Ресторантите вече ще плащат за музиката, която пускат

Подписват споразумения за авторските права в туристическите обекти
16 юли 2010 07:18,
31
Ресторантите вече ще плащат за музиката, която пускат
Снимка: Булфото

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) ще подпише днес две споразумения със сдруженията ПРОФОН и МУЗИКАУТОР за защита на авторските и сродните им права в туристическите обекти.

Срещата ще се състои от 11 ч. в сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

ПРОФОН е дружество за колективно управление в частна полза правата на продуцентите на звукозаписи и музикални видеозаписи и на артистите изпълнители.

МУЗИКАУТОР е сдружение на композитори, автори на литературни произведения, свързани с музика, и музикални издатели за колективно управление на авторските права.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: туризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига де, чак пък толкова да не може да напише човек нещо! И то не е лошо. Сrеаtivе Соmmоns Мusiс
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Creativemons music
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А не е грешка, модераторски филтър е. Жалко. Ама да пробвам пак: Creаtivеmоns music. Tоз път може и да излезе написаното.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Опс, грешка : "Creativemons music". Нещо тъчпадът ми мръдна.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ресторантьори, в Гугъл потърсете "Creativemons music" - безплатно лицензирана музика, жанрове всевъзможни, без, разбира се, чалга. Никой не може да ви иска пари за нея.
23
1
 
1
 
! Отговори
MikeHawk преди 13 години
абе кво пак се оплаквате у форума, вас кой за какво ще ви кара да плащате...ще плаща който трябва, щом е в министерство и то на туризма, значи го има в закона!
22
0
 
4
 
! Отговори
Жорж преди 13 години
Поне за сега ще им е много трудно да се справят с mp3-ките. :) Да не казвам даже невъзможно. А това с радиото е върха! Oстава да ми поискат такса за дето FM радиовълните преминават през апартамента ми. :D
21
0
 
4
 
! Отговори
Промон преди 13 години
Още една служба създадена да прави рекет никой не трябва да плаща на тези
20
0
 
4
 
! Отговори
Пират преди 13 години
Ще им плащаме с бой, ако много им знае устата.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе да питам - аз кат си пускам музика на компанията у дома требе ли да плащам, къде, на кого и колко да плащам - ако може така, да ме светне някой, че да ми просветне.
18
0
 
2
 
! Отговори
размисъл преди 13 години
Добре де - хотелите и ресторантите туристически обекти ли са? Да си събират таксата от връх Мусала и мадарския конник, например..., а не от кръчмите!
17
0
 
2
 
! Отговори
мина преди 13 години
МАЙ МНОГО ОГЛАДНЯХА ЗАТО ВА СА СТИГНАЛИ ДО ТАМ.НИ Е ПЪК КАКВА ЛИ МУЗИКА ИМАМЕ ДА СИ Я СЛУШАТ САМИ.НЕ ЛИ ИМ СТИГА ТОВА ЧЕ МЕДИИТЕ НИ НАТРАБВАТ ЕДНА И СЪЩА МУЗИКА.АКО ЧАКАТ ОТ МЕН ДА ПЕЧЕЛЯ ГЛАДНИ ЩЕ СТОЯТ.ТЕ СА ЕДНО ЦЯЛО С МЕТНИЧАРСКАТА МАФИЯ С ТЯХ СИ ПЕРАТ ПАРИТЕ ВРЕМЕЕ БОЙКО И ЦВЕТАНОВ ДА ГИ НАГРАБЯТ.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
hahaha twa e pelna glupost, bi trqbwalo da e obratnoto, basi samo gledat kak da si napelnat djobowete, skoro sig shte plashtame i za twa ako seseda ni si e pusnal nqkakva muzika i poneje stenite ne sa mn pletni i az moga da slusham, eto ti oshte edin danek, koito sig skoro shte bede priet kato danek sesedtvo :)
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това споразумение ще важи не само за ресторантите, но и за всички търговски обекти - магазини, кафенета, фитнес зали, та дори и за таксита и музеи. А най-лошото е, че търговецът трябва да плаща такси и на двете организации МУЗИКАУТОР и ПРОФОН!!! Пълен абсурд !!!! Доколкото си спомням имаше някакъв конфликт между тези две организации. Затова ли трябва да плащаме и на двете поотделно????
14
0
 
7
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
А, профон, профан и буфон и пропан-бутан кога ще почнат да ми плащат, че ми цапате екрана с техни истории?
13
1
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 13 години
13, не си прав. Тези млади момчета и момичета нямат свои авторски песни и ще се налага да плащат авторски права на авторите. Така или иначе ще се плаща.Най голямата наглост на ПРОФАН е, че са поискали Баба Лили да им плати пари, за дето е изпяла СВОЯ песен на СВОЙ концерт в зала 1. Тя трябвало да им плати, пък те после щели да и платят на нея. Така, че дори да имат авторска песен тези изпълнители, Профан пак ще иска процент.
12
0
 
7
 
! Отговори
някой преди 13 години
Много по-лесно ще бъде ресторантите да се разделят на 2 основни групи - без музика и с жива музика. Така хората ще могат да си поговорят спокойно без да им се надува главата от чалга, хем в другите заведения ще намерят работа много музиканти от всички браншове. Дори те ще излязат евтино на собствениците, защото големите звезди в музиката имат космичски хонорари, а тези млади момчета и момичета или възрастни музиканти без ангажименти сигурно биха се съгласили на разумно заплащане.
11
0
 
18
 
! Отговори
Катил преди 13 години
Тея *** от ПРОФАН искат такситата да плащат авторски права защото клиентите им слушали радио. Обадиха ми се по телефона и ми заявиха, че трябва да им плащам авторски права защото имам радиоприемник в магазина и клиентие като влязат да си купят нещо - слушали радио.Просто идиотия. По тошово време събираха данък телевизор - сега данък радио.Най нагло веднъж взимат пари от радиото излъчващо песните и още веднъж от мене, че го слушам. А парите от реклами какво плащат? Или да плащам и рекламите
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
точно напротив "чичо Гошо", Пайнер не е член на тези, така че може да пускат вече само чалга безплатно :)
9
2
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 13 години
Еммм... няма да се пуска бг музика, к`во толкова! Да му мислят чалготеките.