Скачат глобите за куче без каишка в София

По неофициални данни столичани имат 200 хил. домашни кучета
29 апр 2010 16:00,
153
Скачат глобите за куче без каишка в София
Снимка: БГНЕС

Столичната община предвижда увеличаване на глобите за разходка на куче без намордник и каишка.

Санкциите за замърсяване на улиците от четириногите също ще бъдат по-високи, коментира кметицата Йорданка Фандъкова, без да назове конкретни цифри.

Посочи обаче, че до 20 дни се очаква да са ясни предложенията за глобите.

"Наредбата за домашни любимци е стара и не е актуализирана дълго време", каза тя. Наредбата всъщност е от 2002 г., последното й изменение е през 2003 година.

Според нея завишаването на санкциите трябва да дисциплинира собствениците на животни.

В началото на годината Фандъкова разпореди районните кметове да определят места за разходка на домашни любимци в София.

По неофициални данни столичани имат около 200 000 домашни кучета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
0
 
! Отговори
Гацко преди 14 години
И клошарите трябва да се избиват. Те къде си мислите, че ходят по нужда, не разнасят ли болести? Смърт за бездомниците и бедняците, искам да живея без клошари около себе си. Убиите просяците ! Смърт и за всички, които *** в асансьора.
146
0
 
1
 
! Отговори
fk pkde преди 14 години
На мен ми е интересно, кой ще плаща глобите за бездомните кучета... те също се движат без намордник и каишке :)
145
0
 
0
 
! Отговори
няма значение преди 14 години
Чл.Нов 1. Общината подлежи на санкция със:1.1 ГНП - заплащане за нанесените вреди от болестите и фекалиите които разнасят бездомните гълъби.Чл.Нов 2. Общината подлежи на санкция:т. 2.1 ГНП - отнемане на технически средства (компютри, автомобили, бюра и др.) + глоба за неспазване на хигиената от паднали клони, листа и други.ГНП - Гражданско Наказателно ПостановлениеВсички санкции могат да бъдат заявени от всеки гражданин платил данъци."Нормални" хора, "нормални" закони, "нормална" държава..
144
0
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
САНКЦИИТЕ НАИСТИНА ТРЯБВА ДА СА СЕРИОЗНИ, ЗА ДА ИМА ЕФЕКТ!А БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА БЕЗ КАИШКИ, КОЙ ЩЕ ГИ ГЛОБИ? А?
143
0
 
2
 
! Отговори
82739 преди 14 години
Още закони, които няма да се спазват.
142
5
 
4
 
! Отговори
bezumna durjavica преди 14 години
*** да напръскат против кърлежи и да направят паркове за кучета с парите, които ни събират !
141
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СофияДо 1500 лева глоба ще броят столичани, които разхождат кучето си без намордник и каишка. Парите ще се събират от общината.Предвиждаме драстично увеличение на санкциите при неспазване на наредбата за отглеждане на домашни любимци. За това предупреди днес зам.-кметът по координация и контрол Юлия Ненкова.За замърсяване на улиците от четириногите собствениците им също ще бъдат глобявани солено. Планира се за първо нарушение притежателят на животното да плати 500 лв., а за второ - 1500 лв.
140
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Организацията "4 лапи в супата", към Министерство на външните работи на Народна република Виетнам, организира екскурзия за кученца. Планирано е връщане на оглозганите останки.
139
0
 
6
 
! Отговори
4 копита преди 14 години
Да има големи глоби и затвор за кучкарите, които режат ушите и опашките на кучетата си! Особено ако има за свидетели деца. Такива садисти могат да сторят същото и с човек. Рязането на израстъци от кучешкото тяло трябва да се наказва еднакво, все пак!
138
3
 
6
 
! Отговори
Бау преди 14 години
Абе само виетнамците ще оправят пробема с кучетата ;) Както говореше един виетнамец - "Много обичам дакели. Като го сложа между две филии.... Ето ти хот-дог."
137
0
 
1
 
! Отговори
kapitana преди 14 години
Засега само в София.....след това и в други градове
136
2
 
4
 
! Отговори
tamper преди 14 години
И как да и обясня на същата, че жена ми я е страх да изкара малкия с количката, защото в квартала има няколко глутници, в които женската като се разгони стават неуправляеми, при условие, че бабето ги храни, сигурно по-добре от собствените си внуци... А и всички са виждали как домашно куче, под доволния поглед на собственика си "оправя" улична ***... просто ей така, да си задоволи нагона... и после всички псуваме уличните кучета и даваме пари да ги приберат!!!
135
0
 
6
 
! Отговори
tamper преди 14 години
Е, че Всевишния си е бил шута е повече от ясно, излезнал е за няколко века в отпуска. Лошото е, че трябва 50 човека да се съобразяват с един! Преди няколко месеца се срещнахме с булонката на една комшийка, по точно, минавайки покрай нея, без абсолютно с нищо да я дразня, псето ме захапа за крачола на панталона. Последва ритник и квичене! След това колкото пъти се засичаме със същата особа и кучето и, тя го дърпа настрани / вече е с каишка / и му разправя " ела, ***, че оня убиец идва".
134
0
 
4
 
! Отговори
Петран преди 14 години
И ти имаш право. Но и животните не са виновни. зятова ще се въздържа от категоризация. Света е луд, а това е от древни времена и досега. което не означава, че всичко е лошо. Но безотговорността на човечеството създаде и проблемите. Кучетата си живееха свободно по дворовете, но скапаният всевишен изби дядковците и бабите, а липсата на работа накара младите българи зад граница или в големите градове. И любовта към животните си ги взе с тях. Така, че се радвай, че не са бронтозаври или плезиозаври!
133
1
 
7
 
! Отговори
koko преди 14 години
Всеки с куче да си го и регистрира, а с парите да разкарат бездомните кучета. Егати кучкарите, все за правата си реват, а най-простите задължения не си спазват
132
0
 
0
 
! Отговори
джеки преди 14 години
135, хахаха....много добро....първото весело нещо, което съм чел днес :))))
131
1
 
3
 
! Отговори
tamper преди 14 години
Пич, по кофти път си тръгнал с тия желания да станеш облак.... Както аз се съобразявам с желанието на комшийте да си починат като се приберат от работа, така и те трябва да се съобразяват с моето! Като искат да си гледат куче - да си ходят на село!!! А не песа да лае и да вдига блока на "УРА" когато му скимне! Имам домашни любимци - рибки, не притесняват никого!
130
2
 
7
 
! Отговори
Петран преди 14 години
Имаш право и да недоволствуваш, но погледни от страна и на кучетата. Извеждат те на разходка и ти се иска да опикаеш всеки храст, всяко дърво, всеки дерек. А отсреща върви лют жандармерист с кочана и стопанинеа ти трепери, щото си сгафил. А ти се плезиш, от кеф. Нос топанина ти намаля добавките и гастрита те стяга. Абе сложен свят. Не искам да съм ни куче ни човек, вече. Ще стана облак и ще отлетя. И ще гледам шоу, отгоре, какви ги къдрите и едните и другите. Голям купон, ако не страдаш.
129
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има ли изобщо някой да глобява? Или то са мерки на хартия, за отбиване на номера и за имитиране на дейност.
128
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
10 000 лева глоба и 9 месеца затвор за кучкарите-нарушители.