Столичните ясли фрашкани. 7000 деца чакат

Иначе кметицата се похвали, че има места в трета група
27 апр 2010 15:34,
140
Столичните ясли фрашкани. 7000 деца чакат
Снимка: БГНЕС

Над 7000 деца в София чакат за ясла, призна пред журналисти столичната кметица Йорданка Фандъкова.

"Проблемът трудно ще се преодолее", каза тя.

В момента недостигът от места за първа група е малко повече от 2000, за втора група – близо 1000, а за трета група недостигът е преодолян, каза още Фандъкова.

Похвали се обаче, че в районите Нови Искър, Кремиковци, Панчарево и Илинден проблемът с недостига на легла в детските градини е изцяло решен.

Кметицата пресметна, че в момента общо 12 000 малчугани са регистрирани в системата за детските градини.

1500 от тях обаче не участват в класиранията, тъй като са новородени и няма как да постъпят в забавачка, уточни тя.

По думите й общо 90 процента от децата, класирани за прием в детските градини в столицата, са влезли по първо желание.

Фандъкова посочи, че на 1 май ще бъдат класирани децата за останалите 180 места след първото класиране.

До края на годината тя каза, че предстои да бъдат разкрити нови 2000 места в детски градини в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
0
 
! Отговори
До Мая преди 14 години
Не обиждай Фандъкова. Тя ми е любимка
132
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
ТРЪБИ СЕ ЧЕ НЯМА ДОСТАТЪЧНО ДЕТСКИ ЯСЛИ И ГРАДИНИ И МНОГО ДЕЦА НЕ МОГАТ ДА ВЛЯЗАТ....И ПИТАМ АЗ..СЛЕД КАТО НЕ ДОСТИГАТ...ЗАЩО ТОГАВА НЕ СЕ СТРОЯТ А САМО СЕ ТРЪБИ? ИЛИ СЕ СТРОЯТ САМО НЕНУЖНИ СГРАДИ НО ПЪК ПЕЧАЛИВШИ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН ЗА ЧАСТНИТЕ ИМ СТОПАНИ...А ЗА ДЪРЖАВАТА МИ Е ЯСНО ЧЕ НЕЯ НИКАДЕ Я НЯМА...ТЯ ОТ ДАВНА АБДЕКИРА ЩОМ СЕ ОТНАСЯ ЗА ДЕЙНОСТИ СВЪРЗАНИ СЪС СРЕДСТВА...
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И аз така викам. Последният ми фиш беше за 2347,63лв. Ако ми ги плащат там, откъдето съм, няма и ден да стоя тук :-)
130
1
 
4
 
! Отговори
tulski преди 14 години
Абе " столичанин ", кой те знае от кое село избягал и сега продаваш софийски чалъми. Дядо ти още гледа крави в Бусманци, ама ти се правиш на големия гражданин.
129
2
 
0
 
! Отговори
ЕДНА преди 14 години
ТОЯ ПА КОЙ ТЕ ПИТА ТЕБЕ!
128
2
 
6
 
! Отговори
МАЯ преди 14 години
СТИГА С ТИЯ ЯСЛИ И ГРАДИНИ ДАСКАЛКЕ! ПОГЛЕДНИ МАЛКО *** ПО УЛИЦИТЕ ТЕ ЩЕ ВИ ИЗЯДАТ ДЕЦАТА! ПОМИСЛЕТЕ ЗА ПРИЮТИ , ТАМ ИМ Е МЯСТОТО!! САМО ГРАДИНИ ЗНАЕШ ДА ОТКРИВАШ! ПИСНА НИ ОТ МЕЛОДРАМАТИЧНАТА ТИ МУЦУНА!
127
3
 
6
 
! Отговори
нека преди 14 години
селяните +*** да ги пратят принудително по селата им и ще видите колко хубава ще стане отново софия...
126
5
 
5
 
! Отговори
!?!?! преди 14 години
И МК "Кремиковци" и "Балканкар" и "Софстрой" - от 20-тина години ги няма вече, що не си тръгнахте бе, приятели! По селата ви върнаха земи - продадохте - кой каквото можа - опапахте парите, и все тук си седите - в "гетото", в "***". Що се не върнахте, да си гледате "екоягодки" както пише една стрина и пак ни ги продавайте по 6 лев килото - да даваме пари на вас - а не на вносните.. Иска се работа, а вие от работата бягате!
125
8
 
2
 
! Отговори
7000 преди 14 години
Явно българският народ не е толкова беден, след като има толкова много деца в столицата. Никой не ражда деца без перспективи, дом и пари за отглеждането им.
124
6
 
9
 
! Отговори
селска гражданка кат преди 14 години
Скъпи софиянци, аз не съм родена тук, но синът ми е - това го прави май столичанин, като повечето от вас - с родители или от Елин Пелин, от Лом или Монтана..... Но вие сте столичани - граждани... ж.к. Толстой, Свобода, Надежда, Люлин, за кой са строени? За множащите се софиянци или за работната ръка от село в Кремиковци, Балканкар и др.? Айде без комплекси вече!
123
6
 
6
 
! Отговори
шопля... преди 14 години
ей, софиЕнци, га четохте писанията, смЕЯхте ли се много? не сте изненадАни, нали? Ми, щото нЕма кво да ви изненада, вие всичко винаги сте си знАЯли... ааа, ЧЕ ги изгоните тея провинциаля нЕкой ден, *** га цъфнат налъмите на Вуте :-) дървен сувенир с три букви - "шоп"
122
4
 
6
 
! Отговори
Съседка на Селянката преди 14 години
Здраво те друса комплекса май.Ей това ви е проблема на пришълците - пустото софийско гражданство. Но вие не сте виновни. Останало ви е от родителите. Това че банката ви е дала кредит за панелче, не значи че много работите (или сте много образовани:)Писна ми само да ми се обеснява колко сте работни и умни ....... Искам доказателства.............. ама няма1500 "-" кредитче(наемче)-бензинче от един край на София до другия(защото гр. транспорт ви е под нивото) - топлофикация =смятайте
121
1
 
4
 
! Отговори
bobo преди 14 години
Кметица е жената на кмета, научете се най-после, ейййййййййййййй!!!!!!!!!!!!
120
0
 
7
 
! Отговори
120 преди 14 години
Селянина от село можеш да го извлечеш, но селото от селянина никога не можеш да извлечеш :)
119
0
 
1
 
! Отговори
Колт преди 14 години
"До края на годината тя каза, че предстои да бъдат разкрити нови 2000 места в детски градини в София."Що тая още ли детски градини ще продава? Че по бегли сметки в една възръстова група са 4000 деца, а тя твърди, че ще се освободят само две хиляди места, след като септември една от групите влезе в училище :)
118
2
 
5
 
! Отговори
калина преди 14 години
мразя селянията не хората от село. храчат по улиците, секнат се, цапат, това нещо едно време го нямаше. да си изтропа някой сополите на улицата не съм го виждала. но пак тия над нас са виновни, защото гледат само за софия, а провинцията ни по нищо не отсъпва на тази във виена или която и щеш друга, може би само по манталитет
117
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ne sam ot Sofiq. Ne sam ot selo. No "stoli4ani" tolkova mi oprotivqhte poslednite 10-na godini,4e nqma na kade pove4e!!
116
4
 
3
 
! Отговори
Ясен преди 14 години
До 117А бре Селчо хората от провинцията нали си плащат наеми бре!Тия пари кой ги прибира нали Софиянци!Писна ми да чета кво сте плащали само вие ли работите в тая държава бре ай да ти ,и таковам Софиянщината смотана!
115
2
 
3
 
! Отговори
tulski преди 14 години
" Гражданино " , ще ни припомниш ли, ти от кой точно софийски квартал беше - от Бусманци или от Герман ?
114
3
 
8
 
! Отговори
селянин- страхотно е преди 14 години
Абе вие сте луди. Честно казано съм от село. 17 години живеех на село и 20 в София. Ех, още тъжа за чистия въздух, хубавата храна, спокойствието, подредбата. Има селца в които е като на курорт. И като започнат някои да се кичат с това, че са софиянци са ми странни. Ходи си на село, ще каже някой. Де да можех. Това ми е мечтата. Това, което обичам да работя е само в София. Изборът ми бил такъв. И не се гордея, че живея в София, гордея съм че съм от село.