Уорлик – persona non grata за БСП

Станишев бесен на обясненията му за Румен Петков
7 дек 2010 18:43,
412
Уорлик – persona non grata за БСП
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев лично е защитил своя депутат Румен Петков пред посланика на САЩ Джеймс Уорлик.

Още по темата
Той обяви, че е отишъл на крака при дипломата, за да го попита за мотивите за отнемане на визата на Петков.

"САЩ са в правото си да издават или не виза на който и да е гражданин. Когато това се прави публично, се дължат ясни и конкретни обяснения", заяви Станишев.

Червеният лидер обаче никак не останал доволен от реакцията на Джеймс Уорлик, който му казал същото, което говори и по медиите – разследване срещу Петков.

Затова и Станишев предупреди – БСП ще предприеме политически и правни действия срещу дипломата. На въпрос какви, той не пожела да уточни.

За отнетата виза на Петков се заговори в края на ноември. Тогава като евентуална причина за акта бе посочена срещата му с Братя Галеви.

Впоследствие US посланикът у нас обяви, че срещу бившия МВР шеф се води "криминално разследване", но отказа да навлезе в подробности по темата.

Главният прокурор Борис Велчев моментално обяви, че такова разследване няма, поне в България – няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бегайте да се поклоните на паметника на съветската или американската армия в София. Имаме си и двете - каквото си поискате.Народ от ПРЕДАТЕЛИ! И на султана да вдигнат паметник... все едно.
369
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ми трябва американска виза !!! Не искам да се редя на опашка като *** и да отговарям на *** въпроси за аборигени.Да го духат американците.
368
10
 
4
 
! Отговори
Джеймс Уорлик преди 13 години
Тук на власт съм аз! Тук се чува моят глас!
367
3
 
8
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
-Добър вечер циркаджий.-Добър вечер господин Пемиер.Тези две реплики, които се изрекоха преди изборите много точно описват политическата ситуация в България!
366
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Албания бе последната страна обявила воина на САЩ, но Станиш-ГЕЙ явно е много смодоволен и велик в очите на поддръжниците си и нищо глупаво не му е чуждо
365
2
 
25
 
! Отговори
ЗАЩО??? преди 13 години
Защо на всички комунисти децата им учат в университети в капиталистически държави, САЩ, Германия и др.Защо не учат в комунистическите Китай, Куба, Северна Кореа ??нали уж комунизма е по-добър от капитализма
364
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Катосе върне Цветанов ще каже какво стои зад отнетата виза
363
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗСледващата стъпка е запор на сметките на Румен Петков в САЩ.
362
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За мен беше удоволствие да гледам по националната телевизия как Румен Петков шантажира американския дипломат с някакви намеци за лека дрога и мръсно бельо.
361
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека Р.Петков да броди из необятната руска страна и да даде да разберат на капиталистите.
360
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно БСП е дало пари на Р Петков даги внесе в САЩ и сега неможе даги тегли Невиждам каво толкова има Голямата виза нали може да посети СИБИР
359
0
 
11
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Комунистите много обичат капиталистки, а и комунистките - капиталисти. Както обичаше да се изразява една наша миска, много обичала мъже, на визитките, на които пишело президент на... (еди коя си фирма/корпорация). Обратното обаче не внаги е изпълнено.
358
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хм,лично аз съм твърдо за 100% ориентиране на България към Запада.Но този Уорлик и изпълненията му ми идват нещо множко.Апропо, забелязвате ли, че докато и при Костов, и при Царя, и при СерГея думата имаха посланиците както на САЩ, така и на ЕС сега се чува само .... Уорлик.Останалите мълчат. Със страшна сила ....
357
3
 
20
 
! Отговори
Онанимен. преди 13 години
А защо реват за визата към САЩ, като ходят в Русия? Да не би да им е харесало повече американското life пред руското жизни? Другаря Путин ще ги пляска по дупето за това...
356
12
 
7
 
! Отговори
АнтиУорлик преди 13 години
От тоя селянин Уорлик ми писна. Чак в 24-часа му бяха отделили няколко страници за това как тренирал. БЕ кой е тоя пишман посланник който се бърка в нашите работи, да си стои в посолството.
355
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП още живеят в тошово време когато партията и държавата бяха едно, не са прочели новата конституция на Република България където член първи не е това което си мислят че е.Само държавата може да обявява даден дипломат като persona non grata. БСП нарушава законите на страната и действа като терористична шайка както винаги е правила през своята бандитска история.
354
3
 
10
 
! Отговори
dedo преди 13 години
До къде стигна наглостта на педалчетата от БСП! Ще му го преместят дедовия на Уорлик от единия крачол в другия! Темата показва на какво се надяват в БСП - като са в парламента и имат дупетатски имунитет, да не ги разследват. Ако става дума за нормален човек, той ще разбере чак като го арестуват, но за да започне разследване срещу тях, първо трябва да им се вземе имунитета. А всъщност трябва да им се набият по 2 патрона в главите и всичко ще си дойде на мястото. И Уорлик така мисли...
353
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
трЕбЕ на сите *** да им откажат визи за САЩ, нека да ходят в москва да се кланят на *** мумия на сифилистика ленин
352
0
 
14
 
! Отговори
nue преди 13 години
Джеймс Уорлик - враг номер едно на тутраканска селищна система! хахаха
351
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бсп - партийка с незначителен брой застаряващи симпатизанти прави огромна грешка като се опитва да раздуха дипломатически скандал заради отнетата виза на една мутра