Тотю Младенов избяга от въпроса за осигурителния стаж

Трябва да се намери компромис, каза социалният министър
29 окт 2010 15:12,
35
Тотю Младенов избяга от въпроса за осигурителния стаж
Снимка: БГНЕС

И на въпрос на петъчния парламентарен контрол, и след това в кулоарите на Народното събрание социалният министър Тотю Младенов избегна отговора за увеличаването на осигурителния стаж от началото на 2011 година.

В залата го подхвана червеното острие Мая Манолова. Според нея тъкмо било намерено решение за увеличаването на осигурителната вноска, и се намесил Симеон Дянков, който се включил в сериала, като просто щракнал телевизора и всичко започнало отначало.

Още по темата

Тотю Младенов така и не отговори на Манолова дали осигурителният стаж ще започне да се увеличава плавно от следващата година. Но се похвали, че за 8-ми пореден месец безработицата спада и вече е станала 8.99%. Това беше посрещнато с аплодисменти от дясната част от залата, но не последва същата реакция на опозицията.

"Не разбирате ли смешната ситуация, в която изпадате непрекъснато? Не сте в състояние да ми отговорите дали от първи януари следващата година ще бъде увеличаван изискуемият минимален стаж за пенсиониране. Прост въпрос, на който не получавам отговор. Нима не разбирате, че вашата роля на социален министър вече няма никаква тежест. Държите се като главен счетоводител на държавата", обърна се към Младенов Манолова.

Той я увери, че промените ще бъдат гласувани от правителството следващата сряда. Без да уточнява какви точно ще бъдат те, министърът каза, че щели да доведат до адекватни пенсии и намаляване на огромните дефицити, които тройната коалиция е оставила.

В кулоарите на Народното събрание министър Младенов беше посрещнат със същия въпрос – дали от следващата година започва плавно увеличаване на осигурителния стаж. Министърът опита отново да мине с номера за намаляването на безработицата, уточнявайки, че успехът се дължи на добрата комуникация в Съвета за тристранно сътрудничество.

Младенов обаче не пожела да отговори защо днес синдикатите заявиха, че догодина няма да участват в този формат.

Попитан за личното му мнение, без да взема предвид това на Симеон Дянков или на МВФ за осигурителния стаж, Тотю Младенов каза, че "трябва да се търси коненсус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: осигурителен стаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** skiise
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хора, граждани на България, това което Борисов и Дянков са решили да вдигнат пенсионната възраст на 65 години и 40 години осигурителен стаж е престъпление геноцид. Трябва да направим нещо! Не зная дали синдикатите ще се застъпят за нас. Това е разбойнически грабеж на нашите спестявания. Ако 40 години всеки от нас работи и заделя 30 % от заплатата си е голяма парична сума. Средната възраст на мъжете в Б-я е 70 г. Тези престъпници искат да ни отпуснат само 5 г. живот. 40 г.блъскане и 5 г.живот!!!
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това че една престъпна и мошенническа организация като МВФ ти казва каквото и да било - НЕ ОЗНАЧАВА НИЩО. Стига си плашил гаргите. Като има отрицателен прираст има и "ВНОС" на кадри. Азиатци, Африканци. Това е пътя.
28
1
 
1
 
! Отговори
Пигане преди 13 години
След като МВФ ни казва в прав текст, че при съществуващата демографска катастрофа, в която се намира България (с най-големия отрицателен прираст в Европа !), ако не пристъпим към незабавно увеличение на пенсионната възраст и осигурителния стаж, държавата ще банкрутира, към какво се стреми синдикалната номенклатура ?Към банкрут на държавата и възкресяване на БСП мафиотите ли ?
27
0
 
3
 
! Отговори
катинка преди 13 години
този *** Дянков да си отива в САЩ и да си прави пенсионта реформа там вече ми писна от него.
26
0
 
4
 
! Отговори
комунист преди 13 години
Тия хора окончателно ще погубят народа.Алчността,жаждата за пари,са движещата сила на нашите политици и поради тази причина,те са вредни за държавата.
25
0
 
5
 
! Отговори
ники преди 13 години
Ами какво да каже Тотю?Ами ако утре на бат Боко му хрумне нещо друго нали Тотко ще го отнесе...
24
0
 
3
 
! Отговори
4444 преди 13 години
ето за това ББ не трябва да напуска страната.излезе и СДнаправи поредния гаф.***.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя луд ли е ? Спаднала била безработицата .Май господата по върховете живеят в друга държава тъй като това едва ли се отнася за България.Що не тръгне да си търси работа без дебели връзки и без някоя партия да му помогне/става дума за провинцията,вСофия може и да е по добре/,та да видим как ще я намери.А ако я намери ще го осигуруряват на 4 часа,че за повече не стигали парите и ще му плащат по 240 лв,колкото да си купи хляб.И с тия 4 часа ще се пенсионирам/ако доживея/на около 100 години
22
1
 
4
 
! Отговори
Fullrange преди 13 години
Дундю Младенов
21
0
 
1
 
! Отговори
жгт преди 13 години
ДО 123 Експерт, независим от синдикатите. На средна възраст,с реално мислене.
20
2
 
0
 
! Отговори
123 преди 13 години
А кой става????????
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То ако имаше истински синдикати щеше ли да се стигне до там в Бг да има само 2 завода работещи на ишлеме и даващи по 300 лв заплати ? това са генерали без амия ,работещи са само данъчни митници полиция другите къде са -- минъори ,текстилна индустрия, машиностроене, химическа промишленост ,селско стопанство ? тях ги имза защото такъв е законза ,,уж да се постига съгласие уж демокрация,, каква демокрация без пари каква Европа ,то човек от София до Пазарджик не може да иде те Европа,те па и онея
18
1
 
8
 
! Отговори
жгт преди 13 години
Тотю да го сменя вече, не става!
17
1
 
6
 
! Отговори
ЗОЗИ преди 13 години
ТОТЬО, ТОТЬО МАМИН АМА ВИЕ НАИСТИНА НЕ СТЕ НАЯСНО С НИЩО И НЯМАТЕ АДЕКВАТНИ РЕШЕНИЯ, КОИТО ДА ЗАЩИТАВАТЕ. НАИСТИНА ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ ЕДНА ГОДИНА БЕШЕ ДОСТАТЪЧНА ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ НЯМА ДА СЕ СПРАВИТЕ. АКО БОРИСОВ НЕ СМЕНИ ПОНЕ 5 ОТ МИНИСТРИТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЗАГУБИНО.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вместо да вдигнат вноските и да не барат стажа ,защото през 20-години преход относно стажа почти всички сме ощетени ,те за да угодят на ,,работодателите дето за 10-тина години станаха кои милионер кой милиардер да дигнат и двете ,че да не натоварят горките бизнесмени , а и хората да не се пенсионират че баланса на наща мащеха държава да е добър ,винаги съм бил демократично настроен ама усещам как ще стана командир на партизански отряд ,,,,,,
15
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
tozi e kato b.b. dnes edno utre drugo . kakva bezrabotica namaliava xorata im pisna da se raspisvat za statistika.koe predpriatie e zarabotilo01
14
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Абе ***, сега ви е добре дошло. Хем вдигнахте вноската за да не се вдига стажа, сега и двете. Е щях да изляза с една сопа, сега ще взема две. И дано СД успее да се качи в самолета щото ще го качим насинен.
13
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
абе идете да почнете работа някаде без договор в Е.С. да ама няма да ви огрее никаде,само у нас е така защото там законите се прелагат с пълна сила ,тук все още си работят много хора без договори,и тогава като не се осигуряват от къде пенсий,мойе да има пенсионна реформа само ако строги санкций за работодатели който вземат работници без договори
12
1
 
3
 
! Отговори
знайко преди 13 години
хе-хе,спада безработижата.Спада му мозъка.Знаете ли какво се прави ?По социалните програми се назначават хора ето сега на 29.10.2010.Нищо че е един ден, целия месец октомври автоматически се намаля безработицата.За юли беше същата ала бала-назначени на 30.07-петък отново и хайде на намаляването на безработицата.И ги водят работили 3 месеца, а те са работи де факто 2 месеца и 1 ден.Жалка картинка сме.