Общината разменя Халите за градинката до Руската църква

Израелците ще трябва да доплатят на кметството 449 000 лв.
21 юли 2010 07:31,
36
Общината разменя Халите за градинката до Руската църква
Халите отвътре. Снимка: Булфото

Столичната община ще се опита да си върне градинката до Руската църква, като даде в замяна дела си в Централните хали.

Още по темата
Идеята е 25-процентният дял на кметството в търговския комплекс да бъде прехвърлен на другия собственик – израелската компания "Ащром”.

В замяна общината ще получи терен от 1,2 дка, който е заключен между бул. „Цар Освободител” и ул. „Г.С. Раковски”, и е собственост на дъщерната фирма „Абротеа интернешънъл”.

Предложението е на четирима съветници и ще бъде гласувано от Столичния общински съвет в четвъртък, пише в. „Монитор”.

Израелците ще трябва да доплатят на кметството 449 000 лв., тъй като по пазарна оценка Халите струват 6 115 000 лв., а градинката – 5 592 000 лв., съобщиха от „Московска” 33.

Оттам допълниха, че работна група е разговаряла с израелците и те са изразили съгласие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гениално, но не носи комисионни за четиримата съветници.
34
0
 
6
 
! Отговори
Драги ми смехурко преди 13 години
Един безплатен съвет към продажните общинари : наместо да трампят градинката за дял от Халите (които дял сигурно носи нелоши приходи на Общината от наеми), да променят Плана на София, така, че на градинката да не може да се строи и да заадължат евреите редовно да я поливат и косят.
33
0
 
0
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Сус бе!Кметицата требе да носи Версаче!
32
0
 
0
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 13 години
АБЕ, НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ!
31
0
 
0
 
! Отговори
... преди 13 години
попитайте с.софиански за тези зделки. халите са на офшорна фирма от кипър. ха ха. някой задава лки си въпроса на кой е тази фирма. помня преди няколко години софиански искаше да строй бизнес център в на мястото на тази градинка. обаче не му мина номера. уж беше на общината сега е на кипърци. истината е че е на софиански и други приятни хора. хъщото е и за халите. как подяволите станаха кипърски тези места някой може ли да каже! даже не е било обществено достояние. и изведняж минат се неминат 5 г
30
0
 
2
 
! Отговори
коко преди 13 години
1.Как градинката е на евреите а не на общината.2.Като има забрана за строителство какво ще си правя
29
1
 
14
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
Това е далавера !!! Върху градинката има забрана за строителство -- юридически непреодолима, а делът в Халите носи на Общината между 7 и 11 милн. лева печалба годишно. Познайте кой има изгода от заменката.
28
1
 
7
 
! Отговори
Хикс преди 13 години
Хитлер беше прав ...
27
0
 
0
 
! Отговори
Умник преди 13 години
Това са глупости!
26
4
 
14
 
! Отговори
Стар мошенник преди 13 години
Във всяка свинщина на тази планета има намесени ***. Затова никой нормален не ги харесва и винаги са били гонени и ще бъдат гонени.
25
0
 
34
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
1. оценката за халите е силно занижена 2. Оценката на въпросните 1,2 дка е силно завишена, ощеповече като се има пред вид че е градинка3. От сделка с изрелска фирма със сигурност ще се набуташ, каквото и да смяташ
24
1
 
17
 
! Отговори
Оценител преди 13 години
Като им гледам сметките, май ще е по добре общината да си купи халите обратно и с парите от наема да платят на нормален оценител, а със следващия наем да си купят и градинката. Другия вариант е да се коституират съдилищата "мечтата на цвъцко" тип "народен съд" и догодина пърхащата даскалка зад решетките по бързата процедура. (казуса Масларова)
23
2
 
2
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Iwan, за 25% от халите - 6 115 000 не ми се виждат чак толкова малко като оценка.. А градинката трябва да стане общинска защото иначе или ще стане бизнес зграда, или еврейчетата със сигурност ще осъдят общината за повече от споменатите 5 милиона и половина..
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
оценката на халите е за 25%
21
2
 
18
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
"Израелците ще трябва да доплатят на кметството 449 000 лв., тъй като по пазарна оценка Халите струват 6 115 000 лв., а градинката 5 592 000 лв., съобщиха от Московска 33."______________________________________________________кой е направил тая нещастна оценка бре, май голяма далавера се заформя :)))
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо ? Защо давате на *** място за търговия ?
19
8
 
18
 
! Отговори
бира-скара отпред преди 13 години
Госпожа Фидосова, пардон Фандъкова! Стига толкова с това вредно руско влияние! Взривете Руската Църква, така както вашият брат по идеология, Бакърджиев, взриви мавзолея на Георги Димитров! И на мястото на Руската Църква построете един хубав мол. Със сладолед и бира-скара отпред! Или, по желание на американския посланик, открийте там филиал на "Шеврон"!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Taka ili inache situaciata e nasrana. V edna nasrana situacia ne vseki izhod e idealen, no spasiavaneto na gradinkata, za men lichno, e vajno. Ostanaloto e nadprikazvane. Dano samo niakoy sledvasht kmet ne prodade gradinkata i da ostanem hem bez hali, hem bez gradinka.
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
този, дето го нарчаш БОКО нямаше да има този проблем, ако не бяха мошеници като Софиянски и управлентието на столетната ***-ВА до 89-а - които решиха че частната собственост е *** дума!!!!!!!!!!!!! ПРОБЛЕМЪТ НА ВСИЧКИ *** КАТО ТЕБ Е, ЧЕ НЕ ЧЕТЕТЕ, А ХЪОДИТЕ ДА НАГЪВАТЕ АГНЕТА, КАШКАВАЛ И СИРЕНЕ В МАНДРИТЕ, КОИТО РЕКРИЗИРАТЕ "В ИМЕТО НА НАРОДА"!!!!!!!!!!!! ВЗЕМИ СЕ ОГРАМОТИ, А ПОСЛЕ ПЛЮЙ ПРЕЗ РАЗДВОЕНИЯ СИ ЕЗИК - МЪР-ША НЕГРАМОТНА!!!!!!!!!!!!!!!!
16
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХЯМА ПО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ ОТ ТОВА: ЗАМЕНЯШ ТЪРГОВСКИ КОМПЛЕКС СРЕЩУ ГОЛА ТРЕВА, ВУРХУ КОЯТО ДАЖЕ ИМА ЗАБРАНА ЗА СТРОИТЕЛСТВО, ТЪЙ КАТО ПО НОВИЯТ ГРАДОУСТРОЙСВЕН ПЛАН ТОВА Е ПАРК!!!!!!!!!! КАТО НАЧАЛО ТРЯБВА ДА КАСТРИРАТ ТОЗИ МОШЕНИК СОФИЯНСКИ, А ПОСЛЕ И ГЛАВНИЯТ АРХИТЕКТ НА СОФИЯ, КОЙТО ПЪРВО РАЗРЕШИ СТРОИТЕЛСТВОТО В ГРАДИНКАТА, ПОСЛЕ ГО ОТМЕНИ И ТАКА ДАДЕ НА ЕВРЕИТЕ МОИТИВ ДА СЪДЯТ ОБЩИНАТА! БОЖЕ, НЯМА ЛИ СВЪРШАВАНЕ НА ГЛУПАЦИТЕ В ТАЗИ СТРАНА?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!