Милан покори Милано след 2 години пауза

Росонерите победиха Интер с гол на Златан Ибрахимович от дузпа
Обновена: 15 ное 2010 08:08 | 15 ное 2010 08:07, Красимир Ангелов
3
Милан покори Милано след 2 години пауза
Снимка: БГНЕС

Милан покори Милано за първи път от 2 години. Росонерите надвиха 1:0 градския съперник Интер.

Голът вкара Златан Ибрахимович от дузпа още в 6-ата минута. Бившият играч на Интер се разписа, след като самия той бе съборен от Марко Матераци.

Това бе първи успех на Милан в градското дерби от септември 2008 г. Тогава росонерите спечелиха също с 1:0 с гол на друго ново попълнение - Роналдиньо.

Дербито на Милано рядко е било толкава интригуващо в последните години. Благодарение на победата Милан си върна първото място в Серия А. Росонерите вече имат 26 точки и са с една пред Лацио.

Милан се откъсна на 6 точки от шампиона Интер, който има 20 и е на пета позиция. За нерадзурите на Рафа Бенитес това бе втора загуба за сезона. Предишната беше със същия резултат срещу Рома.

В последните години нерадзурите се представяха по-добре в дербито. Интер и Милан се срещнаха за 273-и път в историята във всички турнири. Росонерите имат предимство със 106 победи срещу 95 за нерадзурите. В Серия А мачовете вече са 153. Там превес има Интер, който е спечелил 56 пъти срещу 48 за Милан.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: милан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Sayman преди 13 години
Аз съм луд Миланист още от малък,любимия ми отбор !Наистина от началото на годината се вижда каква е разликата в Интер със и без Специалния !Пожелавам успех на Интер занапред....ама Жозе си е Жозе !
2
1
 
2
 
! Отговори
skanager преди 13 години
без специалния не става
1
1
 
3
 
! Отговори
Моуриньо преди 13 години
Нормално - Бенитез не може и 25% от това което може Моу