Цветанов: Приоритетно е обучението на полицаите

По-реалистично е да влезем с Румъния в Шенген, смята вътрешният министър
3 окт 2010 13:16,
110
Цветанов: Приоритетно е обучението на полицаите
Снимка: БГНЕС

"Съвсем реалистично е влизането на България в Шенгенското пространство през 2011 година", каза вътрешният министър Цветан Цветанов, след като получи доклад на гражданското наблюдение от „Отворено общество” по подготовката на България за членство в Шенген.

Вътрешният министър посочи, че приоритет на унгарското председателство на Европейския съюз е именно влизането на България и Румъния в Шенген.

"По-реалистично е влизането на България и Румъния заедно, след покриването на техническите параметри, отколкото поотделно", подчерта Цветанов.

Той посочи, че в техническо отношение страната ни стои на моменти много по-добре отколкото дори по-стари членове.

По повод появилите се информации за обвързване на членството в Шенген с проблема с ромите, Цветанов каза, че „подобни обвързаности не стоят на дневен ред”.

Приоритетна задача в следващите месеци е обучението и повишаването на квалификацията на българските полицаи по отношение на влизането на България в Шенген, каза министърът и допълни, че са изготвени брошури за всеки един полицай, за да могат служителите на МВР да бъдат подготвени за внезапните проверки, които ще бъдат направени в страната в различни районни управления.

На 9 октомври официално ще бъдат пуснати в експлоатация корабите, които изпълняват инструмента Шенген, каза Цветанов. По думите на министъра тези съоръжения гарантират сигурността на морската граница.

До края на тази година екипите, които ще поемат хеликоптерите, които ще бъдат дадени на „Гранична полиция” за наблюдаване на сухопътната граница, също ще бъдат готови.

Още по темата

Вътрешният министър изрази удовлетвореност от доклада, който му беше представен от „Отворено общество”. Окончателният доклад ще бъде готов през януари 2011 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: Цветан ЦветановШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
К`во обучение бе...Корумпирани продажници..."Нашата полиция на пази"-ха ха ха.Как не ви е срам.Вашата полиция ви пази,нас никой не ни пази...Всеки да се оправя както може.
105
0
 
2
 
! Отговори
Кан Крум преди 13 години
Като не са учили в училище сега ще ги ограмотяваме.Познавам ченгета,които и една книга не са прочели през целия си живот.
104
0
 
3
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Аз съм минавал един път там.Спря ме полицай с лице на току-що излязъл от зат вора криминален престъпник.Провери ми документите,заяде се за снимката и накрая като нямаше какво да ми направи,започна да проверява какво има в багаж ника на колата.Накрая ме глоби 10 лв,че една чанта е поставена в/у пожарогаси теля и при нужда трудно бих го извадил.Казах му,че нямам пари и ще платя гло бата в града, където живея.Просто му се доплака от мъка,че рови 15-на минути и накрая "йок мъни". Това е Етрополе.
103
1
 
6
 
! Отговори
да преди 13 години
Няма такова животно ,като грамотен полицай.Всички полицаи в София са от село или Перник ,цялото министерство е семейно предприятие,на лелеинчовци и лелинки и техните племенеци и племенички.Целият коеф. на интелигентност им е 2 : 1-за равновесие ,1-за отходни нужди.Само пробвайте да си смените паспорта виж те пред районното какво лице ви чака.Цветанов направи си справка колко роднини работят в МВР ,......много и ти знаеш нали беше кадровик там.Както по погрешка ни приеха в съюза ,така и в Шенг.
102
1
 
9
 
! Отговори
Хм преди 13 години
Само на мен ли ми прави впечатление, че полицаите са ни като *** ?1. Еднакво крадливи.2. Пословично неграмотни и необразовани.3. Мързеливи, но пък все искат някакви добавки и благини.4. Еднакво пренебрежение към законите.5. Изливане на колосални средства за обучение на абсолютно невъзприемчива група.Въобще, различават се само по кепето ...
101
0
 
4
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Пари от еврофондове трябва да се усвояват, ееееееее какво знаеш ти, някой трябва да блажи, не само дедо поп :)
100
0
 
9
 
! Отговори
ASBC преди 13 години
Егати държавата на която приоритета и е да се харчат пари за доучване на доказано некадърни хора ...
99
0
 
5
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Цветанов по добре първо ги изучи българските закони да знаят после международните. Че те сега и акт свестен не могат да съставят , нито познават законите по който самите те работят.
98
1
 
7
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Г-н Цветанов, променете закона за полицията. Това дето в момента е МВР и по РПУ-та не е полиция! Позволете им да използват оръжие, за да могат при случващо се събитие да се защитават себе си и гражданите около тях, а не както в Овча купел 1 *** да убият българин насред 5-6 полицая.Искаме също така промяна на закона за в частта за самоотбраната: всеки човек да има право да се отбранява със законното му оръжие - така, както е в любимата ви страна САЩ.
97
0
 
0
 
! Отговори
za 84 преди 13 години
I kak s eopraviash s dany4ni ?
96
3
 
11
 
! Отговори
kk преди 13 години
И Цецо,забравяш да поясниш,че като влезем в "Шенген",трябва да въведем ЕВРОТО!Е...и.?!Твоята заплата и на твоите "гурута" ще стане 3-4 хиляди евро,а пенсиите по 70 евро.Заплатите от 1000 лева ще станат 500 евро!А цените с колко ще скочат?!От физкултурник влюбен в "Полицейщината"толкова,Господа от "*** матриял"!С какво е покрил изискванията за намаляване на престъпленията и корупцията...,че нещо не разбирам!
95
2
 
9
 
! Отговори
жж преди 13 години
Ще се учат как по-добре да се крият из шумките и да дерат пари.най-некадърните и крадливи полицаи в Европа.
94
3
 
10
 
! Отговори
kk преди 13 години
Абсолютно правилно!Да се изучат "тъпите кратуни",а за учителите и децата ни ще мислим в "следващият" си живот!
93
1
 
16
 
! Отговори
Бричор преди 13 години
Г-н Министър с брошури обучение не се получава, просто малко Ви са кадърните хора в МВР, тези които знаеха и можеха вече отдавна ги няма в МВР, остана доста посредствен материал от рода " ми сега кво ша праим " и др. от този род. Почистете основно къщичката МВР за да има повече авторитет най после МВР.
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не съм луд ,и в Етрополе да ме надънят,,,,даже ти благодаря и от там няма да минавам,,
91
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще напиша още нещо и ще спечеля само минуси ама нейсе,,,навсякъде висшето образование в Бг се скапва няма пари и какво ли още не,само че в Симеоново съм сигурен, че не е така,за там пари има връзкари може и да има ,но на повечето им сече пипето ,,,,
90
2
 
12
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Ако ви се удаде случай,минете през Етрополе.Понеже градчето е малко, служи телите на КАТ познават местните хора и не ги глобяват, стоят по краищата на градчето,спират и глобяват всеки неетрополец.Говорят на "ти" и се държат като последните простаци. Във връзка с ПТП синът ми подаде оплакване до Областното управление на МВР.Оттам изпратиха проверяващ,който се върна потресен и каза,че за етрополци времето е спряло преди 100 години. Така че не обучение на полицаите е нужно, а съкращение наполовина
89
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те го закриха преди бая години и сега има само школа ,следователно качеството пада .
88
1
 
1
 
! Отговори
ДО 84 преди 13 години
То все ще има някой който е по-добре и е намерил някои решения -- но далеч не всички са като теб,а им се хилят,
87
1
 
9
 
! Отговори
до 87 преди 13 години
Ъъъ, я пак ? Какви бойни спортове бре :-))) Никога не сме имали нещо различно от прасета за полицаи. През 3-*** пършави *** се *** от страх.