По френски маниер – бутат 40 ромски гета в София

Най-много незаконни бараки има в "Красна поляна"
23 сеп 2010 07:00,
206
По френски маниер – бутат 40 ромски гета в София
Снимка: БГНЕС

40 незаконни ромски катуна на територията на София ще бъдат постепенно разчистени.

Малките гета се намират основно в по-крайните квартали и се състоят от временни постройки, бараки и палатки, в които живеят най-малко по 10 души.

Това сочат данни от преброяване на катуните, което е направено в началото на годината от дирекция "Обществен ред и сигурност" към Столичната община.

Ромите са пристигнали от провинцията и са се самонастанили на общински терени. Няколко от гетата вече са разчистени, но част от хората в тях са се пренесли на други столични територии.

"Ще премахваме такива бараки непрекъснато, тъй като са незаконни. Няма да има никакъв компромис и толериране на самонастаняването. Нашата политика може да бъде само една - да се спазват законите", казва пред в. "Монитор" зам.-кметът по сигурността на Столичната община Иван Сотиров.

Още по темата

Според градоначалника Йорданка Фандъкова всички трябва да спазват нормативната уредба, независимо от етноса.

Двамата обаче не се ангажират колко време ще отнеме разчистването на ромските бараки.

Най-много катуни има в район "Красна поляна" където ромите са издигнали незаконни постройки дори в парка.

Едно от най-проблемните гета пък се намира в кв. "Сердика" пред бл. 14 - там са се заселили около 400 души, които са си направили картонени бараки.

В Столичната община обмислят да направят пътна карта за цялостно разрешаване на проблема.

Според общия устройствен план на София, който е и концепция за развитие на града, ромският въпрос трябва да бъде решен в следващите десет години, като градът „се изчисти” от незаконните бараки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
1
 
! Отговори
ferdov преди 12 години
4eceli butat li vietnamckite op6tejitia
189
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да ама талибаните ще ги интегрират наистина, с бой и куршуми в тиквите, няма да плямпат само като *** западняци
188
1
 
3
 
! Отговори
ss преди 13 години
gazova kamera i golemi qmi
187
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 13 години
ne samo v sofia ,v cjlata strana trjbva da gi uni6tojat.a bezadresnite i bezrabotnite da badat nakazani s ob6testveno polezen trud.zemjta pustee,za6to marzelivite *** ne badat savetvani da kopajt naselo,vmesto da kradat kabeli irelsi v gradovete.
186
0
 
5
 
! Отговори
mm преди 13 години
трябва да се действа безкомпромисно и бързо
185
0
 
4
 
! Отговори
gost преди 13 години
и във варна да ги махнат ако може
184
0
 
2
 
! Отговори
ули преди 13 години
Събаряйте-че да се домъкнат при нас
183
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 9 -ela i vij s kakvo 6te te posre6na -hahahaha
182
2
 
5
 
! Отговори
shrek преди 13 години
Пръскаха в мазетата против *** и всички оживяли се качиха у нас - живея на последният етаж. От своя страна два пъти платих на фирма да пръска у дома. Вече *** нямам. Относно ***, които са интегрирани и здраво бачкат не сте прави. Аз лично имам няколко такива момчета, които си храня и пазя от посегателства - досега не са ме подвели. И бетон къртят и всички видове *** работа вършат срещу скромно заплащане. Свестни хора са, когато не са в гетото! Аз не обичам ***, ама на!
181
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** integrira prekrasno polumaimuni vsekakvi
180
1
 
11
 
! Отговори
Wilhelm Keitel преди 13 години
Невероятен шанс имаме България да стане световна сила в производството на дялан камък! Трудовата сила вече е налице. На всеки *** по комплект сечива и в каменоломните или под земята в рудниците. Така генът им ще се промени, когато работи физическа работа човек не мисли за глупости.
179
2
 
8
 
! Отговори
рекс преди 13 години
Никой няма право да отнема човешкото ми право да мразя ***! Аз съм се родил българин в България! Дедите ми са се били във войните за тази България и аз имам право да си отпиша детето от клас пълен с ***! Когато ми докажат ,че лъжливото и нахалното не им е в кръвта-може...но дотогава ще ги мразя! А те трябва да докажат ,защото това е моята родина.
178
1
 
13
 
! Отговори
SS преди 13 години
Трудови лагери и кастрация - това е единственото решение!Лагерите да се заредят с експлозиви и ако наштите все по мелезни и извратени "приятели" от ес и сащ решат да ни променят решенията и политиката - просто да се натисне копчето и след това да ни съдят всички в хага...
177
0
 
11
 
! Отговори
Бакарди преди 13 години
"Според общия устройствен план на София, който е и концепция за развитие на града, ромският въпрос трябва да бъде решен в следващите десет години, като градът се изчисти от незаконните бараки." ДЕСЕТ ГОДИНИ! За десет години *** въпрос не може да бъде решен, но за 10 дни бидонвилите могат да бъдат изчистени и на тяхно място да бъде насят райграс.
176
0
 
8
 
! Отговори
брб преди 13 години
Да не забравите , факултета и Татарли. Ха на бас че ще забравите и не само тях.
175
1
 
11
 
! Отговори
Мина преди 13 години
Малко закъсняхме но все пак се започна .Така че сабарайте ние сме с вас .Ако някой иска да ви съди тряба да съди целия народ.Трябва ред в тая държава.
174
1
 
14
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Ако целия народ се вдигне и задружно ги "ИНТЕГРИРАМЕ" 2 метра под земята няма кой нищо да ни каже .Ела да съдиш 6 милиона души де ,майната му и на евроГейския съюз НАТО и кви ли още не ,всичките тези неща са временни историята на познова съюз запазил се повече от столетие а на тоя вече му изтича срока на годност. Предпочитам нощно време да спя спокойно от колкото да ме е страх от някакви черньовци.А всъщност кой по дяволите измисли това нещо "РОМИ" винаги са си били *** и ***.
173
1
 
12
 
! Отговори
юнака преди 13 години
*** -в Индия или най добре в Авганистан.Там ще изкрадат оръжията на талибаните и щи насъпе най накрая дългоочаквания мир в Авганистан.
172
1
 
7
 
! Отговори
Bg преди 13 години
*** I hlebarkite sa ednakvo vredni
171
0
 
19
 
! Отговори
5552 преди 13 години
Божеее, страшно е там!Посред бял ден в петък се качиха *** в 102 и започнаха да заплашват хората, които нищо не им бяха направили, нито някой го беше псувал, нито някой им е пречил!Това чудо трябва да се махне!