Шефката на НЗОК: Няма изчезнали пари от бюджета за 2009 г.

Парите не липсвали, а са преместени от едно перо в друго
1 окт 2010 08:30,
76
Шефката на НЗОК: Няма изчезнали пари от бюджета за 2009 г.
Нели Нешева. Снимка: БГНЕС

И аз искам да се ориентирам откъде излизат тези цифри в пространството и защо опозицията задава въпроси, които не задава като сума.

Това каза пред БНТ председателят на Националната здравноосигурителна каса Нели Нешева в коментар на информацията, че от бюджета на касата за 2009 г. липсват около 319 млн. лева.

По думите й тези пари не са изчезнали, а има преместени от едно перо в друго.

В четвъртък Българският лекарски съюз поиска от прокуратурата да образува проверка на здравната каса с мотива, че 319 млн. лв. са отклонени неправомерно от бюджета за миналата година.

Нели Нешева каза, че ще даде бюджетно изчерпателен отговор къде са тези пари в момента.

"Когато се прави разчет на бюджета има приходи, разходи, резерв. За всяка една цифра ще има точно обяснение и това ще бъде пред парламента", каза председателката на Здравната каса.

Д-р Нешева коментира и обещанието на финансовото министерство за допълнителни 65 млн. лева за болниците за погасяване на неразплатените дейности от страна на НЗОК

Тя изрази надежда към края на октомври парите да стигнат до болниците.

Тези 65 млн., които вчера са били обещани, колегите знаят, че не е възможно парите да ги получат на 1-во, 5-то или 10-то число на октомври, трябва да има преразпределение първо в бюджета на касата. Те ще постъпят и чак тогава ще бъдат разпределени, заяви Нели Нешева.

Тя беше категорична, че не се раздават пари „на калпак“, а въз основа на относителната тежест на конкретната болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 13 години
При тях е като в казармата, там не се краде просто парите са си сменили собственика :)))
69
0
 
3
 
! Отговори
... преди 13 години
То това да не е **й, че да го местиш от единия крачол в другия?!
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Маааааазна ***
67
0
 
8
 
! Отговори
Хм преди 13 години
я - шефката на касата била бая - ша *** прощавате - цицеста :)
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имала Марияна, шапка с едно Перце!!!
65
1
 
15
 
! Отговори
фил преди 13 години
,,По думите й тези пари не са изчезнали, а има преместени от едно перо в друго. " - какво значи това. Парите от здравните осигуровки не се използват за здраве. Тази жена говори несвързано.
64
0
 
4
 
! Отговори
LUDIA KOLEV JOINTA преди 13 години
bih q bodnal za sporta,sig dolu e dosta otvorena,ma kato q gledam si go tursi
63
1
 
14
 
! Отговори
лекарче-некадърниче преди 13 години
абе,дебело герберско ***,къде са ми парите за август,??Оставка!
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не Ели, а ти си ***. Осигуровките на държавните служители са фиктивни. те са само на хатия и представляват резерва на касата. Всички държавни служители, деца, пенсионери, инвалиди и др. се осигуряват от държавата само на хартия. За тях НЗОК не получава реално пари. Това е резерва на касата, който не се пипа, защото в него няма пари. ТЕ ТОВА Е ПРОБЛЕМА!
61
0
 
4
 
! Отговори
кк преди 13 години
е, на тая докторица, шефка на нзок, не е ясно, че оперативният резерв не е перо от здравеопазването. а каса на мф в търговски банки за прибиране ан лихви и комисиони. може ли с оперативен резерв да ес лекуват хората. може само с харчове!!!
60
0
 
11
 
! Отговори
Не преди 13 години
Не може да се мести от едно перо в друго. Това е забранено и недопустимо. Затова д-р Нешева ниго казва на какво основание е станало незаконното действие, защото такова основание не моое да съществува законно, нито кои са тези пера по които незаконно е местено. По-скоро парите просто ги няма, което е логично, защото го няма в наличност целия фонд. Дянков задлъжнява непрекъснато държавата, за да погасява текущи плащания.
59
2
 
4
 
! Отговори
държавен служител преди 13 години
типичен представител на средностатистическия българин сте ели . не знаете какво искате , какво харесвате , но знаете какво не искате и какво не харесвате , без да знаете защо . а за писането , таки си пиша в коментарите , за да пречетете и съдържанието .
58
0
 
6
 
! Отговори
Балин преди 13 години
" преместени от едно перо в друго" Моля? Тоест от здравеопазване към МВР? Абе ти за молоумен ли ме имаш? Я си вземи перата закачи ги за бухалка и си ги...ти знаеш къде.
57
1
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Ама тези съвсем ни взеха за канарчета! На всички ни стана вече ясно, че парите не се харчат по предназначение, благодарение на недоразумението Дянков. С какво право здравните ни вноски се харчат за друго, като в същото време ни се отказват направления и здравни услуги! Само така погледнато Дянков си е чист подсъдим, а не свидетел някакъв си, какъвто го изкарва прокуратурата! Това не е ли античовешка политика. Такова некадърно управление досега не бях виждал, сигурно няма да има друго такова!
56
2
 
5
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Ами да ,от такива неграмотни държавни служители страдат гражданите. За главни букви да сте чували .....И не ми пиши глупости ,защото много добре знам какви са заплатите в различните служби . А ако не ви стига заплатата -Напуснете и си направете фирма .
55
0
 
10
 
! Отговори
европеец преди 13 години
това е само доказателство на закона, че нищо в природата не изчезва, то само се преобразява от един вид в друг или по-просто казано, само се преместав от едно перо в друго, или от един джоб в друг....
54
0
 
7
 
! Отговори
държавен служител преди 13 години
проблема е в събираемостта и в разходването . всички знаят че има милиард и двеста милиона лв. резерв , но министерски съвет ги е изхарчил за нещо друго , и не ще да ги използва по предназначение . нали затова е резерв - при нужда да се ползва . ба си финансовия министъ , ба си финансовата политика на кабинета .
53
0
 
6
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Така е, парите са там..просто са в друго перо, а ние- нали нищо не разбираме от тези пера - що пък трябва да знаем...иначе - парите са там ..и един мармот завива шоколада..и в Швейцария всички крави са ***..и парите са някъде там, но ние пак сме бедни
52
4
 
4
 
! Отговори
държавен служител преди 13 години
много си *** ели , държавните служители се осигуряват от държавата . когато аз станах държавен служител ми намалиха заплатата , която беше по трудов договор , така , че пак да получавам чисто същата сума като преди и да остане за осигуровките , без да се увеличава фонд работна заплата . сега такива като теб пишат глупости . нали средната заплата на държавните служители е под средноосигурителния доход за страната , изключвам началници и други над областно ниво .
51
2
 
11
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Няма как да стане ,защото всичко е крито-покрито .Никой не знае как се харчат нашите пари .Но има един друг огромен проблем в здравеопазването. Наистина достатъчно пари няма ,защото огромната маса *** не плащат ,защото армията от полицаи ,съд , 150000 души чиновници също не го правят. Остават работещите в частния сектор и разбира се безработните ,което е безумие. Но бизнесът фалира ,всеки ден има съкращения и парите се топят. Проблемът е много голям и ако така продължава здраве няма да има.