ДПС: Ставаш училищен директор, ако си "слушкал"

ГЕРБ назначават само удобни хора, твърдят от партията
Обновена: 29 окт 2010 13:08 | 29 окт 2010 13:08,
85
ДПС: Ставаш училищен директор, ако си "слушкал"
Снимка: БГНЕС

Управляващите назначават за директори на училища удобни за ГЕРБ хора. Това твърдят от ДПС в декларация, прочетена от заместник-председателя Лютви Местан от парламентарната трибуна.

Ръководители на регионални служби от ГЕРБ във взаимодействие с ресорни министри провеждат опасна политика на използване на назначения в организации на бюджетна издръжка с цел така да създадат гръбнака на ГЕРБ във връзка с предстоящите президентски и местни избори, посочи Местан.

Той обясни, че спечелилите конкурса като правило се назначават с договори за три месеца. След изтичане на тримесечния срок, ако си неудобен и не си "слушкал", договорът бива прекратен и на твое място се назначава друг  до провеждането на нов конкурс и намирането на най-подходящите, тоест послушните лица, допълни Местан.

Заместник-председателят на ДПС даде пример с конкурса за директор на СОУ "Христо Ботев" в Джебел, който е спечелен с убедителна преднина от Незиха Хасан. По-късно  тя е освободена след изтичане на тримесечния договор без никакви аргументи.

Такъв бил случаят и с конкурсите в други две училища в села от Кърджалийско.

Вината на тези хора е, че през тези три месеца са отказвали да изпълняват политически поръчки на началника на регионалния инспекторат да подменят всички и да назначат лица, близки до ГЕРБ, смята Местан.

Съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев увери, че информацията, която изнася Лютви Местан, ще бъде проверена и ако има нередности, ще бъдат отстранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: ДПСучилища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
Турчинн преди 13 години
Дпс освен търговия според мене на нищо не е способно ако не беше така защо в Б-я има само 3 прокурори етнически турци!
80
0
 
0
 
! Отговори
tyo преди 13 години
Яд ги е ДПС,че това са едни от малкото места, в които не могат да се наместят, защото не се решава на местно ниво в общините, където те обикновено колят и бесят.
79
0
 
1
 
! Отговори
спиро преди 13 години
при вас как беше , сега се светнал козела
78
0
 
2
 
! Отговори
Мила преди 13 години
Малко преди да си отиде Тройната коалиция от власт, назначи директори. .Що не кажат кой на кого колко пари даде, за да стане директор на училище?Защо никой не направи проверка каква голяма корупция се е вихрила тогава, когато министърът беше от НДСВ?
77
0
 
2
 
! Отговори
ТОЙ преди 13 години
Елате в Самоков и вижте кои са директорките.Всички са протежета на някой ,а всъщност са толкова елементарни,но нали знаят да лазят,да падат на колене.Апък ако видите кой е начело на образованието в града,ще разберете колко жалки са учителите,ръководи ги човек без всякаква визия и интелект,да не говорим за начин на общуване.Тя общува само с нейните протежета и им изпълнява само техните прищявки.Не е лошо министрите да засилят малко проверките и на регионалните инспекторати защотои там само седят
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нагли бандити!Кои са им лидерите?!Агент,алкохолик и ***-геьовете да ме извинят,нямам предвид сексуалната ориентация-тя е личен избор!
75
0
 
1
 
! Отговори
8 годишен преди 13 години
не разбирам ***
74
0
 
3
 
! Отговори
ТЯ преди 13 години
Всяка власт си слага нейни хора.Но по-гадни от бесепарските директори няма.Точно са като по-горестоящите в момента.Предлагам на новия министър да внесе промяна и да се назначаватдиректори за 4 години и после да се сменяват,за да не се овълчават.Властта ги прави лоши.Директорите не трябва да са свързани с определена партия.
73
1
 
0
 
! Отговори
do 73 преди 13 години
nego li pzna vuysho si ah lape ima mnogo da uchish
72
1
 
1
 
! Отговори
8 годишен преди 13 години
а какво е това животно на снимката и защо му е толкова КВАДРАТНА КРАТУНАТА
71
1
 
2
 
! Отговори
РПГ-7 преди 13 години
Турчина този път каза нещо абсолютно вярно, за всяка държавна служба /не става въпрос само са даскал и школси директор/, сега трябва да те подкрепи някой "голям гербаджия", най-добре Фидоската, БМП-то на бат`Бойко. Такава шуробаджанащина не е имало и при *** и при бай Симо, много бързо научиха тези мурафети гебраджиите, само за година. Прав е 52-ри с писанията си !!! Що се касае до политическата линия на ДПС, тя естествено не е много в унисон с българските национални интереси!
70
2
 
4
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 13 години
До последните избори ДПС си разкарваха коня както те си знаят!Във връзка с работата ми съм посещавал малките общини в Кърджалийско,Разградско,Търговищко и Силистренско.Всички шефове на "Земеделие"-то и заместници по-незнам-какво-си в службите на общината бяха кадри на ДПС!Нагли,***,с някакво измислено образование и с големи претенции....Дойде им времето!!!!!
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам как ДПС пробута заместник кмет по здравеопазването в Шумен Седат Кадир - двадесет и няколко годишен, следващ право в свободния университет във Варна, преди това работил като бензаджия. Като го махнат, поради очевадна некадърност, сигурно пак ще пишат подобни изявления.
68
1
 
8
 
! Отговори
Dada преди 13 години
Има един отговор и той се нарича НДСВ!!! Хора, защо не се замислите че те бяха истинските виновници за ограбването на България по времето на тройната разбойническа ламя? парите бяха в тях, скритата власт беше тяхна...! Кой назначаваше директорите тогава - знаем кой Дани боцкавия от НДСВ! Всичко ставаше много изпипано...а за парите които се въртяха под масата не ми се говори. Жалко че сега никой не говори за тях...защо ли?
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората на Гоце се задействаха :)
66
0
 
9
 
! Отговори
леко моля преди 13 години
Е, та те другите да не назначаваха по заслуги? Айде малко по-леко, че всички сте един дол дренки!
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чак сега разбрах, защо ни е толкова тъпо образованието.
64
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДПС отдавна трябва да е забранена със закон като етническа, антибългарска, противоконституционна и терористична организация. Друг е въпросът, че умишлено бешеше регистрирана с помощта на БКП-БСП и СДС.
63
7
 
12
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Много ясно че ГЕРБ ще слагат българи за директори на българските училища, комуняжко-турския рахатлък свърши вече ако не е разбрал местан ага.
62
1
 
2
 
! Отговори
друг турчин преди 13 години
От твоя страна - не!