Борисов иска да бъде като в пулта на Биг брадър!

Дончева: Управляващите са шизофренни на тема СРС-та
Обновена: 5 яну 2011 14:39 | 4 яну 2011 11:16,
241
Борисов иска да бъде като в пулта на Биг брадър!
Снимка: Булфото

Управляващите са абсолютно шизофренни на тема злоупотреба със специални разузнавателни средства.

Това заяви бившият депутат от БСП и учредител на сдружението „Движение 21" Татяна Дончева пред bTV.

"Вярното е, че Бойко Борисов иска да бъде като в пулта на "Биг брадър" и да гледа всичко пред себе си, цялата държава – кой с кого спи, какво яде, кой доносничи, кого краде и който не краде да му направи нещо", коментира тя.

Според нея с това се цели спечелване на изборите.

Дончева обвини президента Георги Първанов и ексвъншния министър Ивайло Калфин за многото назначени посланици, които са били агенти на бившата Държавна сигурност.

„Оставете да се търкалят досиетата“, заяви Дончева и добави:

„Те ще ни покажат, че много хора, които са особено активно говорещи по темата, или активно пречещи на темата в крайна сметка имат някаква съпричастност към тази работа”.

Според нея в бившата ДС е имало професионалисти, които са правили лични жертви, има и доносници, "поркачи и измикяри".

Тя посочи, че зам.-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров, който подаде оставка заради агентурното си минало, е навършил години за пенсия отдавна и попита защо връщат Божидар Димитров в Историческия музей.

Според Дончева е необходима инвентаризация на музея.

„На мен са ми казали, че трябва да се направи инвентаризация”, каза Дончева, намеквайки, че може да липсват експонати. 

Според нея отстраняването на Павлин Димитров и Божидар Димитров няма отношение за решаване на темата с досиетата.

„Божидар един път го направи, нищо, че е агент, защото ти бил приятел. Сега казваш: Жертваме Божидар, но тези в агенциите и парламента… Няма такъв филм”, каза Дончева.

По думите й не е без значение отношението и позицията на Европа, а и у нас, защото хората не приемат, че може да има 50% дипломати агенти 20 години демокрация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
1
 
! Отговори
хехеххх преди 13 години
кой ще го вземе тоя в ДС бе??? нали все се пъчи че е бил репресиран :))) айде стига вицове за ББ, само го величаете излишно, а на кратуната толкоз му трябва да продължава да се дуе :)
218
2
 
2
 
! Отговори
kitaec__ преди 13 години
Бойко Борисов знае какво прави,все пак е бил капитан в Държавна сигурност
217
3
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
steli da otpuskat novi sredstva ot EU na ov4arite v bg DA VZEME NJAKOI DA JA PRIBERE TAJA OVZA ZA NISTO NE STAVA SAMA NJAMA DA SI NAMERI STADOTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
216
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе как не се намери един човек да каже че тая е супер проста! Проста е колкото Танов, Дянков и Цветанов. На нито едно от тези лица не му се разбира и едно изречение, когато заговори в ефир! От политиците ни струи мистика, хора!
215
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Танечка, още си мислиш че ББ ти е политически опонент за кмет на София. Но изборите минаха отдавна. Не осъзнаваш ли, че си политически труп. Донякъде жертва на своите амбиции, слабости, качества, донякъде жертва на партията столетница. Все пак имаш интересин език. Но днес не ти е ден.
214
3
 
2
 
! Отговори
Абе преди 13 години
Кумунистка с кимоно-няма такова животно на света. Същата стока е като Цецо-мечтае си да мачка наред всичко което не и харесва ,ама я е яд че е неуравновесена за разлика от него и за това не може. И съответно той е лошия.
213
0
 
5
 
! Отговори
Българан преди 13 години
Ами че някой трябва да ги казва нещата в тази държава! Добре че е Дончева и Яни Янев иначе за колко безобразия никой нямаше и да чуе. Нямаше да чуем за "консултантския" бизнес на Цецо Консултанто например!
212
3
 
2
 
! Отговори
Juan преди 13 години
Първо да вземе да се омъжи , да създаде семейство и след това да се занимава с политика тази шизофреничка! А горното се отнася и за всички останали политици до един, които не са се реализирали като хора специалисти, а са тръгнали да оправят държавата ни
211
3
 
0
 
! Отговори
Juan преди 13 години
Първо да вземе да се омъжи , да създаде семейство и след това да се занимава с политика тази шизофреничка! А горното се отнася и за всички останали политици до един, които не са се реализирали като хора специалисти, а са тръгнали да оправят държавата ни
210
1
 
5
 
! Отговори
Кирил преди 13 години
Поздравявам Дончева!Намери се една жена да им каже всичко в очите.На Станишев,На Бойко Борисов и на Първанов.Браво Дончева!
209
2
 
2
 
! Отговори
хаахах преди 13 години
всички министри и депутати са от ДС или комунистически отрочета ето за това няма оправия.....
208
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
едни крадци не могат да цоцат,понеже други крадци са на хранилката и позицията на жертва нападат ,като псе навряно в ъгъла.За съжаление сме държава на *** и знаят,че няма да им се резнат зелките,което е добро условие да се шиба народа......ама си го заслужаваме...
207
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
никога повече комунист във управлението на България!
206
3
 
8
 
! Отговори
червените вампири преди 13 години
Вместо да погребем "трупа на комунизма", допуснахме той да вампирясаКомунистите, които създадоха трудовите лагерите, които национализираха частната собственост, вкарваха учители, свещеници, писатели, банкери, бизнесмени, издатели на издания и по-различно мислещи от масата хора по затворите. Тези, които ни заблуждаваха със светло бъдеще и които мълчаха за експлозията в Чернобил и накараха народа на България да излезе на манифестация за 1-ви май, въпреки нахлулата радиация от заразените райони на Украйна; които се криеха по резиденциите си и изнесоха парите на България по банките из Австрия и Швейцария и които не само че не бяха наказани, но оцеляха. Оцеляха през всичките трусове на историята, не изчезнаха като динозаврите, а се приспособиха първи към промените, от които излязоха първи бизнесмени, първи частници, първи милионери, първи издатели на свободни издания в България. Първи както винаги във всичко.
205
5
 
11
 
! Отговори
инвеститор преди 13 години
А, на тази и свършиха парите и за мижав хонорар е готова всичко да говори и една бибитка да направи.
204
11
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА !!!!!! преди 13 години
Доган и БСП(ДС),стоят извън властта и с вой на отчаяние *** раните си само когато Иван Костов е на власт!
203
6
 
5
 
! Отговори
ДО ЛЪЖЦИТЕ БКП(БСП) преди 13 години
Що не ни припомнихте идеалите и мечтите си, бе другари комуно-социалисти? Моето поколение ги помни идеално. Но за по-младите можехте да врътнете пак някой от култовите си филми като Черните ангели или сериала На всеки километър. Кои идеали са същите-идеалите ви за равенство и братство, например? Или ще кажете, че идеалите затова са идеали, защото са непостижими. Обаче някои от вас в рамките на един живот натрупаха състояния, които богати фамилии на Запад не са успели да сторят десетилетия наред с труд и почтеност. Власт и пари, пари и власт-това са вашите идеали, при това сбъднати идеали. А мечтите ви? Ако вашите дядовци и бащи са мечтали да слязат от Балкана и да се настанят в градските домове на успелите българи в началото на 50-те години на миналия век, да национализират индустриалната им собственост, да вземат земите им и да създадат тоталитарната държава, при това все в името на народа, може да се каже, че постигнахте мечтите си. С цената на убийства, безследно изчезнали, лагери и унижения. Не знам какви са вашите мечти, но знам, че моите са различни.
202
6
 
7
 
! Отговори
ЧЕРВЕНАТА МОМА преди 13 години
Тая като я видя, ми замерисва на партизански *** и руски ботуш...))
201
5
 
5
 
! Отговори
ШЕСТВИЕ-9 януари, не преди 13 години
Демонтиране "Паметника" на окупаторската съветска армия в София...Искане да бъде демонтиран паметникът на голямата съветска лъжа в центъра на София: на 9 януари, неделя, от 11 часа.
200
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕЕЕгати погледа - на разгонена П***еща крава!