"Подкрепа" плаши с напускане на тристранката

Тристранният диалог вече е просто формален, недоволстват синдикати
50
"Подкрепа" плаши с напускане на тристранката
Снимка: БГНЕС

КТ "Подкрепа" обмисля оттегляне от Националния съвет за тристранно сътрудничество, обяви конфедеративният секретар на синдикатите д-р Евгений  Душков преди заседанието на днешния тристранен съвет, на което ще бъдат обсъдени проектобюджетите на държавното обществено осигуряване и на НЗОК.

Душков уточни, че крайното решение ще бъде обсъдено на конфедеративен съвет на синдиката в четвъртък.
Според синдикатите тристранният диалог е станал формален, тъй като според тях вече е практика НСТС да се свиква, след като законопроектите са внесени в парламента.

“Очакваме подкрепа и от другия синдикат – КНСБ”, уточни Душков.

От своя страна вицепрезидентът на КНСБ д-р Иван Кокалов заяви, че в конфедерацията нямат такова решение.

"В края на краищата "Подкрепа" така е решила, въпреки че те в момента водят сепаратистки преговори по друга линия", заяви Кокалов.

По думите му КНСБ е готова за протест срещу внесения законопроект за промяна в Кодекса за социално осигуряване.

До края на деня ръководството на КНСБ ще има среща с премиера по темата за пенсионната реформа.
Кокалов заяви, че това ще бъде последен опит преди протеста да се види дали може да бъде оттеглен законопроектът от парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: НСТС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
леля преди 13 години
до 47:пожелавам ти успех,стани ти лидер на синдикат,можеш,ще промениш нещата,вярвам,но как ще ги бутнеш тези -за 20 години шия хванаха и се сраснаха с мошенници ,мутри,изнудвачи ит.н.
49
3
 
1
 
! Отговори
pleo преди 13 години
не ако аз съм председател на Подкрепа, няма да си позволявам да хода по министерства с ризка за 5 лева и елече от Илиянци!!! Това е обида да всички синдикални членове!
48
1
 
3
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Тренчев може да измете всяко правителство - а на сегашното почти му е време. Засега да се махне поне Дянков - и да не ни изпращат менистри от САЩ, щото ще натирим Тиквата право при тях.
47
0
 
2
 
! Отговори
Зигфрид преди 13 години
Лельо,аз никъде не съм твърдял, че синдикатите ни са идеални! Напротив! Както всичко и всички в българия са оплетени като свински черва с политическите партии, с работодателите и с какво ли не още! Ставаше дума, че синдиката, по своята същност е обединение на наемните работници! И ако ние, наемните работници се дистанцираме от него, тогава синдиката се превръща в някаква странна лобистка организация, която работи за тоя който плаща. Вариантите за бъдещето са два, или синдикатите ще престанат да съществуват, поради липса на членове или ще продължат да съществуват както в момента - ще изпълняват поръчките на този, държи хляба и ножа! И от двата варианта файда за нас няма! Аз най много от всички искам да имаме нормални синдикати в България, но това няма как да стане, ако ние сами не си ги направим такива! Иначе, въобще не се съмнявам, че синдикатите са необходими! Най малкото защото, както казах одеве, това е единствената организация, която може и е длъжна да работи за защита на нашите права! Това, което казва човека по долу, за съда, е много вярно, но не всеки би си направил труда да заведе дело, да се занимава със съдебната ни система и да чака...някога, някаква справедливост! Дори само заради това, дора само за да водят дела от наше име, дори само за да ни консултират, ако ние решим да заведем дело, синдикатите са необходими! Затова, приемам че са лоши, но повече съм склонен да се опитам да направя нещо, както се казва от вътре, да натискам председателя си, той да натиска тези над него, пък дано някога нещата се променят! Защото, ако стигнем до там, че съществуващите синдикати да се закрият, пък после да се мъчим да създаваме нови на чисто,вероятно резултата ще е още по плачевен... аз поне така мисля!
46
2
 
7
 
! Отговори
читател преди 13 години
Др. Тренчев е болен(в тежка форма!!) от соц-синдрома на вечното лидерство.Време е да се измита от там, за да има профсъюз.
45
0
 
7
 
! Отговори
7 преди 13 години
Какви са тия синдикати в Б-я това немога разбера,и коя кауза защитават?По всичко личи че,това са псевдо синдикати и техните лидери защитават каузата да им са пълни джобовете и да са добре приети и от правителство и от техните членове.Реално погледнато това си е пълен фарс и това не са никакви синдикати,абе с една дума българска работа.
44
0
 
14
 
! Отговори
реалист преди 13 години
До кога ще ги търпим такива синдикати -кандидати за народни артисти,спуснати от власта.Кой те ли ме защитават-глупости!!!!!!!!Всички подобни длъжности трябва да се избират от народа и работищите,до тогава се прощавайте с европеиските доходи..........Кой го е избирал тоя-НАТРЕСОХА НИ ГО!!!!!!!!!!!
43
1
 
6
 
! Отговори
555 преди 13 години
СТИГА С ТАЗИ ПОДКРЕПА.ОТ 20ГОД. НИ ЛЪЖЕ И ШАШМАЛОСВА. НИЩО НЕ ПРАВИ ЗА ЧЛЕНОВЕТЕ СИ А САМО СИ ПЪЛНИ ГУШАТА.ДОЙДЕ НИ НА НАС ДА ГУША.............
42
2
 
20
 
! Отговори
Иван преди 13 години
КОЙ СТЕ ВИЕ Д-Р ТРЕНЧЕВ ?????. КОМУНИСТ,ЧЕНГЕ,ДОНОСНИК,ПЛАТЕНА МАРИОНЕТКА,МИЛИОНЕР,ОЛИГАРХ !
41
0
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 13 години
Точно в десятката! Стискам ти ръка за това мнение.
40
3
 
19
 
! Отговори
КТ "Подкрепа&qu преди 13 години
Нека си припомним кой е Тренчев!Всички записали се в КТ Подкрепа бяха изгонени от работа по късно от *** Лостов,същите и сега са тероризирани по подобен начин!Тъй като тренчев е кадър на ДС какво друго може да се очаква освен писане на досиета и терор по късно спрямо наивниците протестиращи с/у БСП-милиционерите!Това изчадие винаги излиза изпод камъка когато кукловодите му наредят.Едва ли има по голям патологичен мошенник от този патолог!С по долното си изказване открито сам казва кой е:В нормалните държави или си десен, или си синдикалист, или надуваш кавала. В България може да си и десен, и синдикалист, и членовете на синдиката да ти правят ***... /К.Тренчев/
39
2
 
3
 
! Отговори
митко преди 13 години
ДО ЛЕЛЯ:НА 100% СИ ПРАВА И НЕ САМО В СИНДИКАТИТЕ ИМА КОМУНИСТИ,НАВСЯКЪДЕ И 20 ГОДИНИ ПАК УПРАВЛЯВАТ И НИЩО НЕ СЕ ОПРАВЯ ЗАЩОТО СА ТЕ НА ВЛАС А ТЕ СА ОБРЕМЕНЕНИ ПСИХИЧЕСКИ ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН,ТИ СИ ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК ПРЕДПОЛАГАМ И ГИ ЗНАЕШ НЕЩАТА - ПРАВИШ СЪПОСТАВКА С ПРЕДИ И СЕГА И ВСИЧКО СИ Е СЪЩОТО.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОТГОВОРДемокрацията и свободата не са дадености!Те се защитават абсолютно всеки ден в съда от тези като теб,а не от онези които ходят като глухи *** по улиците и скандират с раздадените им плакати.Синдикати дефакто няма!Има уяли се псевдосиндикални елементи,които се пазарят с властта за своя облага,като ползват народното недоволство за разменна монета.Спасението е в съда!Масови жалби да се чуе в Европа.Да се задръсти съда и да бъдат принудени да променят закона.И така за всички закони.Успех!
37
1
 
0
 
! Отговори
леля преди 13 години
до 32:Съгласна съм с теб и аз искам да членувам в синдикат и да ме защитава,но не с тези лидери,вземат пари от групировки,за да защитават интересите на работодателите,немога да напиша подробности,че работя във фирма която дава пари на синдикатите да да защитават интереса на работодателите,а той е ясен - по малси заплати,осигуровки,дори искаха без клас да бъдем,свидетел съм на цялата помия,иначе си прав каква е функцията на синдикатите,но са лицемери.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никога не забравяйте че кадрите на БСП са учили пропаганда и са факири на компроматите и цифрите. Никога не вярвайте на сляпо на БСП - НИКОГА. Там са събрани всички *** на България. Окрадоха народа, от 20 години седим на същото дередже - превърнахме се в евтинозаплатени роби на техния измислен "комунизъм".
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
21899
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доста време мина от гласуването на този закон.Синдикати ли?Тук в България?Абсурд!Никога не ги е имало и като гледам няма и да ги има щом за 20 години не се появиха истински синдикати.През 1989 започна формирането им като стачките бяха организирани насила.На никой тогава не му се стачкуваше щото още хората обикновенните де имаха пари,а и взимаха добри заплати спрямо тогавашните цени.Днес когато трябва да се стачкува се прави с месеци закъснение и то след като се разберат с властта.Нагласено е пак
33
0
 
2
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Зиги, преди да се спориш за брадата на Карл Маркс премисли следното: да се увеличи двойно вноската ти за НЗОК (50% на 50%) т.е. тя да скочи от 8 на 10%. Ако сега сумата която влиза в нея (примерно) е 1 милиард нека да стане 2 и да има пари за всички и всичко. Сега нали ще намалят армията, нека да намалят и полицията т.е. да се освободят средства за други пера.
32
1
 
7
 
! Отговори
Зигфрид преди 13 години
Е добре де, разбрах! Не плащате членски внос, не "бръснете" синдикатите, с какво право тогава им държите сметка, след като явно доброволно сте се отказали от тяхната защита!?!? Или просто така, по навик си мрънкате?! Аз примерно си плащам членски внос и НАСТОЯВАМ моят представител в тристранката да защитава интересите ми! Подписал съм подписката, може би ще отида и на протеста! Аз не искам да работя докато започна да се напикавам на работното си място! И не виждам НИТО ЕДНА ДРУГА ОРГАНИЗАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ, КОЯТО ДА ПРАВИ НЕЩО ЗА ЗАЩИТАТА НА ТОВА МОЕ ПРАВО! Добри или лоши, синдикатите са единствените, които въобще се сещат че ние-работещите на трудов договор въобще съществуваме! Че сме нещо подобно на хора, а не сме само касички за пари, пилци за скубане или чували аз изтръскване! В този смисъл, много ми се ще всички антисиндикалисти да ми отговорят, кого виждат в ролята на защитник на правата си, щом това явно не са синдикатите?! Политическите партии ли?! Правителството ли?! Работодателите си ли?! Кой?!?!!
31
2
 
4
 
! Отговори
друга леля преди 13 години
Работя в научен институт. От както се помня плащам (и не само аз, а всички тук работещи) членски внос. Казват ни, че ако не плащаме е най-лесно да ни съкратят. Такива като нас има много. Къде отиват тези пари. наистина този *** от снимката си живее добре на наш гръб.