Серена прегази Звонарьова и грабна четвърта титла от Уимбълдън

Мачът приключи 6:3, 6:2
3 юли 2010 18:00,
16
Серена прегази Звонарьова и грабна четвърта титла от Уимбълдън
Серена е щастлива след победата. Снимка: БГНЕС

Лидерката в световната ранглиста Серена Уилямс спечели за четвърти път в своята кариера Откритото първенство на Великобритания по тенис – "Уимбълдън", след като преди броени минути надигра в директния сблъсък за трофея Вера Звонарьова с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/2.

Мачът на централния корт на “Ол Инглънд клъб” започна доста равностойно, като и двете състезателки демонстрираха изключително солидна игра от основната линия, но постепенно по-опитната в подобни срещи Уилямс пое инициативата и доведе нещата до желания от нея край.

След като спечели безпроблемно началните си две подавания, в шестия гейм Звонарьова се сблъска с първите си неприятности, но успя да се измъкне невредима, отразявайки надвисналата опасност, за да се стигне до неизбежното няколко минути по-късно, когато американката стигна до така необходимия й пробив (за 5/3), след който с лекота сервира за успеха в първия сет.

Набрала скорост и самочувствие, Серена продължи да мачка своята опонентка и в началните минути на втория сет, реализирайки ранен пробив, който окончателно сломи съпротивителните сили на рускинята и оттук до края на мача просто бе въпрос на време по-малката от сестрите Уилямс да узакони тоталната си хегемония в надпреварата.

Така след 2002г., 2003г. и 2009г. Серена Уилямс за четвърти път триумфира в най-стария и престижен турнир в света на тениса, като това е общо 13-ата й титла в състезанията от Големия шлем.

За Звонарьова освен утехата от престижното й представяне и достигането й до финала, остава и надеждата след няколко часа да спечели титлата на двойки, като заедно с партньорката й Елена Веснина ще се изправят срещу Ваня Кинг и Ярослава Шведова. 

Още тенис новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Серена е от потомците на орангутаните. А те физически са много силни.
13
1
 
1
 
! Отговори
Какво преди 13 години
Кажи ми други големи *** тенесисти
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сестричките са като кентаври, онази е 40 кила повече от Пиронкова.............. можеше и сами да си играят финала, браво на нашето момиче
11
2
 
13
 
! Отговори
Уляна преди 13 години
Прекланям се прад таланта и труда на Цвети, сестри Уилямс, Звонарьова и......и много се срамувам от простотията на сънародниците ми, написали обидни квалификации
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Свинята си ти, ***!
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пак ли таз назобена *** спечели беее!!!????
8
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Яко допинг и подкупи е там бате. Все пак доста пари падат и баламите се лъжат лесно. Просто се радвам за Цеци друго нямам какво да кажа.
7
7
 
7
 
! Отговори
Милен преди 13 години
Пиронкова каквато е крехка - ако беше стигнала до финала, Серена Уилямс щеше да я отнесе още по-бързо.
6
4
 
24
 
! Отговори
tedick преди 13 години
Важното тук е че Германия прегази Диего и Меси
5
16
 
14
 
! Отговори
Естет преди 13 години
Хайде стига, моля ви се, трябва да благодарим на шампионката, защото тя отмъсти за Цеци, побеждавайки руската ***!!!
4
11
 
13
 
! Отговори
dsa преди 13 години
тр да има отделно първенство за ***, шото е доказано, че имат повече тестостерон от белите, което има голямо значение
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти остави това, виж че сестрите Уилямс просто не приличат на жени!Онзи слуай за онази Семеня дето просто и откриха аномално количество тестостерон, си е още пресен!
2
12
 
20
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Gab4o,Не става брат ми.Те имат физика ама нямат акъл.Нали видя Пиронкова какво направи с една от 2-та глигана.Тениса освен физика се иска и акъл.И за да продължа темата да се кефиш да ти допълня че те такова нямат.Но това е доста обширна тема.Само не разбирам свършиха ли се платанциите по Юга че ги изкараха сред хората и тез *** във всички сфери на живота!!
1
24
 
19
 
! Отговори
Gab4o преди 13 години
Не е честно - *** винаги са с предимство, защото са надарени физически повече. Имат по-силна мускулатура, издръжливост, правят по-лесно мускули. Всичко това е доказано....трябва да има мачове за *** и бели. Казвам го без дискриминация, обясних защо по-горе