40 каруци прибрани в Бургас за година и половина

Само един от собствениците е платил глобата, за да си върне каруцата
19 юни 2010 15:44,
39
40 каруци прибрани в Бургас за година и половина
Снимка: Булфото

За година и половина в Бургас са иззети 40 каруци за нарушаване на разпоредбите да не се движат по основните градски улици.

Само една от тях е върната, след като собственикът платил глобата, съобщи Васелин Василев, директор по обществения ред в бургаската община пред „Фокус”.

„Общината, като крайна мярка, реши, когато заловим водач на такова превозно средство, да изземваме каруцата като доказателство за извършено нарушение и след изплащане на санкцията да я връщаме.”

Само при първата акция на общината, в която участвала и полицията, са иззети 20 каруци. В резултат на постоянните проверки в града вече няма нарушители по централните улици.

За да си върне каруцата, нейният собственик трябва да плати глоба, чийто размер е до 5000 лева. При отнемане на каруцата конете остават при собственика.

Ако бъдат пуснати на свободна паша обаче, ги прибират в конната база в Бургас. Собствениците могат да си ги вземат, след като платят за престоя в базата и до 5000 лева глоба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
емигрант преди 13 години
Вестниците на запад са пълни със снимки на индиянски тачанки препускащи по Българските булеварди и пътища.На кои паркинг ги съхранявате и как ги охранявате?Заптиетата ли хранят конете.Докарахте гражданите си до просешка тояга.За европеиците всеки с БГ документи е българин.Няма да изкарате дълго в европа,ще ви изгонят.
30
1
 
3
 
! Отговори
any преди 13 години
до 20А ти като си от софийските села, мн ти е високо самочувствието *** селски шоп.Ненапразно бургазлии не ви обичат.
29
0
 
0
 
! Отговори
milen преди 13 години
tovali e problema na evropeiska bg.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ***, "Seven sisters" или там дупката в която живееш с още 12 човека в 6 спални една баня и една кухня - не е Лондон. Така, че бачкай там 3 седмици от месеца за да си плащаш наема и транспорта и една за храната и за по някой списание Playboy, и продължавай да разправяш колко е прекрасен живота в Лондон барем по вечко лапнишарани отидат там да се поочисти малко България
27
0
 
4
 
! Отговори
Stan преди 13 години
до номер 29, аз не съм виждал каруци в последните няколко години, но сигурно ако си от Маринка или от Ветрен може и да виждаш по някоя друга каручка ;) айде стига с тъпотиите ти. До номер 28 , пич въй мъй ама идваш на моренце тука нали? Киснеш си мръсния *** във черно море и не се оплакваш нали? Момче това не ти е Тутракан на гарата! Малко се осъзнай преди да пишеш простотии. Селяни сме били. Гледай огледалото по често..
26
1
 
2
 
! Отговори
киро преди 13 години
НЯМАЛО КАРУЦИ ПО ЦЕНТЪРА ЛИ,май не сте идвали в бургас скоро
25
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a в адидас останали без каруци. няма такива мазни селяни...въйййййййййййй
24
0
 
12
 
! Отговори
vaderoo преди 13 години
Ами София трябва да се поучи от Бургас!Тук не съм чувал за прибрани каруци.На връщане от работа за 12 км до дома срещам поне 2 каруци и все на възлови места с много трафик....а ми идва да се засиля и да ги кача и каруцата и каруцаря на капака на колата ама...Г-жа Фандъкова, приберете средновековието от "модерна" София, че накрая на мандата да не ви изпратим с това което "изпада" от под конските опашки!!!
23
3
 
0
 
! Отговори
FES преди 13 години
TAKA SE VIJDA BG. OT VITRE I OT VIN MORNI GADOVE CHISTI ULITSI KULTURNI HORA ?....EVROPEYTSI ...?BG. VINAGI BECHE TAKA SIS KARUTSI I MAGARETA I SVINETA...
22
0
 
0
 
! Отговори
Saiman преди 13 години
ffs dude
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на Бургаската община.И запърви път мога и ченгетата да похваля.А за онзи ръпон от ЛОНДОН ,на запад е пълно с нещо по опасно и от каруца, и това са колите които се карат без книжки.Ако вдигнат нат 50/60 ще се разпаднат а се навират навсякъде.За малконе слезнах да бия един такъв ***.Направи колона от поне 20 коли след себе си.
20
2
 
3
 
! Отговори
IZBQGAL преди 13 години
Kakvo se 4udite . Te BALGARITE izbqgaha ,samo *** i,karuci i pomiari . Tova e rodnata kartinka .Ili *** shte te ograbi ili ku4e shte te nahapi ebati peizaja
19
0
 
16
 
! Отговори
до циганче 16 преди 13 години
абе ей,***, Бургас е единствения град в България,който събори всичките си джамии и нарита всички турци в града. Нека да не забравяме как Воленчо ришене *** с багера,това се случи точно тука в Бургас. И между другото бройката на *** в Бургас е доста малка в сравнение със София и Варна например.
18
5
 
7
 
! Отговори
Бургазлиев преди 13 години
Normalno za Burgas - naj-selqndurskiq grad.I *** full... - Алоо "Анонимния" , който писа това за Бургас Ти на колко туби бензин си от Софето, че така ти се вдигна самочувствието, а портрета на дедо ти с потурите още ли виси над спалнята на тати?
17
4
 
17
 
! Отговори
Жо преди 13 години
ПРЕДИ МАЛКО Би Би Си съобщиха, че е конфикувана луксозна каруца, като осемте коня са оставени да си ги прибере собственичката им, някоя си Елизабет. Превозното средство с животинска тяга е било използвано за придвижване по централните улици на Лондон от Бъкингамския дворец до катедралата "Сейнт Пол". За да си върне луксозната каруца, въпросната Елизабетка ще трябва да плати глоба на Община Лондон, както и да почисти улицата от конските ***.
16
0
 
10
 
! Отговори
Stan преди 13 години
Ти от къде си бе ? Бургас се превръща в европейски град
15
1
 
21
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
На БУНТ ! Как тъй ще им вдигате каруците ,бе ? Сега с кво ще пренасят краденото. А сега сериозно, браво похвално е това което се случва . А сега ако може и да ги накажат за тва че чукат деца , ама аз май нещо се размечтах? А дано за последнота истина да не ме баннат .
14
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Normalno za Burgas - naj-selqndurskiq grad.I *** full...
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
...другите ще си откраднат нови каруци...защо да плащат глоби?
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нали *** бедни5000 дал някав...