълни мазохисти. оставката на здравния министър обезмисляла вота. та тя нищо не е направила да го осмисли. и така ще бъде, докато здравеопазването се управлява от лекари, а не от що - годе компетентни хора. така двойно увеличените здравни вноски по думите на председателката на нзок - пак д-р ще са по други направления. сполай!!!