Реанимобили спасяват бургазлии от инфаркт

Те ще обслужват нуждаещите се от помощ безплатно
21 юни 2010 15:03,
4
Реанимобили спасяват бургазлии от инфаркт
Снимка: БГНЕС

Специализирани реанимобили ще бъдат на разположение на бургазлии през цялото лято, за да осигурят светкавична реакция при инфаркт, съобщи за Dnes.bg д-р Ниго Топузян, шеф на спешното отделение в Бургас.

Реанимобилите на Българския кардиологичен институт ще возят пациентите директно в Ямбол – в Специализираната болница по активно лечение по кардиология.

Само там се прилагат методите на инвазивната кардиология и ако пациентът постъпи в болницата до час от започване на болката, има голям шанс да бъде излекуван напълно.

За първата половина на месец юни случаите на пациенти със сърдечносъдови проблеми в региона са се увеличили с над 30%, затова Българският кардиологичен институт реши да удвои броя на реанимобилите.

Те ще обслужват бургазлии безплатно.

Единият ще бъде разположен в Слънчев бряг, а другият – в Бургас.

Целта е да бъдат обслужени повече жители на града и летуващите по Южното ни Черноморие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
ЧоЧо преди 13 години
Като знаем колко е бърза "барзата" помощ и до Ямбол е над 1 час път цялата работа са "светкавичната реакция" е нистина светкавична към гробищата.
3
1
 
2
 
! Отговори
хю преди 13 години
Срамота е да няма още кардиоболница в Бургас.
2
0
 
4
 
! Отговори
морски преди 13 години
Най после нещо за Бургас! Винаги държавата е цоцала от този град и нищо не е давала.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе тези нормални ли са? ще получи някой инфаркт в Бургас, а те ще тръгнат да го карат към ЯМБОЛ! Това не е решение! Трябва в Бургас да се направи кардиологичен център за лечение на инфаркти , а не да ми го карат към Ямбол. Още повече , когато за успешно лечение на остър инфаркт не трябва да минат повече от 2 часа от началото на болката в гърдите. Представете си колко време ще мине , да не говорим ако пациентът пък се намира в Слънчев бряг