ВМРО: Уорлик да си ходи вкъщи!

Националистите ще протестират пред Американското посолство
17 дек 2010 19:15,
546
ВМРО: Уорлик да си ходи вкъщи!
Снимка: БГНЕС

Тази събота представители на ВМРО ще поставят кръст „в памет на жертвите на бомбардировките над София в хода на Втората световна война“. 

Националистите ще сложат кръста в непосредствена близост до паметника на американските летци, намиращ се до американското посолство в София. 

Преди месец и половина ВМРО изпрати писмо до американския посланик Джеймс Уорлик, в което го призова „да постави до паметника на американските летци идентичен паметен знак и на жертвите на бомбардировките, както и на загиналите български пилоти“. 

По този начин би била избегната и скандалната ситуация, в която в българската столица е издигнат паметник на неприятелска армия, причинила жертви сред мирното цивилно население, твърдят националистите. 

От ВМРО зоват и за отзоваване на американския посланик. 

Отзоваването е нужно не само заради скандала с недопустимия паметник, но най-вече заради безпрецедентната намеса на Уорлик в българския политически живот, която дискредитира както самия него, така и публичния образ на САЩ в България, твърдят от партията на Каракачанов.

Протестът ще мине под надслов „Mr. Warlick, Go Home!”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още по темата: Джеймс Уорлик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
507
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти новини извън този сайт четеш ли?Да си чел че Русия е готова за нова световна война?Американците дали са готови?
506
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на ВМРО.Единствените които мислят за България!!!
505
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смърт за всички който са против България!
504
0
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Паметник на "Съветската армия" (дето ни е окупирала), паметник на американските летци (дето са ни бомбандирали)...Е, нема такава държава!
503
0
 
0
 
! Отговори
глупак преди 13 години
Ами елате в грЛясковец да видите какви са му сол-ташака на Каракачанов двама жадни за власт дребен сметкажия и измамник и един бивш пандизчия съден за изнасилване
502
3
 
0
 
! Отговори
Обюл преди 13 години
Та пише нещо от сорта на:"На загиналите американци за едно по-добро бъдеще!"Нито пише пилоти, нито 2-а св.война!Айде това да ни е проблема!Ама да не забравяме все пак, че те са победителите и във 2-та св.в. и в Студената нали?!
501
0
 
1
 
! Отговори
Обюл преди 13 години
Ти говориш с морални категории.Хубаво е за млад човек и похвално!В политикат обаче морални категории няма! Има интереси и възможности за тяхното постигане/сила/!Така е било винаги и затова не са виновни американците, нито преди тях руснаците, нито германците .... и така назад до римляните!Та да даже и нашия Хан Аспарух, ако погледнем абстрактно е "откраднал" българската територия от Византия!Так, че не се коси!Въпросният паметник е нищожно малък и на него пише нещо от сорта:
500
0
 
2
 
! Отговори
Ивайло преди 13 години
Значи сега правим паметник на хора който са имали за заповед да убиват цивилни!!! Това са военнопрестъпници. Какво следва? Паметник на горките еничари? Или на фашистка Сърбия? Чудя се има ли паметник на пилотите пуснали бомбите над Хирошима и Нагазаки, нали и те са уж герои?! Паметника на американските убийци да бъде съборен!
499
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 13 години
Много си далеч от истината.Абе вие във всеи човек които не е на вашето мнение виждате комунист или Тодор Живков.Как ще я управлявате тази България като се плашите от сянката си дори.
498
1
 
0
 
! Отговори
GB преди 13 години
Дали ше им го накривят на дедовия не знам, ама на тебе май много са го накривили с това ровене!
497
1
 
3
 
! Отговори
бьлгарин преди 13 години
Да ровят като мишоци колкото си щат в тези досиета.ще им накривят на дедовия.Пък и на мене няма да ми стане по топло с това угодничене на този ,после на онзи и т.н.На умряло куче ще вадим нож...
496
2
 
2
 
! Отговори
GB преди 13 години
Крайно време е комисията по досиетата да се заеме с проверката на принадлежността към ДС на шефовете и по-видните деятели от ВМРО. Предричам много големи изненади!
495
0
 
1
 
! Отговори
* преди 13 години
Не Русия постъпи така, а съветските комунисти/Сталин беше натикал Русия в *** ***, имаше компартии на всички републики, но нямаше Руска компартия например/.Но комунистите са антинародни престъпници навсякъде!Иначе не би имало пречка при смяна на партиите в управлението да се запази един военен съюз!Та като се сменят демократи и републик. в САЩ да не се разпада НАТО!Но пак повтарям по времето на *** нямаш държави, заместваха ги компартии, затова я докараха до тук!
494
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 13 години
Като чуят името Иран подскачат като ужилени.
493
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
През годините на прехода американските посланници / вкл. Орлик/ се разхождат по родната ни Bg като по бахчата / пардон ранчото / на тъща си. Дават квалификации за виновност. Сочат български политици за престъпници, дават указания на Bg Прокуратурата и съдебната власт ; намесват във всичко което носи полза на САЩ. На всичкото отгоре се чудят защо американците не ги харесват в целия свят.
492
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 13 години
Незнам и несъм сигурен дали това САЩ щяха да го допуснат.Еи тъи без пушка да гръмне.Мисля си че Русия постъпи така ,наи-общо казано да свали това тежко бреме от себеси В.Д. и за да спре наи после това световно противопоставяне и напрежение като съсредоточи силите и природните си ресурси само за собствените си интереси вместо да гони някаква си химера са световен комунизам и равенство и да хрантути закъсали държави.
491
4
 
3
 
! Отговори
Клетка ДПС преди 13 години
Спящите агенти на ДС от клетка ВМРО се активизираха...........къде си го мерите с американския посланик, другари ?!? Да не се окаже че ви раследват и вас, а? Я бегом в кръчмата да изпиете аванса, пък паметника друг път ще го бутата...........
490
2
 
6
 
! Отговори
ЕВРОПА преди 13 години
Бутнете паметника НА УОРЛИК, така протестът наистина ще има ефект !!!
489
5
 
2
 
! Отговори
* преди 13 години
Ох, руснаците! Няма по-изстрадал народ! Съчувствам им, но до голяма степен вината е тяхна!Какъв парадокс!Варшавския договор се разпадна без нито един изстрел! СССР се разпадна по същия начин!Нямя в историята нищо подобно!/Ако греша поправете ме!/Аз съм антикомунист, но тук не говорим за идеология, а за държавни съюзи! Можеха да се запазят и без тъпите червени ***!Горбачов - световния предател! Несравним! И още си е жив!Е как да са добре рашъните? като сами си съсипаха империята!
488
6
 
3
 
! Отговори
* преди 13 години
Нищо необикновено и ново!САЩ са най-силни в момента и светът живе по техните правила!ПАКС АМЕРИКАНА!Така е било и преди - Римска империя ПАКС РОМАНА и т.н.Империите не са нито добри нито лоши! Те не са морални!Те просто са силни!Докато умрат и се появи следващата империя!Вероятно в недалечно бъдеще това ще бъде Поднебесната империя/Китай де/!ПАКС ЧАЙНА!Емоциите тук са неуместни!А ние би трябвало да гледаме да се укрепим регионално!Мисля,че сега перспективата ни не е лоша!