600 англичани забравили да си платят данъците в Чепеларе

Хотели и собственици в Пампорово дължат 600 000 лв. на общината
1 юли 2010 13:31,
23
600 англичани забравили да си платят данъците в Чепеларе
Снимка: Булфото

Около 600 англичани не са платили данъци и такси за апартаментите си в Пампорово през последните две години, съобщи заместник-кметът на града Георги Пепеланов.

Английските собственици на апартаменти в апарт-хотели в Пампорово дължат суми за данък сгради и такса смет от 2008 до 2010 година.

Общината е изпратила покани за доброволно плащане на британските длъжници. Писмата са с текстове на английски на адресите им във Великобритания и ще струват на администрацията в Чепеларе около 1000 лева.

От общинската управа предполагат, че закъснялото разплащане е в резултат на недоразумение между фирмите, управляващи апартаментите, и собствениците.  

Руснаци и испанци също имат апартаменти в Пампорово, но те редовно си плащат задълженията, обясни Георги Пепеланов.  

Той съобщи, че несъбраните данъци и такси за имоти в Пампорово са около 600 хил. лева, а сред длъжниците са и големи хотели в курорта.

Хотелиерите в общината са внесли досега около една трета от декларираните суми за курортна такса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Георги Динков,СофияО преди 13 години
Добре,че се прави анонс,та да знаем кой си живурка по нашите курорти и му е добре.Ако ние не си платим тока в определеният срок,ни го спират,нали?Може би има усложнения при плащането на ДАНЪК ЖИЛИЩЕ,защото съм редовен данъкоплатец.Тогава,защо със закъснение сте се задействували?
21
0
 
1
 
! Отговори
chovek ot naroda преди 13 години
Takavanie darjavata zatova se slychva tova,v Angliia taka li si zabraviat da si placntat danacite.
20
0
 
0
 
! Отговори
Румен Кашилски преди 13 години
Хм.Предполагам че са големи сиромаси.Горкичките.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко, къде си бе Акция "Англичаните" по БТ *** няма да има, а...Стиска ли ти?
18
0
 
6
 
! Отговори
mag преди 13 години
Ха, я каква изненада! Ами каквато държавата ни, такива ни и англичаните! Ние имахме едни познати от острова. Живяха 2 години тук и като видяха как могат да им минават номерата, караха кола без застраховка, по месеци не си плащаха вода и ток, а къщата им беше истинска ***. Само ядяха и пиеха. Ние им казвахме английски джипсита, досуш бяха като нашите *** като поведение. Разбираха много добре, обаче, че тук закони няма.
17
0
 
5
 
! Отговори
SD преди 13 години
Ау каква изненада. Нима не беше ясно докато се търсеха баламурници?
16
1
 
3
 
! Отговори
miro преди 13 години
ultimatum pla6tate v skok ot 1 mesez ili apartamentite se konfiskuvat da vidime kakvo 6te stane
15
0
 
13
 
! Отговори
сара преди 13 години
ако си бяха на Острова вече да са в пандиза, за какво недоразумейване иде реч...просто не са изрядни платци това е ,защото - знаят за лабавщината на законите ,тук......................
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
no ako ne platish danaci v anglia i taksa za smet hodiat i ti opisvat kakvoto imash v kashti i te goniat do dupka tova sa nai otvratitelnata nacia i gledat vsi4ko do stotinka nikoga niama da ti pomognat za nishto-gadni angli4ani
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смешен несмешен,в случая е абсолютно прав човека.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кво ги траем тия прошляци?!
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Данъчните да постъпят така, както биха постъпили с Българин в Англия за такова нарушение !!И стига с тази простотия и нихилизъм. Управляващи, търсете грамотните из народа....не из братовчедите си.
10
9
 
27
 
! Отговори
СЛАВЯНИН преди 13 години
Британците са най-нечистоплътната нация и духовно, и физически,нямат абсолютно никакви скрупули спрямо другите човешки същества и сеят само омраза и меркантилност.Ненапразно Господ е осеял миризливият им остров само със недъзи,мъгли и гарвани.Да живеят Русия и България!
9
1
 
12
 
! Отговори
Джери преди 13 години
А сигурно превода на английски изглежда точно така:Imate da pla]ate smetki.Molia da se javite v ..... dneven srok da opravime smetkite.Виждал съм табели надписвани от държавни,чиновнически служби.Много яки преводи.Моето предложение към г-н Георги Пепеланов е да покани Американци.Хем да заздравиме "проститутските" си отношения с тях,хем да не им се сърдиме , когато не си плащат.Дори може и ние да се нагърбиме да им плащаме."Нема" да ни е единствения дълг, който изплащаме , нали?
8
1
 
18
 
! Отговори
Веселинчо преди 13 години
Горките хорица от Англия ! Дойдоха тук при аборигените да си живеят евтинко а пък аборигените сега ще ги карат и данъци да плащат ! Това на нищо не прилича ! Това си е чиста расова дискриминация. Оплачете се на Хелзингския комитет - те ще ви помогнат.
7
0
 
14
 
! Отговори
Голям зор преди 13 години
Представям си какво усилие е представлявало на местната администрация да изпрати писмата на английски език! Сигурно цял отдел, преминал курсовете на Никито Василев, се е зорил над тях....
6
1
 
3
 
! Отговори
мкс преди 13 години
може и масова лоботомия....тя е забранена,но за БГ може да се направи изключение :)
5
0
 
13
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 13 години
Толкова е ясно защо англичаните не плащат данъците-защо не правят същото в Британия?Те просто копират родните мутри и са прави.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами нали ввсички им се кланят до земята на англичаните. Щом са *** подлизурковци и немогат да се държат на положене нека ги работят картофите. Докато не се научат, че правата и задълженията са едни и същи за най-богатия и известен човек и клошара. Всеки за чужденеца или властимащия е готов на всичко с идеята, че утре може нещо да си уреди. Нагаждачите ще бъдат все поразочаровани и дано се усетят колко губят.
3
1
 
12
 
! Отговори
омбре преди 13 години
Интересно ако са в Англия ще забравят ли ?Разбра ли са ,че у нас държавата е с корумпирани служители и мафиотско управление.