Прокуратурата погна пловдивските таксита

Поводът е нарастналият брой правонарушения
12 май 2010 13:37,
5
Прокуратурата погна пловдивските таксита
Снимка: БГНЕС

Нарастващият брой престъпления и правонарушения, извършени от водачи на таксиметрови автомобили, стана причина Районната прокуратура в Пловдив да разпореди мащабни проверки.

Те ще се извършват за установяване на това дали такситата отговарят на изискванията по Наредба 34 за превоз на пътници, притежават ли водачите необходимите документи и удостоверения.

Ще се извършват още и физически проверки на стоянките за установяването на нелегални жълти коли, които работят на черно, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Даниела Начева.

Предмет на проверките е и това имат ли шофьорите трудови договори по Кодекса на труда и регистрирани ли са същите в ТД на НАП.

Ще се установява и цената на тарифите, по които се обслужват пловдивчани. Проверката ще завърши на 4 юни.
Тогава резултатите от нея ще бъдат оповестени официално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Намерете някои да ви обясни какво да търсите и после го търсете , аз ако кажа ,че днеска ще проверявам за цигари без бандерол тоя дето ги продава да не би да застане на средата на улицата и да се развика ---насааам наароооде цигариии бееез бандероооо.л
3
0
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
Да идат проверяващите да видят на какви цени возят измислените "Такси-лукс 2007" срещу автогара "Юг" с колите Мерцедес миниван.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е щом има акции и срещу другите трябва и таксиджиите да провериме , само че не разбрах как за 20 дена ще проверите в детаили абсолютно всичко жълто от а-до-я за абсолютно всичко. Като всеки един таксиметров шофьор мъкне с него -по 20 документа рожба на чиновническа дивотия и от които може да ти побелее тиквата -- ама вие си проверяваите де -- досега нито един път нищо не намерихте ( а имаше какво да намерите ) дано сега поне намерите , зависи къде ще търсите --- и гледаите за едрите риби
1
0
 
7
 
! Отговори
159 преди 14 години
В цяла Бг , а не само в Пловдив трябва да се правят проверки и не кампанийно, а постянно.Трябва нова наредба за таксиметровата дейност. Всички таксиметрови босове, във всички големи градове са мафиоти,цялата структура е мафиотска. За редовни трудови договори и плащане на данъци при тази уредба на такси дейността и дума не може да става.Сбъркана работа от горе до долу.