Борисов при Буда, връчва и своя купа на турнир по сумо

Премиерът е на работно посещение в Япония
Обновена: 22 яну 2011 08:26 | 22 яну 2011 08:22,
361
Борисов при Буда, връчва и своя купа на турнир  по сумо
Снимка: БТА

От  днес  до 26 януари 2011 г. премиерът Бойко Борисов ще бъде на  работно посещение в Япония.

В българската делегация са включени министърът на външните работи Николай Младенов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на културата Вежди Рашидов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, депутати и бизнесмени.

В програмата на събитието са предвидени срещи на Бойко Борисов с премиера на Япония г-н Наото Кан, председателя на Японската федерация на икономическите  организации “Кейданрен”  г-н Хиромаса Йонекура, ръководството на Японската банка за  международно сътрудничество (JBIC).

Премиерът  ще присъства на финала на януарския турнир по сумо, на който ще връчи Купата на Правителство на Република България. В програмата  е предвидено още да разгледа забележителностите на град  Камакура.

Символътна Камакура – “Великият Буда от Камакура”, брознова статуя на Амида Буда, е разположена в храма Котокуин през 1252 г. с височина от 13.5 м. Тя е втората по големина статуя на Буда в Япония.

По данни на БНБ, към юни 2009 г. японските инвестиции в България възлизат на 88,2 млн. eвро (на 1-во място сред азиатските инвеститори в България и на 33-то място сред всички инвеститори у нас ).

Най-голямата японска инвестиция на стойност над 75 млн. евро е откритата през 2006 г. - болница “Токуда” от японската болнична верига “Tokushukai Medical Corporation” (Tokuda Hospital Sofia).

Броят на японските туристи, посетили България през 2008 г. е  9601.

По последни данни на японските емиграционни власти общият брой на българите в Япония възлиза на 438 души. Най-голямата част от тях е съсредоточена в Токио (136 души).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още по темата: Бойко Борисовяпония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и ние искаме в Япония с държавни пари
334
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко в желанието си да елиминира предишните и да уреди своите, благодарение на които дойде на власт, настрои и малкия и среден бизнес срещу себе си. Колко хора фалираха или са на ръба, причината не е само в кризата в никакъв случай , а в погрешната политика на правителството.
333
7
 
5
 
! Отговори
СПАСЕНИЕ ЗА БГ преди 13 години
ИВАН КОСТОВ - ПРЕЗИДЕНТ!Нищо лично! Просто искам ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ в България! ДА ПРЕБЪДЕ СК+!!!!
332
3
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
Правителството на Бойко ...след отстраняване на някои министри - трябва да си изкара мандата. Не трябва да се допусне гоце да състави правителствен кабинет,защото знаем,че този кабинет ще е пълен с олигарси...А и не искаме АБВ(ДС) да се намърда след това във властта. Новото име на БКП(БСП) - е АБВ(ДС)...
331
1
 
0
 
! Отговори
za SRS-tata преди 13 години
Neka da se podslushva ... neka da se podslushva vseki edin skapan komunist i vseki edin ot DS ... inache spokoistvie v taq darja nqma da ima !!!
330
1
 
1
 
! Отговори
do 347 преди 13 години
stiga si go pisal tova navsqkude prost komunist ! Moje li vav vsqka tema da go postnesh tova ... i cql den da go poblikuvash do denqt na izborite pak nqma da ste na vlas tapi komunisti .... okradahte vsichki v taq darjava a sega za nqkvi SRS-ta mi se hvashtata mama vi nekadarna ... SRS-ta ne sa i kapka ot tova koeto BSP i BKP i DS napraviha na taq durjava ....Tochno v momenta GERB e partia koqto moje i da krade ama pone i pravi neshto za tozi narod ... a i ne vijdam tqhna alternativa ....
329
3
 
3
 
! Отговори
++++++++ преди 13 години
22.01.11Бивш агент от ДАНС: Разговорите на Бойко Борисов не са манипулираниРазговорите на Бойко Борисов, които се появиха в публичното пространство, не са манипулирани по съдържание. Това заяви на запис в Шоуто на Слави в петък късно вечерта Росен Миленов. Той се представи като бивш служител на ДАНС и дългогодишен кадър на Гранична полиция, НСБОП и МВР. Миленов твърди, че м. г. напуснал ДАНС, защото бил несъгласен с методите на Цветан Цветанов за дискредитиране на неудобни политически противници.Досега от записите, които изнесоха от в. Галерия, един е с участието на премиера Бойко Борисов. В него той казва на шефа на агенция Митници Ваньо Танов да спре проверката в акцизен склад на бившия собственик на Леденика Михаил Михов- Мишо бирата.Бившият агент твърди също, че премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Цветан Цветанов излъгаха публично българския народ, а сега са на път да излъжати нашите европейски и атлантически партньори по отношение на оповестените СРС. Миленов искал да бъде изслушан в комисията за контрол на СРС в парламента, защото информацията, с която разполага, е класифицирана.Пред Нюз.бг шефът на комисията Явор Нотев обяви, че Миленов не ги е търсил, и са готови да го изслушат, но първо трябвало да проверят дали наистина и кога е работил в ДАНС.
328
2
 
2
 
! Отговори
++++++ преди 13 години
Сега Бойко Борисов стана заложник на СидеровСлед петък това правителство ще живее благодарение на "Атака". АТАКА- 1 ! ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! ATAKA+ГЕРБ Пожарникар Бойко Борисов / ***, СИК Участвал е във корупциони схеми.Участвал е във Мутренски бригади.
327
2
 
1
 
! Отговори
ГЕРБер-ПОЕТ преди 13 години
Дойде зимата,отиде си онова досадно лето-Благодарим ти,Бате Бойко,за което!!!
326
0
 
4
 
! Отговори
срс преди 13 години
дано следващото посещение на разБОЙКО да е в лудницата,и то като Вип гост за възможно по-дълго време...
325
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mnogo vi e qd na Borisov ei 6te umrete ot muka
324
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"БУДА" при Буда хахахахаххахахахахахаахахаххахаахах. Ега ти смешката.
323
0
 
0
 
! Отговори
африканеца преди 13 години
народе,не разбра ли ,че правителството и полицията са отдавна ,още преди бб и с-ие в ръцете на мутрите.я се огледайте и помислете.борбата е между мутренските филиали.дано не съм прав.господ да ние на помощ.
322
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АТАКА- 1 ! ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! ATAKA+ГЕРБ Пожарникар Бойко Борисов / ***, СИК Участвал е във корупциони схеми.Участвал е във Мутренски бригади.
321
0
 
1
 
! Отговори
ALO преди 13 години
ко прай б б с свойти министри в япония/ нищо / а не командировки майка/ на гърба на народааааа/ заспал дълбок съннннннн / ади плюйте бе ш**аняци
320
0
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Смешна работа. Великият състезател по сумо Бойко Борисов ще дава своя купа. Този национален японски спорт ще бъде омерзен. Много неадекватно решение. Защо ББ не остана в България и не изрлати само министри. Това е, малкият селски хитрец се скри докато подмине вятъра.333, ББ може да се сравнява само с ФК"Левски", но с чистия Апостол на свободата никога. ББ подтиска свободата, той не я брани. Той мисли само за своята популярност, а Левски само за България.
319
1
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Най-големия смях е да се сравнява мутрата с Левски!Нека някой направи това сравнение 5 години след като е излязъл от властта...То и Иван Костов беше избран съвсем официално (даже) за политик на 20-ти век, ама дали някой си спомня за това сега?
318
2
 
4
 
! Отговори
До 335 преди 13 години
Прочети за Левски какво е написано и ще разбереш, че това сравнение което правя с Борисов не е плод на хрумване, а е в резултат от сравненията на тези личности. Да, Левски е и ще остане най-великия, но има и други такива като него, които може поне малко да се сравняват с него, но има и други, които Левски собственоръчно би ги наказал, заради антибългарската им продажна дейност, а той загина в името на доброто за България, а не шепа измамници да грабят БГ както и турския башибузук не я е грабил
317
1
 
2
 
! Отговори
до333 преди 13 години
а тъй давай с баданарката, пусни и жалкият си езика ибрекчия смотан
316
0
 
3
 
! Отговори
галактика преди 13 години
до 54 - Гошо /не/ *** ----- Но не разбира от дипломация ----- А за народна психология и дума не може да става