Столичани недолюбват градския транспорт, метрото – изключение

Всеки ден 1,6 млн. души ползват автобус, трамвай или метро
23 апр 2010 08:42,
130
Столичани недолюбват градския транспорт, метрото – изключение
Снимка: БГНЕС

С 12 процента са намалели пътуващите в градския транспорт в София за последните осем години въпреки увеличаващото се население.

Това сочат междинните данни от преброяването на пътниците, извършено от Центъра за градска мобилност.

Спадът е само за наземния транспорт, докато пътникопотокът в метрото се е увеличил с 318% заради удължаването на първия лъч от "Обеля" до "Младост".

За последните осем години с 22 процента са намалели пътуващите в автобусния транспорт, с 23 процента – в трамваите, но от Центъра за градска мобилност отчитат, че причина за спада на пътуващите са и честите промени в маршрутите им заради строителството на метрото.

Преброяването на пътниците в София е възложено на Центъра за градска мобилност и започна в началото на март.

Предварителните резултати сочат, че съществува голяма разлика на пътуващите в различните часове от денонощието – сутрешният пик е изключително силен, през дневните часове превозните средства са слабо натоварени, а следобедно-вечерният пик е по-слаб от този сутринта.

Данните от преброяването сочат, че всекидневно 792-те превозни средства в градския транспорт – трамваи, тролейбуси, автобуси и метро, возят общо 1,6 млн. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
vesko преди 14 години
столицатаа - провинциятаа, хайде да ви чуяяяяяяяяяяя джафкайте силно!
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Градския транспорт в Българиа - NOMENT!
123
2
 
3
 
! Отговори
ха-ха! преди 14 години
Абе за метрото, незнам какво да кажа. Транспорта е както трябва. Но обслужването понякога е отврат. Един път ми се случи това:Влизат в метрото и един дядка, който проверяваше билетите започна да ме блъска. Аз си бях с билет по принцип и му казах, да не ме блъска. При което дядото намери, някакъв сексуален подтекст в думите си и започна да ме оглежда като сексуален обект и накрая заключи, че не би ме докосвал никога. Е, по голяма простотия като тази в метрото не съм преживявала. Смях!
122
0
 
1
 
! Отговори
Провинциала преди 14 години
с. като сте си построили първата къща 1907 преди това къде и в какво сте живели, кажи, че ме заинтригува.
121
1
 
3
 
! Отговори
зъби преди 14 години
Пак ли го обърнахме на тая порстотия столица-провинция.Аз например съм роден в София,но после живях в Плевен.Е аз сега столичанин ли съм(да се подразбира член на висшето общество) или провинциалист(да се разбира *** *** и неандарталец)
120
0
 
2
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
Las7, трамвайните релси се прескачат да не те хване токът случайно :DМоже би хората си мислят, че гумите ги предпазват от токов удар и за това карат по релсите...
119
0
 
7
 
! Отговори
Las7 преди 14 години
Селянин е този - които кара по трамвайните релси, минава на червено, хвърля си *** през балкона, бърше си сополите по седалките в ГТ, мята си фасовете по земята и има фобия от водата. Родното му място няма значение - има значение как е бил възпитан.
118
1
 
0
 
! Отговори
с. преди 14 години
Е,ти да не би да си мислиш че наляво и надясно раздувам къде каква ми е къщата и не знам какво си!?Просто тук така тръгна разговора!Парвенютата и аз не ги понасям!
117
0
 
3
 
! Отговори
В. Иванов преди 14 години
До С. Мисълта ми е, че не е нормално да разграничаваш хората според това, дали са родени в София, Пловдив, Чирпан или Две могили, а според манталитета и способностите им. Познавам како изключително качествени хора, родени в София, така и абсолютни *** със същото месторождение. Това важи и за много други градове. Като се замислиш много от *** по "Факултето", "Филиповци", "Христо Ботев" и т.н. също са "кореняк-софиянци", но какво от това...
116
0
 
2
 
! Отговори
минаваща преди 14 години
Да ти кажа честно,ако в реалния живот те познавам едва ли ще ме впечатлиш точно с това ,че си роден в центъра на София и къщата ти е от 1907 г..Даже ако го изтъкнеш специално ще си поредното парвеню в очите ми.Виж,ако те опозная и си стойностен човек тогава сама ще те преценя и няма да има нужда да ти знам къщата от кога е и къде е.
115
1
 
1
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Ami kakvo da mu haresvat na transporta,kadeto horata se vozqt natapkani kato v konservi?!Metroto si e dr.ne6to.Jalko,4e ne pokriva vsi4ki kvartali.
114
0
 
0
 
! Отговори
с. преди 14 години
Изключения има винаги!Аз говоря за болшинството!Естествено че средата на университетски преподаватели е супер качествена!Спор няма!Но да се твърди че няма значение месторождението е неправилно!
113
1
 
1
 
! Отговори
В. Иванов преди 14 години
До 112. Прав си, че средата е определяща, но добра среда има и на много места извън центъра на София. Аз например съм израснал в семейство на университетски във Велико Търново и не мисля, че средата ми е била на по-ниско ниво Така че недей да определяш хората според географското ,на което са израснали. Освен това и в Люлин, както и на всякъде живеят качествени хора.
112
0
 
2
 
! Отговори
с. преди 14 години
Факт е че през последните десетина години в София се довлачи куцо и сакато!Ясно е че за това не са виновни хората!Като останеш без хляб търсиш алтернативи!Но откакто инвазията е в тия мащаби София стана страшна ***!Такава мръсотия,навалица и *** не е имало никога в тоя град!Извода се натрапва сам-виновни са пришълците!Ако се държаха прилично никой нямаше да ги нарича селяни!За това става въпрос!
111
1
 
3
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
с., определящо е, не споря. Чак абсолютно не е все пак. Но да имаш някой, който не е израснал в центъра на София или въобще не е от тук задължително за селянин е не по-малко просташко от хвърлянето на *** през прозореца. Дразни ме изразът "Аз съм софиянец в истинския смисъл". Звучи все едно са те родили в Лувъра.
110
3
 
1
 
! Отговори
с. преди 14 години
Софиянец в истинския смисъл на думата е кореняк!Моят род е в София от мнооого години!Първата ни къща е построена през 1907-***!Човек израснал в центъра на столицата няма нищо общо с хора израснали в Люлин например!Просто манталитета е съвсем различен!Абсолютно е определящо месторождението и семейството!Средата формира човека!Това е факт!
109
3
 
4
 
! Отговори
Владко преди 14 години
Аз ползвам градски транспорт. Това е привилегия за един град, а и транспортът в София никак не е лош. Проблемът е слабият контрол - ***, просяци се возят без пари. Прави впечатление и това, че работниците от почистващите фирми го ползват, което е недопустимо. Те трябва да имат собствен транспорт. Поради политиката на вдигане на цените и слабият контрол от 2 години не дупча билети и разходите ми за двете години от подкупване на контрольори са 14 лв.
108
2
 
1
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
с., в смисъл всеки софиянец е роден с Мерцедес, мезонет и сребърна лъжичка в устата? Аз познавам и софиянци (не "пришълци"), които си умират да щракат с пръсти в Студентски, мятат си торбите с *** през терасите и паркират като араби. Това НЕ зависи от това къде си роден. За навалицата няма да коментирам. Като ти е претъпкано - отиваш и живееш на село...
107
2
 
5
 
! Отговори
с. преди 14 години
Абсолютно е вярно че провинциалистите генерират нисък стандарт!Влошават качеството на живот невъобразимо!Първо правят навалица и задръствания!Второ свалят цената на труда!Винаги са готови на дъмпинг и на жестоко мазнене!Да не говоря за ***,паркирането,чалгата,селянията и така нататък!Има и читави хора от тях безспорно!Но са много малко!
106
0
 
0
 
! Отговори
скатче преди 14 години
и сгради генерираш някъде