Яне Янев: Борисов е килър на науката

Как премиерът ще прави реформи в БАН, пита лидерът на РЗС
7 дек 2010 14:58,
124
Яне Янев: Борисов е килър на науката
Снимка: БГНЕС

Това правителство начело с Бойко Борисов играе ролята на килър на българската наука и образование, обяви лидерът на РЗС Яне Янев, който заедно с колегите си депутати от партията и висши представители на Републиканската партия от САЩ на посещение у нас, бяха на среща с ръководството на БАН.

"Обсъждахме плановете на правителството за реформи на Академията, които по всичко личи не са планове за реформа, а по-скоро за ликвидация на българската наука", посочи той след срещата.

Според Янев премиерът живее в друг, измислен свят. "От екрана на един от сутрешните блокове той обясняваше, че ще прави реформи в БАН. Той забравил ли е, че е довчерашен пожарникар и бодигард и кракът му сигурно е стъпвал 2-3 пъти в БАН, и то по чисто конюнктурни причини. Как в това си амплоа той ще прави реформа в Академията?", почуди се Янев.

"Имам чувството, че това правителство до такава степен се е самозабравило, че тук до края на седмицата или до началото на следващата можем да видим Бойко Борисов облякъл бяла престилка и хукнал към "Пирогов" със скалпел да прави някаква сложна хирургическа операция", иронично подметна Янев.

"БАН е важна част от културата, ако сравним бюджетите в тези области у нас и у вас, аз виждам едно огромно разминаване", отбеляза от своя страна Даниел Холоран, депутат в парламента на Ню Йорк, член на Комисията по наказателноправни въпроси и член на Републиканската партия, след разговорите в кабинета на председателя на БАН.

"Град като Ню Йорк харчи почти една трета от своя бюджет за култура и образование, при положение че бюджетът му е 62 млрд. долара, а все пак сме само един град", поясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ох и този си вярва....
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе тоя свирчо що не иде да извърти една *** на бат бойко
113
2
 
5
 
! Отговори
атакист преди 13 години
трактора му я шпорка....той му я купи
112
4
 
5
 
! Отговори
курти преди 13 години
яне,шпоркаш ли булката ,брато
111
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иване, знаеш ли защо е изгонен Сергейчо от СУ?- За системно неявяване на работа и за това, че през цялата си кариера има ЕДНА единствена научна публикация!!! Прави си изводите кой "оправя" образованието и науката и какво бъдеще чертае за децата ти!
110
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Яне май нещо е кахърен.!
109
2
 
8
 
! Отговори
ГЪЗБЕР преди 13 години
Тоям с хлабавата халка, направо ги "натори" тез Герберчета!Ми не може да задържа човека...
108
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Игнатов и Дянков ли разбират?Игнатов има хъс да си върне тъпкано и на СУ,и на БАН - има лични причини за това.Моника Дянкова е дошла в България за нещо съвсем друго,и това се разбра.Игнатов и Дянков ги е грижа за българската наука, колкото за патагонската. е си преследват други цели. Важното е да се създадат масови настроения,както с лекарския сканадал. Докато хората се ругаят един друг - гуш, здравните осигуровки!И това ако не е добра сделка(за неколцина)!Народът пак ще пита гореща ли е супата?
107
9
 
10
 
! Отговори
Гуйбер преди 13 години
ГЕРБ= ГробБолгар-копков-недоСтройПредмет на дейност - копки правим всякакви, *** ленти, отваряме шампанско по повод всякакви откривания.Не се занимаваме с отводняване. Ако ви залее водата, търсете помощ от ЕС. Ако крикталината дойде де...
106
11
 
6
 
! Отговори
оби преди 13 години
Абе, Яне престани да се правиш на ***.
105
14
 
7
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Како Янке, ти какви реформи "предложи"? Лесно е да се каже, че на ГЕРБ реформите "не струват"! Бойко може да не разбира от наука, но се предполага, че около него има хора които разбират и предлагат реформите! А ти, Янке, всъщност от какво разбираш?
104
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малоумния *** си намери девойче само и само да се хареса на хората,ама нещо галиба не му се отдава?!
103
4
 
9
 
! Отговори
Алексей преди 13 години
Ами той щефа поначало си е килър, мина на охранител когато нямаше поръчки - после се оТикви в политиката.Но си е вай-добър - като килър - сичко може да утрепе.После ще внесе население от Бесарабия, Молдова - от Китай ако трябва, за да се движат по магистралите.Тия магистрали дето останат над водата де.
102
10
 
15
 
! Отговори
не е точно така преди 13 години
при вас Уорлик като пръдне в ГЕРБ се нааквате
101
1
 
8
 
! Отговори
Б Б преди 13 години
: БАЙ КОЛЮ - вижте какви чудесни изразни средства , какъв интелект - типичен ГЕРБЕР
100
3
 
4
 
! Отговори
неизвестен гербер преди 13 години
Ами ко, ние си пръцкаме редовно-то физиология все пак. Ама и ти ще можеш де.....ако се помолиш на началниците ти да го извадят........
99
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При науката няма първо второ и десерт даже две втори за това я мрази бойко
98
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе хора каква наука...всичко трябва да се изрие с малки изключения и на ***
97
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тоя "известния" е много ***. Чини ми се че е *** а не гербер.
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
chara.blog.bg/politika/2010/12/07/sramnite-quot-taini-quot-na-kadrite.646816