Премиерът на Унгария: Няма да замърсим Дунав

Виктор Орбан е на официално посещение у нас
Обновена: 8 окт 2010 12:55 | 8 окт 2010 12:54,
12
Премиерът на Унгария: Няма да замърсим Дунав
Снимка: БГНЕС

"Успяхме да овладеем изтичането на токсични отпадъци и по всяка вероятност в Дунав няма да се влеят води, които да застрашават околностите, дори и на територията на Унгария.

Ние няма да замърсим Дунав и вие няма да имате заплаха за тази част на Дунав".

Това каза министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, който е на посещение у нас по покана на министър-председателя Бойко Борисов.

Орбан посочи, че еврокомисар Кристалина Георгиева ще пристигне в Унгария в края на седмицата. По думите му тя със своя "спортен дух" ще укрепи българо-унгарските отношения.

Още по темата

Унгарският премиер заяви, че с благодарност ще приеме помощта от България. Министър-председателят Бойко Борисов уточни, че Унгария може да разчита на лабораторни експерти и специалисти по рекултивация на почвата.

"Ние сме народ приятел на България. Нямали сме никакви конфликти с България и целите ни в ЕС са общи. България получи стабилен партньор след спечелването на изборите в Унгария от нас", заяви Орбан.

Той посочи, че Унгария ще е председател на ЕС от 1 януари 2011 г. и е дошъл, за да попита българския министър-председател какви са очакванията на българския народ.

Той посочи, че е получил ясни приоритети – присъединяване към Шенген, създаване на обща енергийна стратегия, премахване на пречки пред конкурентоспособността на страните от ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: дунавВиктор Орбан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Дано се оправят хората с тая червена смърт, дето ги заля. На много хора им е съсипана земята, пораженията няма да изчезнат и след години. :(
11
0
 
4
 
! Отговори
ЯНОШ преди 13 години
Ако може да се каже,че ние българите иамме приятели,то това са унгарците и донякъде хърватите.Териториите на Унгария, също толкова успешно като нашите, са били грабени и изобщо сме близки.Да живеят и 2те държави во веки!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей болен мозък, наясно ли си, че сме имали обща граница с Унгария още преди да ни завладеят византийците. А иначе Унгария е призната за кралство от папата в началото на XI век, а съществуват като държава от края на IX в.Били са се постоянно с османците, така че "какъв продукт, какви 5 лв." ?
9
1
 
4
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Извадка от утрешната преса !!!След кратка и ползотворна среща на министър-председателите на Бъ;гария и Унгария, премиерът Боко Батманов се ангажира лично да почисти Дунав във рамките на 24 часа !!!
8
11
 
1
 
! Отговори
АТАКА преди 13 години
Маджарите да не се месят в нашите дела те са продукт на османската империя както ние- българите ...до Пиринеите
7
2
 
5
 
! Отговори
Ахаааааааа преди 13 години
Няма да замърсим Дунав - ще обърнем течението на реката ! Блажени са вярващите.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиквата ако не се снима всеки ден пред камерите ще му излезе пришка на ..
5
2
 
7
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
той много хабер си има къде се намира Дунава
4
2
 
8
 
! Отговори
Пътник преди 13 години
"Орбан посочи, че еврокомисар Кристалина Георгиева ще пристигне в Унгария в края на седмицата. "Малко се забавила, ама нали помага за наводненията в Пакистан и заметресенията в Хаити. Те унгарците сами да се оправят
3
1
 
8
 
! Отговори
wtf?! преди 13 години
Какво прави в чужбина тоя?! Нашият премиер, ако тръгне да пътува по време на такова бедствие, едва ли ще ни стане драго.
2
0
 
5
 
! Отговори
ОКСИДАЦИЯ преди 13 години
Браво, добре!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Орбан да взима лопатата и да почва да чисти тиня! Явно не само в България има безотговорност, което не е успокояващо...