Бивш РЗС-ар със сигнал срещу Янев в комисията "Антимафия"

Депутатите ще проверяват и нов сигнал срещу Стоян Кушлев
17 фев 2011 21:57,
29
Бивш РЗС-ар със сигнал срещу Янев в комисията "Антимафия"
Засега от комисията "Антимафия" не са привикали Яне Янев. Снимка: Булфото

Парламентарната комисия за борба с корупцията ще изслуша независими депутати заради сигнал срещу лидера на РЗС Яне Янев за конфликт на интереси.

Това стана ясно на днешното заседание на комисията, на което бе изслушан независимият депутат Тодор Великов, който миналата година напусна РЗС.

Великов е обявил пред членовете на комисията, че Янев е принуждавал водачи на листи на РЗС да подписват записи на заповед в полза на РЗС лидера, каза ротационният председател на антикорупционната комисия Валентин Николов.

Според Тодор Великов такива заповеди са подписвали депутатите Дарин Матов, Кристияна Петрова, Димитър Чукарски, Димитър Колев, Георги Терзийски и Цветан Цветанов, който напусна парламента по собствено желание.

Именно те ще бъдат извикани на следващото заседание на комисията.

Депутатите от антикорупционната комисия днес изслушаха и бившия служител в комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, Свилен Харизанов, който е подал сигнал срещу шефа на комисията Стоян Кушлев.

В документа Харизанов е записал, че комисията „Кушлев“ е отказала да иска налагане на обезпечение и отнемане на имущество на контролираното от Антон Петров акционерно дружество "Спартак Секюрити", въпреки че имало законови основания.

Още по темата

Днес Харизанов каза, че в комисията „Кушлев“ се извършват роднински и партийни назначения и липсват принципи за подбор по кои от изпратените сигнали да се предприемат мерки.

Антон Петров бе арестуван при спецакцията срещу т.нар. престъпна група „Октопод“. Тогава бе задържан и Алексей Петров, който според прокуратурата е ръководил групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Ivo преди 13 години
Toi Todor Velikov shte vi opravi vas pedali nedni! Partia, izgradena ot luji i zavisimosti
26
0
 
5
 
! Отговори
272727272 преди 13 години
Пояснението, което се дава в постинг 13 е много интересно. Възниква въпросът допустимо ли е партиен лидер да взима такива записи на заповед от подчинените си?
25
1
 
2
 
! Отговори
z преди 13 години
Todor Velikov sega shte si tyrsi drug grad de da jivee........moje i da e v chujbina edin kradec lajec dupedavec ne moje da viree tuk
24
1
 
5
 
! Отговори
Даниел преди 13 години
Все повече се вижда краят на кравара Яне. Да му мисли Трактора, той следващият наред.
23
1
 
7
 
! Отговори
M16 преди 13 години
YANI YANEV - *** ZA VSI4KO...!!!
22
6
 
8
 
! Отговори
kk преди 13 години
Тодор Великов:"*** ЗА ВСИЧКО"!
21
8
 
9
 
! Отговори
Възбудено герберче преди 13 години
Яне е маргинал и такъв ще си остане. Но вижте какъв е състава на БОР-***: Румен Миланов - бивш член на БСП, Елеонора Николова - бивш член на БКП и многопартийник, Петко Сертов - член на БСП, ръководител Бойко Борисов - бивш член на БКП. Стари муцуни при Яне, стари муцуни при Борисов. При Яне поне няма бивши комунисти. Все е зле, ама при Яне е смешно, при Борисов е трагично. А майка България потъва в милиционерските пясъци, глуха и няма. Хак да и е!
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Яне е маша на червените и президента Първанов и ще му резнат кратуната, когато си изпълни задачата (за което ще обвинят Герб) и ще използват случая, да очернят България пред света и ЕК.Червени мафиоти и родоотстъпници!
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След победата на ГЕРБ на парламентарните избори през 2009 г. нито Пеевски, нито майка му, нито медийната им империя бяха проверени за злоупотреби. Никой не ги попита откъде са се сдобили с милионите, с които и до днес изкупуват на килограм медии и разпространителски фирми. Нищо не е в състояние да задвижи Комисията за защита на конкуренцията, парламентарната комисия за борба с корупцията, разследващите органи на МВР и прокуратурата. Нещо повече човекът, който се превърна в символ на корупцият
18
7
 
2
 
! Отговори
опа преди 13 години
Волен си има конкуренция
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
I VAZELINA STE IZLEZE
16
7
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Ей,някакъв *** от РЗС е постнал тук 5-7 поста.. Явно в един момент се е слял кармично с Янето и да това прави сга тук вятър..
15
4
 
16
 
! Отговори
Професионален предат преди 13 години
Всеки истински българин знае как е предадена Великотърновската крепост на турците - срещу магаре жълтици. Но когато предателят отишъл при чалмалията, той му резнал тиквата. Великов? Великов!!!
14
10
 
15
 
! Отговори
Многопартийник преди 13 години
Т. Великов е показател за малокултурие, меркантилност, липса на инстинкт за самосъхранение. Кого представлява селяндурлякът - двамата си сина, които учат в чужбина или избирателите, които са гласували за политиката, която е представял, когато е представлявал РЗС? Селякът постоянно тръби по медиите какви успехи имат синовете му, но те са си техни. А той, горкият с просторечието си и обърканите си мисли все повече отвращава гражданското общество в България. Позор! *** си на село и там се фукай!
13
8
 
22
 
! Отговори
ринго преди 13 години
мразя предателите ! Яне може и да е балалайка но пак е по достоен от Великов.Гаден *** дето се чуди къде да се навре само и само да е в далаверата.Най добре да пропълзи на майка си в задния двор .Бъкано е в парламента с такива пребоядисани нещастници.Въобще този парламент каква работа върши що не го закрием.Цецка с големият пърдялник да я вземат на някой бостан за плашило а свинята Фидосова в свинеферма гледачка на прасета.
12
2
 
15
 
! Отговори
до 8 преди 13 години
Запис на заповед е документ, без нотариална заверка, при който едно лице се задължава в определен срок да изплати да друго определена сума. Често запис на заповед се издава от заемополучател на кредитор. Често запис на заповед се използва от машенници, те отпускат дадена сума, примерно 1000 лева, а в записа на заповед се отбелязва по-голяма сума, и така вземат лихва, въпреки, че по закон частно лице не може да отпуска заем срещу лихва. Запис на заповед използва и имотната мафия заедно с ипотека.
11
8
 
18
 
! Отговори
Кушлев и сие преди 13 години
янка откъде има 3 милиона за палата си........ ?
10
9
 
14
 
! Отговори
В.Търново преди 13 години
За Т.Великов се говореше , че за да го поставят начело на листата на РЗС в Ст.Загора по време на изборите е заплатил сума с много нули. Сам се е навирал , а след като стана депутат, най-вероятно многократно си е възвърнал парите. Сега пак се навира , но не заплаща с пари , а заплаща с предателство и рекет, като очаква и някакви ползи , които времето ще покаже какви са !
9
14
 
17
 
! Отговори
Крис Бъртън преди 13 години
Не усещатели,че Бойко-тиквата налага СВРЪХ ДИКТАТУРА,навсякъде в България.
8
14
 
20
 
! Отговори
Kирил Петров преди 13 години
Т. Великов,да внимава,че времената се менят,и след обрат или преврат,такива като този подлец ги бесят първи.