Безмилостен Григор, спечели втори турнир в Банкок

На финала той се разправи с руснака Кудрявцев
25 сеп 2010 10:52,
52
Безмилостен Григор, спечели втори турнир в Банкок
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров спечели девета титла в кариерата си, след като във финалния двубой на чалънджъра с награден фонд $35,000 в Банкок (Тайланд) се наложи с 6:4, 6:1 над руснака Александър Кудрявцев.

Гришо продължи традицията да няма загуба в мач за титлата, като до този момент в професионалната си кариера имаше осем победи в осем финала (6 на фючърси и 2 на чалънджъри).

Благодарение на успеха си той спечели 80 точки за АТР ранглистата, но към актива си ще добави 72, тъй като имаше да защитава 8 от миналата година и ще се изкачи с около десетина позиции до приблизително №136 в света.

От 2-ри октомври Григор Димитров ще започне участието си на квалификациите на чалънджъра с награден фонд 106,500 евро в Монс (Белгия).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: тенис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
4
 
! Отговори
Тони преди 13 години
дано да чуем да му казват "Гришо ШЛЕМА". Пожелавам му го.
51
0
 
2
 
! Отговори
tishko преди 13 години
Че той отдавна не се готви в България... Според мен има много добро бъдеще и искрено се радвам на успехите му. Дори и да не влезе в световния елит (пр. топ 10) аз пак ще му се радвам на всеки успех, било то във Фючърс или Чалънджър
50
0
 
3
 
! Отговори
Гацко преди 13 години
Момчето може да преуспее в тениса, но трябва да се премести в някоя европейска държава, където да му осигурят европейски условия за подготовка. В България бъдеще за кадърни хора, просто няма. Съжалявам !
49
0
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Колкото и да го плюят разни "спецове" момчето върви добре и до края на годината (да е жив и здрав!) ще е в ТОП 100!Само до преди 2 месеца му викаха "Гришо Фючърса", ама сега трябва да го сменят на "Гришо Чалънджъра"...
48
1
 
7
 
! Отговори
kpp преди 13 години
Горд си, че си неграмотен ли?
47
2
 
8
 
! Отговори
НН преди 13 години
Няма значение категорията на турнира.Момчето заслужава поздравления и ни повдига самочувствието на българи. А вие само стоите пред компютрите и бълвате простотии и неграмотни коментари. Срам нямате и явно нямате по интересни занимания.
46
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хохохо форумната грамар полиция е на линия, *** смешниците. *** в кофите ***
45
2
 
8
 
! Отговори
pn преди 13 години
"евреЙн"Типичният неграмотен м**гал!
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
42 - ходил ли си в училище? Някой учил ли те е кога се пише "и" и кога "й"? То не, че е кой знае колко трудно, ако ти се говори членоразделно. Но явно си расъл в някое гето.
43
2
 
9
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Браво, браво, браво. Не се плаши лесно !!!!!!
42
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гледам къдравия еврейн пак го хвалят , че е бил на турнир в парка с дечурлигата - хвала
41
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 36Ами как да се кефи човек на тези коментари? Мен ме дразнят много, защото отразяват манталитета на моите сънародници. Няма успял българин, който да не бъде оплют и успехът му омаловажен. Няма и паднал българин на който да му е подадена ръка да се изправи. За спорт или политика или за защита на правата на някоя професия (учители, полицаи и т.н.) Няма единство при нас, няма взаимопомощ, няма радост от успеха на наш сънародник.
40
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тва банкок като загорка опен май , а ?
39
3
 
9
 
! Отговори
poohy преди 13 години
до 23, не знам 13 /оня дето е станал с дупето нагоре и светът му крив/ дали е тлъст и дали е шоп, ама не обиждай на география. Много се радвам за Гришата.
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От Босфора до Ханой от Ханой до Лос Ажелес, от там до Ню Йорк и чак до Босфора.... От Босфора до С. Полюс и от там до Южният и пак до Босфора. Банкок -столица на българската провинция Тайланд :ДПоздравления за Гришо!
37
3
 
7
 
! Отговори
poohy преди 13 години
до 28 - Атила, не използвай успеха на момчето за политическа пропаганда. Спорта е над политиката. Ако играе срещу някой, когото харесваш, няма ли да искаш пак да спечели?
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък вече взех да се кефя на коментарите на нереализирали се простаци и завистници. Така явно преодоляват необходимостта си от по-специални лекари и лекарства. Някакъв вид алтернативно лечение. А иначе - браво на Григор. Видно е, че само нагоре може да върви. Тогава форумните писачи, които са анти всичко може направо да се застрелят.
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Благодаря ти много за информацията. Поздрави. На Григор Димитров пожелавам още успехи и да влезе в Големия тенис.
34
2
 
15
 
! Отговори
pn преди 13 години
Futures са по-ниска категория турнири - около 400 на година с награден фонд $10 000 - $20 000 (по спомени) и са под шапката на ITF. Challenger турнирите са около 150 на година и са с награден фонд $25 000 - $150 000 и са най-ниската категория под шапката на ATP. Може да бъркам съвсем малко в числата, но не е толкова важно, защото това е основната идея.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой може ли да ми обясни какво точно означава ФЮЧЪРСИ и какво ЧАЛЪНДЖЪРИ. Благодаря предварително.