Облакът стигнал северно от нас, концентрацията на прах - малка

Вулканът може да продължи да бълва пепел дни наред
18 апр 2010 15:29,
51
Облакът стигнал северно от нас, концентрацията на прах - малка
Северна и Централна Европа са най-засегнати от вулканичния облак. Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Днес вулканичният прашен облак се е разпространил северно до нашата страна и до края на деня част от този прах ще достигне някои райони от Североизточна България, съобщават метеоролозите от БАН.

Те се позовават на данни от Лондонския център, оторизиран от ИКАО (организация, обединяваща гражданските авиационни служби в света) за оперативно обслужване, включително с метеорологични прогнози, на дейността на цивилната авиация в света.

Още по темата

През следващото денонощие вятърът във високите слоеве на атмосферата ще е от югозапад, така че концентрацията на този прах в атмосферата над страната ни ще е малка.

Вулканът в Исландия продължава да изхвърля пепел и това може да продължи със седмици. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Май си прав, West, има нещо гнило в цялата тази работа! Може и да са нормални природни катаклизми, които се случват периодично на нашата планета, но по-вероятно е ние хората да предизвикваме много от тях. Дали са случайни тайните и не чак толкова тайни опити на руснаци, американци, китайци да влияят на климата, облаците, човешката психика и т.н.? Още малко ще ни търпи Земята!
46
2
 
6
 
! Отговори
мислител преди 14 години
знаете ли какво, боли ме шмайзера дали можете да летите или не. аз си ходя по земята и ми е много добре. пука ми на фара, че въздушния бизнес не вървял. те авиокомпаниите и без това са си достатъчно богати. бръмна ми дядовия от тези въздушни новини!
45
0
 
0
 
! Отговори
Онанимен преди 14 години
Абсолютно по същият начин!
44
0
 
1
 
! Отговори
Пеко преди 14 години
Добре де, в Англия им казаха- има облак, опасно е, тези с дихателни проблеми да не излизат без помпички и хората казват- да небето е чисто но по колата ми има следи от нещо като кал,значи има. Някои казаха че премиерът Браун е реагирал късно, умаловажил е опастността и на места хората са кашляли като луди и искаха да бъде наказан...тук всичко е наред....
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ББ ще поеме дълбоку въздух и же изчисти небето не само над европа ами и над цялото северно полукълбо !
42
0
 
2
 
! Отговори
Онанимен преди 14 години
Не знам колко ни е заобиколил, сутринта на всички прозорци на колата имаше много фини кални следи, въпреки силният дъжд, по ръбовете до уплътнението под предният капак имаше много фин жълтеникав нанос, на пипане приличаше на бентонит. Става въпрос за София.
41
1
 
2
 
! Отговори
west преди 14 години
iska ,USA ,RUSIA,KITAI,IRAN,IZRAEL,KOREQ,LIBIQ,DA si sedqt na ebanite gazove i da sprat s opitite
40
1
 
2
 
! Отговори
ХаХаХа преди 14 години
Ти над 10000 метра в небето какво очакваш да се види? :D Хората ясно обясниха, че ако дойде такъв прах, то той няма да е нищо повече (като големина) от праха в градовете. Нали не очакваш да закрие слънцето? :D
39
1
 
1
 
! Отговори
ld преди 14 години
dobre we dea nqma li nqkoi ot severoiztochna bg da kaje vijda li se toq oblak mina li veche ottam i t.n. :)
38
1
 
0
 
! Отговори
quattro преди 14 години
Da vreeme e ve4e predskazanieto na maite da po4ne ,tova ne e normalen svqt ,predi bqha 6epa hora deto kradqha naroda ,ve4e sa dosta pove4e boklucite deto ograbiha naroda..
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В Исландия има 35 вулкана, които са изригвали през последните 10 000 години, като изригване има приблизително веднъж на всеки 5 години.Поради изключителното влияние на тези вулкани върху климата в северното полукълбо, а и изобщо в планетарен мащаб, напоследък учените наблюдават района около Уптипингар - планина на север от Вахтнайокутл. Разположен в отдалечената вътрешна част на страната, този район не е преживявал вулканично изригване от края на ледниковата епоха преди около 10 000 години. Геолозите обаче посочват засилването на сеизмичната активност през последната година като знак за предстоящо изригване.
36
11
 
3
 
! Отговори
эээ преди 14 години
Това исландците са *** хора за мене. Да живеят на някаква скала в морето, дето отгоре на всичко чури и хвърля пепел...
35
3
 
16
 
! Отговори
jinkata преди 14 години
Няма за какво да се притесняваме. Супер Бойко може и този проблем да реши с неговите свръх естествени сили.
34
3
 
25
 
! Отговори
gogo преди 14 години
Две големи земетресения в Китай, Хаити, Чили, сега този вулкан... не мислите ли, че природата се опитва да ни каже нещо?
33
3
 
15
 
! Отговори
Седянков преди 14 години
Всички полазени от вулканичен прах с нов данък
32
1
 
13
 
! Отговори
*** преди 14 години
щот исландия си нямат тройна коалиция. ако имаха - за европата нищо немаше да остане, всичко щеше да е откраднато. после върви го търси
31
2
 
5
 
! Отговори
! преди 14 години
Северно ли?Аман от комунисти и гейове!
30
1
 
4
 
! Отговори
Уникати преди 14 години
Исландските вулкани са били доста по-вредни от гледна точка на серният диоксид и последствията. Това е обаче доказуемо.
29
0
 
2
 
! Отговори
Do 10 и 19 преди 14 години
Много сте задръстени и двамата.Приемате всичко буквално.И не можете да допусните,че има и широко скроени хора,които си правят шеги със себе си.
28
2
 
18
 
! Отговори
TooN преди 14 години
А някои се смееха на маите... Един вулкан изригна в северна Европа и на целия континент му се блокира въздушния транспорт! Ами ако изригнат 3-4 бр. из Европа?! 2012... Новото начало! ;)