Бюджет 2011 е Copy&Paste, ревнаха от ДПС

Парите за здраве + образование + култура = на тези за МВР
Обновена: 12 окт 2010 22:25 | 12 окт 2010 22:07,
56
Бюджет 2011 е Copy&Paste, ревнаха от ДПС
Снимка: БГНЕС

Като "бюджет на замразената икономика" определиха правителствения проектобюджет за следващата година от ДПС.

"Основното при него е Copy&Paste на актуализирания вариант за 2010 г.", коментира Алиосман Имамов.

От движението посочиха, че в предложението се забелязва тенденция на вътрешно преразпределение на средства, а предвиденото намаление на разходите е едва с около 30 млн. лв.

За пример Имамов посочи заложените в бюджета разчети за догодина за МВР над 1,6 млрд. лв.

"Това е равно на парите, предвидени за 2011 г. за образование, здравеопазване и култура. Досега нито една година, нито едно министерство на вътрешните работи не е разполагало с толкова много средства, бюджетите им не са надхвърляли 1 млрд. лв", посочиха още от партийната централа на Сокола.

В същото време сериозно са орязани средствата на медицинските вузове, а повече пари са предвидени за висшите военни училища.

От ДПС изразиха опасение от първите намерения на новия здравен министър Стефан Константинов да диференцира болниците на такива, в които се доплаща, и други, в които лечението е безплатно.

Това, по думите на Лютви Местан, е административен акт на ликвидация на лечебните заведения, в които услугите ще са платени.

От ДПС са категорични, че кабинетът не може да коригира изцяло грешната си политика в областта на здравеопазването чрез персонални промени.

Хората на Доган ще подкрепят подписката на левицата за сваляне от поста на Цецка Цачева като председател на Народното събрание.

Депутатите на движението били съгласни с мотива, че с бездействието си тя толерирала езика на омразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: ДПСбюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На гейберистите за какво им е образувание, здравеопазване и култура. Без МВР са си чао...
45
6
 
8
 
! Отговори
IND преди 13 години
В нашата мафиотска държава наистина за няколко години първо трябва да се наблегне на МВР, прокуратурата и съдебната система иначе няма никакъв смисъл да се наливат пари, които после изтичат в нечии джобове!!!
44
10
 
7
 
! Отговори
inatut преди 13 години
***.. не работите ли бе??или само пишете тука.. еххх ваща майка..
43
1
 
12
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 13 години
Поредното правителство,което мисли повече как да си увеличи шансовете на изборите,вместо как да реформира системата за да има бъдеще за държавата.Всички младежи под 20 години,трябва сериозно да мислят как да имигрират,защото и тяхното бъдеще ще бъде ограбено от типажи от сорта на Боко Нещастника Борисов.
42
2
 
14
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 13 години
Некадърника Боко ще ни върне на нивото от 95 година.Затова нещастника ЦЦ е най-обичания депутат след ББ,защото нахрани тройно подчинените си.Още от комунистическо време стои фразата "Милицията единствената опора на народната власт".Горките полицаи са толкова ***,че не разбират,че тези пари се взимат от образуването и здравеопазването на целия народ.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анализатор преди 13 години
До БСП , ДПСКато сте толкова прави , защо не оставите правителството до напролет да оцапа гащите, нали има избори догодина все ще ви е от ползаДО ГЕРБ Хей финансистите от МФ , чи има грешки в бюджета има , вземете и го преработете. И не стягайте колана прекалено , че последната дупка народа отдавна я подмина , рискувате да го прережете през кръста вече осъзнайте се. Знае се че трябва да се мине през съкращения и орязване на разходите, то бива бива , но повече няма накъдеДо СДС , ДСБ ***
40
5
 
18
 
! Отговори
501 преди 13 години
"Парите за здраве + образование + култура = на тези за МВР........."Четете статията,не започвайте да плюете веднага като чуете турско име,като кучето на Павлов сте ве :))))
39
1
 
9
 
! Отговори
Естествено преди 13 години
Това е естествено. Как да помниш стари безобразия, когато ежедневно ставаш свидетел на нови...
38
2
 
7
 
! Отговори
arhar преди 13 години
' Самоуби се кмет, разследван заедно с Гюнай Сефер 'Каква беше официалната версия за смъртта на Ахмед Емин ? И той ли се е самоубил ?Странни самоубийства стават в тези редици !
37
8
 
7
 
! Отговори
HA ha преди 13 години
А бре тоя *** турчин докога ще го гледаме........................писна ни от него !!
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя турчин да не слуша български рап :D axeaxeAXaaxe Копи&Пейст вика aEEXaxeAEX
35
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА !!!Бюджета за 2010МВР - 2 % от БВП (1.3 млрд)Здравеопазване - 4.2 % от БВП (2.8 млрд)Образование - 4.2 % от БВП (2.8 млрд)ОБЩО за образование и здравеопазване - 5,6 млрд. Бюджет на МВР 1.3 млрд. Хем бюджет 2011 е копи-пасте, хем бюджета на МВР най-голям ??? Хайде бе !Ама колко му е. Лъжата че "имаме най-много полицаи на глава от населението" мина, сега може и тази да мине !!! Нещ...стници !!!!!!"МНОГО ТОЧНО КАЗАНО!
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много хора забравиха бързо безобразията на тройната коалиция!
33
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боже, боже... така ще се смея тази зима, че и цялата следваща година с тоя бюджет :) Изнесох си парите зад граница, преустанових бизнеса си в България и в момента се чувствам много добре. Спря да ме боли главата, вече не съм нервен. И без това в Бг от 1000 реализирани лева, около 60-70% изчезваха като данъчета и такси(40% данък върху свободните професии, 20% ДДС + още). Ще рисувам картини, за тоя дето духа и ще ям трохи. Я какво ми е хубаво да си ги продавам в ЕС и паричките ми да са в Германия
32
2
 
11
 
! Отговори
гръмотрес преди 13 години
"Бюджет 2011" е бюджетът на вилнеещата простащина
31
4
 
9
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Добре нека МВР да имат най-големият бюджет,ама да си вършат работата както трябва!А нека да попитам да сте видели нощно време патрулни коли да обикалят софийските улици особено в крайните квартали,аз специално не съм видял от времето на социализма,а пардон само по време на избори,понеже работя нощни смени вече над 20 години!Обяснението винаги е лимит на бензина!Ако по телефона повикаш полиция за колко време идва ами поне ще чакаш 2 часа,нямало свободни коли!Да не говорим за КАТ!
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Това е равно на парите, предвидени за 2011 г. за образование, здравеопазване и култура. Досега нито една година, нито едно министерство на вътрешните работи не е разполагало с толкова много средства, бюджетите им не са надхвърляли 1 млрд. лв"Нормално, тая зима на Бойко полиция ще му трябва, а не учителки и зъботехнички ...
29
2
 
15
 
! Отговори
36 преди 13 години
Кво ме интересува мене как ти ще ги наречеш - милиционери или служители в МВР. Факт е, че целият сбириток към това министерство е 63 хил. (три пъти повече на глава от населението на нормалните страни), а като добавим и т.н. агентурния им апарат ще ударят 100 хил. Оптимизиране и реформа му е майката. Да се съкратят със 60-70 процента.
28
2
 
14
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Ами нормално. Трябват повече пари за МВР-то щото сега след ювелирните акции Цоневци, Трактори, Маргини и т.н. заведоха дела из Страсбург, та Дянков е предвидил достатъчно средства, че да могат да им се изплатят обезщетенията. Що само че от нашите пари, а не от личните средства на организаторите на тия ювелирни акции
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лъжата че "имаме най-много полицаи на глава от населението"не лъжа имаме най много служители в МВР,а виж за редови полицай нещата са други.Не можеш да отречеш че за подслушване порите са повече отколкото за култура.