Бюджетът на Дянков – на силовите структури

Ние да не сме във война, попита ексминистър Петър Димитров
4 окт 2010 14:49,
168
Бюджетът на Дянков – на силовите структури
Снимка: БГНЕС

Депутатът от Коалиция за България и бивш министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров определи проекта за бюджет за следващата година като "бюджет на силовите структури".
 
Той отбеляза, че за първи път средствата за МВР догодина надвишават един милиард лева, а почти същата сума получава и Министерството на отбраната.

Димитров посочи, че образователната система, в която са включени 1 200 000 деца и около 400 000 студенти, през следващата година ще разполага с 407 милиона лева, или близо 40 на сто от бюджета на полицията.

Сферата на културата пък ще разчита само на 94 000 000 лева, отбеляза народният представител.  
 
"На мен не ми е ясно ние във война ли сме и с кого воюваме. Освен ако не воюваме със собствената си нация, която трябва да изплашим и тя да слуша", коментира Петър Димитров.

Той определи проекта като бюджет на продължаващо обедняване в условията на завършила криза, ако се сбъдне прогнозата на управляващите за ръст на икономиката.

Той смята, че е неразумно, вместо да се вземе евтин кредит от Международния валутен фонд, да се емитират държавни ценни книжа, които да бъдат продавани на международните пазари. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още по темата: бюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
0
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
до 149Постът ти е много правилен и цитата също. В момента обаче нашата държава има нужда от справяне с корупцията, която е най големият и проблем. Включително и с справяне с корупцията в МВР. Това е приоритет и е нормално да се отделят най много средства за това. Съгласен съм че културана те трябва да се пренебрегва но някой да си направи труда да провери дали пък тази година не са отделени повеча пари за култура отколкото миналата? Всеки плюе. Това е другият проблем на Б-я - никои не мисли...
154
0
 
0
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
Образователната ни система не е в чак такава криза. Да има проблеми но те са свързани по скоро с вътрешните избори на учебните заведения и некомпетентни студенти отколкото с нещо друго. За сметка на това сме една от най корумпираните държави в Европа и е съвсем логично да се наблегне на отстраняването на тази корупция. Все пак не забравяйте, че сме част от ЕС и малко или много трябва да изпълняваме това което искат от нас - е това е именно отстраняването на корупцията.
153
1
 
4
 
! Отговори
sis преди 13 години
Какво чудно, ББ се подготвя за народната любов. Повишаване бюжета на силовите структури и в същото време съкращаване на армията искат. Полицията стана в пъти по-многочислена от армията, а никаква полза от нея. Само показни акции без смисъл. От тях не се е повишила сигурността в държавата нито с нещо помагат за движението по пътищата.
152
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
сРЕЩУ НАцията ни отдавна се води война ама тя не се усеща
151
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
дянков и герб бързо оставка
150
1
 
4
 
! Отговори
dp преди 13 години
Милиционерско правителство - милиционерски бюджет, кво е изненадващото.На мафията-държава и става все по-трудно да залъгва публиката с приказки,от 1989 насам мина много време и приказките за разправяне посвършиха.И си въоръжават милицията - това им е армията пазителка, отдавна никойи не очаква правоохранителни или други дейност от милиционерите в БГ.
149
1
 
4
 
! Отговори
Veselin Marinov преди 13 години
*podvizite im.
148
2
 
4
 
! Отговори
Veselin Marinov преди 13 години
Da vi napomnia, che parite v buidjeta za kulutra moje da vi se struvat malko v sravnenie s tezi za politsiata i armiata, no zatova puk sa predimno za himni i pesni, koito da slaviat i vuzpaviat im.
147
1
 
2
 
! Отговори
До Kulturtreger преди 13 години
Та кой твърди, че тряба да се харчи повече за култура, отколкото за полиция. Наблягам на полиция, а не за милиция, както е у нас. Правиш раликата.
146
7
 
6
 
! Отговори
Смях преди 13 години
До 155Типичен коментар във стил КАРУЦАРЯ МУТРА боко !!! Всички ГЕРБЕРИ са прости ФАКТ, и обичат да се изразяват като каруцари....Вашата родина е някъде във Африка, там може да стреляте всеки който е по умен от вас и има доводи !!!!При ГЕРБЕРИТе най големия проблем е че нямат доводи а само лозунги...Направо си мирише на КОМУНИЗЪМ !!!!
145
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 151Абе твойта м.... и смръдляк залупен!Ако те подпукам аз тебе изобщо няма да ти изправям косъма!Нагло и долно племе,ЕЙ!!!!!!!!!!
144
3
 
3
 
! Отговори
Kulturtreger преди 13 години
Niama strana v sveta, koiato da har4i za kultura pove4e, otkolkoto za policia...........
143
0
 
3
 
! Отговори
Карай да върви? преди 13 години
Какво толкова лошо и нецензурно е написал 136, че сте го пратили в "неприемливите мнения". Истината е казал човека и на който не му отърва ще диша праха на онези страни, които в миналото бяха след нас в класацията. Ето затова щи ни мачкат и ние ще търпим.
142
4
 
6
 
! Отговори
ФБР преди 13 години
Я първо се заемете със далаверите на Боко и след това искайте кинти !Тука заприличахме на полицейско-мутренска държава, управлявана от пожарникар със мутренски наклоности.......
141
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той ли няма нищо общо с крадливците?Я питайте в Столична община,как се строят детски градини по 1000-2000 евро/м2,как се правят "велоалей" за по няколко милиона,как "Ипон" охранява и инкасира "Местни данъци и такси",а за асфалтирането да не говорим?Известно ли Ви е,че се дават обекти на приближени фирми,които дори нямат строителен лиценз?Когато го подпукат някой ден него,ще Ви се изправи косъма!!!
140
9
 
4
 
! Отговори
МВР преди 13 години
Напълно е нормално да се даде на МВР такъв бюджет. Ще режат социалните привилегии на полицаите, те ще пускат рапорти да напускат, а трябва да се изплащат заплати накуп. И напусналите през тази година не са получили обезщетенията си. Така е и в правосъдното министерство.
139
3
 
14
 
! Отговори
ББ преди 13 години
100 млн.за култура срещу 1 млрд. за ченгета!Скандално е само да си го помислиш!!Някои май много ги е страх от народната обич.Даже при Бай Тошо не имало такива бюджетни съотношения!А специално за ***(***?) като 133,134 и 135 поствам цитат от велик човек:Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin
138
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От където си дошъл и ти от корема на майка си само че той няма нищо общо с червените крадливи комунисти които сега са социълисти.
137
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм от белене бе другарЮ и съм работил там и много добре знам как стоят нещата.От там кръговете от фирми източиха много пари и ако се върнат сергеите на власт това ше продължи.
136
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 144: Вашият Боко откъде дойде?