Феномена Роналдо казва сбогом на футбола

Кариоката обявява днес края на своята кариера
14 фев 2011 09:18, Красимир Ангелов
47
Феномена Роналдо казва сбогом на футбола
Роналдо в славните му години с екипа на Реал Мадрид. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Живата легенда на бразилския и световния футбол Луиш Назарио да Лима – Роналдо, реши да сложи край на своята славна кариера.

Кариоката потвърди вчера пред бразилския всекидневник "Ещадо де Сао Пауло", че приключва с футбола и ще обяви това на официална пресконференция, която ще се състои днес на клубната база на неговия тим Коринтианс.

"Не издържам повече, исках да продължа да играя, но просто няма как да стане. Не мога", аргументира решението си Роналдо.

Договорът на нападателя е до края на годината и всички очакваха, че той ще сложи край на своята кариера към края на тази година.

В крайна сметка обаче Рони реши да приключи с футбола доста по-рано от очакваното. Според бразилското издание "ГлобоЕшпорте" 34-годишният футболист е решил да каже "край" поради две причини.

Вижте причините за отказването на Феномена

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
до 35 преди 13 години
Феномена Роналдо е най-голямата легенда на Бразилския футбол след Пеле.
45
0
 
0
 
! Отговори
бай Шано преди 13 години
тоя е един от многото примери че спорта не помага за придобиване на добра фигура и губене на килца ,подобно на другия фенОмен Мара дона -да не говорим че двамата изсмъркаха повече кока от слави и целия ку-ку бенд взети заедно
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голям нападател!
43
0
 
0
 
! Отговори
от 42 преди 13 години
" не се членуват с пълен член" ...ми беше мисълта.
42
0
 
4
 
! Отговори
до стилян преди 13 години
Заглавието може да е дразнещо, и словоредът да е объркан, но това не те оневинява пред журналиста, и да го поучаваш за члена.Твой проблем е, че не знаеш че това му е прякора. Пък може и да знаеш, но да не знаеш, че прякорите не се членуват и сега да се опитваш елементарно да се измъкваш.Ако знаеше че това е прякор, а той не се членува, нямаше да се захващаш със члена, а щеше да се захванеш с объркания словоред.)))) Не успя да се измъкнеш!)))
41
0
 
2
 
! Отговори
стилян преди 13 години
Като е прякор, да го бяха написали Роналдо Феномена или само Феномена. Никъде не бях срещал прякор да се пише преди собственото име. Като например - Графа Влади или Топлото Вальо, Баретата Златко и т.н. (тия последните не знам що са членувани...). Заглавието е дразнещо и това си е
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе стилянчо, я прочети коментарите по-надолу и дано ти светне нещо в главицата относно прякорите.
39
4
 
2
 
! Отговори
стилян преди 13 години
"ФеноменЪТ Роналдо"! Не знам какво толкова учите в Журналистическия, но е очевидно, че не знаете елементарни граматически правила.
38
0
 
8
 
! Отговори
Sarcasticgrin преди 13 години
# 35 - ти сериозно ли?Аз си мисля, че си някой ***, който цели да провокира форума и да се дразни с другите.Феномена е един 5-мата най-добри нападатели в историята. За мен, а предполагам и за всички фенове на футбола бе удоволствие красивата му игра, резултатността му и изключителните неща, които правеше с топката в крака. Ако не бяха 2те контузии щеше да е може би най-добриятНай-резултатният голмайстор на Световните - 16 голаСъотношение изиграни мачове голове - 620/420Няма какво да добавя
37
1
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 13 години
Спешно ти е нужна психиатрична помощ! Лекувай се докато е време!Не коментирай нещо , което само в твоята болна глава витае!Айде със здраве!
36
0
 
8
 
! Отговори
до 35 преди 13 години
Ти като пишеш сам май не си вярваш. Мощен шут напосоки? Той имаше един от най точните удари бе, разбирачо. Явно не помниш гола му където тръгна от своето поле навърза 4-5 човека и вкара гол при който Боби Робсън се хвана за главата. И там ли се ръгаше с лакти??? Или когато направи хеттрика на Олд Трафорд и целия стадион стана да му ръкопляска при смяната.
35
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Феномен? Да, феноменален ***. Той уби красивия бразилски футбол с конската си игра. Спринтьор, да, и умееше да се бута яко, мощен шут напосоки - каквото влезе все е кяр. Това му е феноменалното. А Гаринча, Пеле, Сократес, Карека, Зико и т.н. ... Останаха история.
34
2
 
10
 
! Отговори
cm_punk преди 13 години
Да, едно време някой като кажеше Роналдо, човек се сещаше за Феномена. А сега се подразбира оня мазен португалски гейтaк...
33
1
 
20
 
! Отговори
мм преди 13 години
Ей това е истинският Роналдо,другия просто едно мазно зализано менте.Това е човека отбор,във силните му години ,му трябваше само един вратар и можеше сам да бие отбор,всички прословути трикове и финтове,за 1-ви път ги видях от него,днешните "ритнитопковци" само копират
32
1
 
18
 
! Отговори
boomslang преди 13 години
По-долу някаква анонимка писа, че щял да бъде запомнен като дебело прасе с шкембе.Тук грешиш много, ама прекалено много. Всички ще го запомнят като най-добрия нападател на Световното 98, където онзи фантастичен отбор на Бразилия не можеше да бъде спрян и със задкулисни игри отстъпи титлата на франсетата. Всички ще го запомнят като голмайстор 2002 с цели 8 гола, с хеттрика, който отбеляза на Олд Трафорд и целият стадион стана да му ръкопляска, напускайки терена. С ТЕЗИ неща ще го запомнят!
31
0
 
2
 
! Отговори
до "граматиците преди 13 години
Пише се ФеноменА (ВИНАГИ) понеже е прякор, както обясниха колеги по-долу. А че някой не знае, че целият свят го знае така или се прави, че много добре познава българската граматика, а нея, ами... много здраве така да се каже. Поне като не знаеш, не се обаждай.Иначе като играч, един от най-големите безспорно. Преди бяха много - Феномена, Ривалдо, Зидан, Фиго, Недвед, Леонардо, дел Пиеро и мн мн други, днес за съжаление играчи от такъв калибър са само Меси, Кр. Роналдо и Рууни...
30
0
 
10
 
! Отговори
... преди 13 години
Един от малкото футболисти изпреварили времето си! Наистина беше феноменален. Той и Зидан. Радвам се, че имах възможността да ги гледам в блясъка им...
29
0
 
10
 
! Отговори
Дядо 130 преди 13 години
Един от големите... както всички други легенди и той ще остане в спомените на красивия футбол!
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-великият нападател! Образец за нападател. Радост за окото бе когато беше в Барса. Знаеш че тръгне ли с топката ще сътвори магия.
27
0
 
1
 
! Отговори
тони преди 13 години
ПРОСТИ *** , ТРЪГНАЛИ ДА СПОРЯТ КАК СЕ ПИШЕ...