Борисов контраатакува: Сини глупости!

Исканите оставки са на министри, към чиито кресла имали претенции
Обновена: 7 дек 2010 10:49 | 7 дек 2010 09:14,
401
Борисов контраатакува: Сини глупости!
Снимка: Булфото

Исканите от ДСБ оставки са на министри, към чиито кресла сините имат претенции, заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия.

"Единия ден е Иван Костов, а другия ден е Мартин Димитров. Всеки ден по някоя глупост казват", каза Борисов по повод искането на лидера на ДСБ да си отидат петима министри.

Иван Костов смята, че от кабинета трябва да бъдат отстранени Вежди Рашидов, Александър Цветков, Мирослав Найденов, Стефан Константинов и Росен Плевнелиев. 

"Това са постовете, за които те са настоявали да имат министри", отговори премиерът.

"Всеки ден да се изказват срещу правителството и да пишат писма срещу нас в ЕНП, и да казват, че искат да изкараме мандата – е, ясно е, че те не искат", каза той.

"Тази сага съм я приключил още преди два месеца", коментира Борисов скандала с Калина Илиева и исканата оставка на земеделския министър Мирослав Найденов.

"В момента когато сме направили проверката, незабавно е била отстранена. В случая вината не е колективна. Никой не е допускал, че тя може да има такава наглост да лъже с фалшива диплома, при положение че не имало изискване за ценз и тя със старата си диплома е можела да изпълнява тази длъжност", каза премиерът.

Според него аргументите за исканите оставки на петима министри от кабинета са "изсмуканите скандали от пръстчетата на тези хора" (Иван Костов и Мартин Димитров – бел. ред.).

Още по темата

"Те сменяха министрите, вицепремиери, обвиняваха се в корупция, това беше чудовищна работа по времето на СДС", коментира Борисов.

По повод исканата оставка на здравния министър Стефан Константинов заради скандала с мъртвото бебе в Горна Оряховица Борисов коментира, че трябва да приключи проверката по случая.

"Аз когато трябва да сменям министри, не чакам някой да ми каже", каза още Борисов.

В защита на Росен Плевнелиев премиерът каза, че "няма по-хубаво шосе от Южната дъга".

За исканата оставка на Вежди Рашидов заради скандала с Мишел Бонев контрааргументът на Борисов е:

"В условия на криза върви и реформа в театъра, няма напрежение там, пълни са залите. Когато кинодейците идват при мен, са изключително доволни".

Транспортният министър беше защитен с аргумента, че всички фирми в транспорта, с изключение на БДЖ, са на печалба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
0
 
6
 
! Отговори
КОКО преди 13 години
Българският премиер все повече се превръща в атракция. Щеше да бъде забавно, ако неговото правителство не заби страната в много по-дълбока криза, отколкото беше възможно въобще...
369
0
 
6
 
! Отговори
български ИДИОТ преди 13 години
Всички ком.соц.правителства бяха скапани и крадливи,но такова... като правителството на Бившия ком.Бойко от Банкя... НЕ Е ИМАЛО... от турско робство до сега...) Некадърно,некадърно,некадърно - та чак дрънка на кухо и тъпо...) Изказванията са му като на Мара Тарабата от Джулюница или бай *** от гара Каспичан...) То бива,бива простащина - но такова чудо не е имало...)Поне НЕ помня! ТОЯ "***"(мутрнското му име) опростачи народа!
368
1
 
8
 
! Отговори
СРАМ преди 13 години
В нормалните страни(отървали се от ком.чума), гласуват за десните,а в България левите се маскират на десни и баламурняците гласуват за тях - независимо мутри ли са агенти ли са или са педюхи...СРАМ!В момента се готви да Ви преметне ,един агент - шизовреник - уж националист - хулиган...Внимавайте и не се зарибявайте!
367
1
 
10
 
! Отговори
ГЛУПОСТТА преди 13 години
Борисов, ти си ненадминат в глупостта...))) Отдавна си гушнал тоя приз и скоро няма да го пуснеш!AKO ГЛУПОСТТА БОЙКОВА ИМАШЕ КРИЛЦА - ТОЙ ЩЕШЕ ДА ХВРЪКНЕ КАТО ГЪЛЪБИЦА!
366
1
 
5
 
! Отговори
IT IS IT... преди 13 години
CK!
365
0
 
7
 
! Отговори
ДО 372 преди 13 години
E това e тo:"След "тихата" революция,комунистите никога не са харесвали демократите и са изливали помия в/у тях...И сега левента Бойко бяга от тях,като дявол от тамян...Нали е продължител на червената ЧУМА...Но ще дойде и НАШЕТО време,което никак не е далече!Единственото СПАСЕНИЕ за България е СИНЯТА КОАЛИЦИЯ! В тях е ИСТИНАТА! "
364
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Vie ste tapite (i to4no ot vas izbqgaha nad 1 milion balgari),vie. Vseki koito e protiv Kostov i rasi tezi nebivalici,koito ti rasi6,e maloumen kirtak,koito darpa Bg. nasad s ogromna sila. Sa6tite vie,koito si s4upihte prastite da glasuvate za care,6langadjii i koi li ne!!!!! Tapiri,koito otri4at,4e Bg. be6e nai-dobre upravlqvana pri Kostov. Stoite si tam,tanete v mizeriq,razdavaite go razkonsperira6ti profesori, na vas akala nqma da vi doide. Egasi tapiq narod sme......
363
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Кое предприятие е продадено за 1 $? Кремиковци май със 100-200 млн$ дълг."Само дето човекът на Костов препродаде предприятието за над $100млн печалба. Ти *** ли си та не може да схванеш причината за която хората атакуват тази сделка, или само се правиш на такъв?
362
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бих искал затвор за Цецо, защото извергът Костов е все още на свобода. Заради съучастничество и прикриване на престъпленията!
361
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бих поискал уставката на Цецо защото още не е прибрал на топло престъпника Костов.
360
2
 
0
 
! Отговори
ГЛУПОСТИТЕ преди 13 години
са МОРАВИ .
359
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледах Борисов и Дянков на финала на великолепната шесторка. Двамата са на всяко гърне мерудия. Борисов беше докарал под строй и други министри начело със социалния Тотю войвода. Тези хвалипръцковци вместо да обложат с данъци най-богатите българи, които обявиха в класацията решили да освободят от корпоративен данък нашите левчета, които пращаме с sms в помощ на децата. Не мога да им понасям вече моцуните.
358
0
 
10
 
! Отговори
666 преди 13 години
NE ISKAM DA SAM LOS PROROK NO , GUBIS POZICII , G-N GENERAL!
357
1
 
11
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
А къде е Цецко. Три дни мълчи като наакан. Защо не се изцепи и каже: "Ние имаме неоспорими доказателства за глупостите които говорят за нас ". После да спретне една милиционерска акция срещу сините и няма да има кой да му иска оставката.
356
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
проблемът на нашите политици е,че като дойдат на власт си мислят, че вечно ще са там
355
10
 
5
 
! Отговори
Малчо преди 13 години
Да Костов трябваше да приключи с червената помия веднъж завинаги!Това му е голямата грешка!А за приватизацията:Причинно-следствената връзка е следната- Национализация следва неизбежно рано или късно приватизация. Национализацията я направиха червените *** след 1944г.Там е корена на злото.За 1 $:Кое предприятие е продадено за 1 $? Кремиковци май със 100-200 млн$ дълг.Сега пак се продава с 500 млн.дълг.Ти би ли си купил за 1$ 500 млн. дълг?
354
2
 
4
 
! Отговори
a nie преди 13 години
a nie izbiratelite za kvo govorim be BB ? nema da mrem otivai si veche dotegna da kradem li be??????????????
353
1
 
20
 
! Отговори
ПИНОЧЕТ преди 13 години
Попитали Константин Кирил философ,защо е потен,а той отговорил:"Препирах се с простаци"...*)))Шилер беше казал:"Най-тежката катастрофа е сблъсъка с простака"...*))),а Гьоте е казал:"Простакът е НЕПОБЕДИМ"НИЩО ЛИЧНО...*))) Само цитирам!
352
14
 
6
 
! Отговори
до №365 преди 13 години
Какво да прихване Бойко от Костов?Методите за продажба на заводи за 1$ ли?Или начините на прикриване на далаверите на комунистите!Това ли трябваше да прихване?Или трябваше да вдигне данъци и осигуровки?Истината е една и нея я знаят и децата!Ясно е че в замяна на мълчание сини и червени си поделиха държавата!Много удобно им беше-4г. ние,после 4г. вие!Да ама не!Свърши тая!Ако Костов имаше доблестта да осъди крадците от 96-97г. щеше да е премиер доживот!Но нали са от една кръвна група сини и БСП та
351
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Слаби са ти ракийте , BOKO...Очаквах повече, от 'заверата "..***, червен ... ))