10 деца се отровиха от кюфтета и пасти

Всички те са били на летен лагер в Ковачевци
20 юли 2010 10:01,
50
10 деца се отровиха от кюфтета и пасти
Снимка: БГНЕС

10 деца с чревна инфекция и хранително отравяне са приети в болницата в Перник.

При приемането им в инфекциозно отделение са казали, че са вечеряли кюфтета и пасти.

Всички те са с температура и повръщане и са включени на системи.

Децата са на възраст между  9 и 14 години и всички са от София.

Те са били на лагер в Националния детски екологичен комплекс в Ковачевци.

В момента там се намират около 200 деца.

Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве в Перник започва проверка в комплекса за установяване на причината, довела до стомашно-чревните разстройства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
е... преди 13 години
да си ходи този тровилник на деца, а и всички покрай него, отговорни за храната
47
0
 
0
 
! Отговори
виктор преди 13 години
горките деца од си ходи управитела
46
0
 
0
 
! Отговори
ники преди 13 години
оставка на шефа
45
0
 
2
 
! Отговори
РАЗБИРАЩ МНОГО преди 13 години
Сегашните производители на хранителни продукти - т.н. бизнесмени с бели якички явно не разбират много от технологията за приготвянето на вкусните български храни - но пък много разбират от ЛЪСКАВИ ОФИСИ И МООЛЛОВЕ
44
0
 
2
 
! Отговори
разбиращ много преди 13 години
Ха, кой знае от кви месища са правени теа кюфтаци - от слонско ,от маймунско,от плъхове,от екарисажите /умрели животни всякакви зян да не става месото/ кучешко,котешко - и все прясно и вкусно с БДС. аКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ ЯДЕ КЮФТАЦИ ОТ 40% ТЕЛЕШКО И 60 % СВИНСКО ДА СИ ГО ИЗБИЕ ОТ ГЛАВАТА - стари всякакви меса и смлени птици човки - ще ядем вкусните нашенски кюфтета когато се възстанови животновъдството и земеделието и държавността - държавата създаде предприятия за спазване на БДС -
43
0
 
0
 
! Отговори
Павлина преди 13 години
Какво е това безабразие? Е, това ако е екологичен комплекс за ДЕЦА, ле-ле ***-ле! Каква е тая бабичка - управилелка там, една нещастница, която трови децата ни, цял живот била селска учителка и сега изведнъж на стари години - ДИРЕКТОРКА! Еееееее, ама важното е, че е от ГЕРБ и те я натресоха там! И затова, хоп областния управител на Перник веднага е кацнал там - в Ковачевци! Може би за да съдейства и да помогне да бъдат замазани резултатите от проверката на РИОКОЗ...
42
0
 
1
 
! Отговори
маргарита преди 13 години
Искам да кажа на онзи ГЕРБер с коментара, че този път те се издъниха, защото тази екологичната управителка е техен кадър. Не чух прогнозата за времето за днес, но със сигурност ГЕРБерите днес ще трябва да отворят чадърите, по-точно политическите чадъри, за да защитят полицейската жена, тази същата директорка от комплекса, която трови децата ни, докато мъжът й събира рушветите по пътищата.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
jalki pechalbarski *** procaftiavat v bg
40
0
 
0
 
! Отговори
Абсурди преди 13 години
Как съчетавате 45оС на Слънце с кюфтета и пасти в екологичен детски лагер?
39
0
 
2
 
! Отговори
* преди 13 години
Милите дечица,човек да го е страх да ги пусне където и да е-ни в градинките да си играят,ни сами на училище,ни на лагер..До къде я докарахме,да не знаем какво ядем.А онзи случай от преди няколко дни с кюфтетата от някакъв супермаркет с белите трупни червеи в тях и то в печени кюфтета.Направо ми се се повдига!
38
0
 
1
 
! Отговори
Избор 2007 преди 13 години
Лично аз смятам, че за една година тази партия можеше да постигне много повече, при желание. Съжалявам, че тези хора не са очакваните.
37
0
 
1
 
! Отговори
ИВО преди 13 години
ДОБРЕ ДЕ ТИЯ ДЕТО ПРИГОТВЯТ ХРАНАТА НАЛИ ПЪРВО ТЕ Я ОПИТВАТ РАЗВАЛЕНА ХРАНА МИРИШЕ ПРИ КЮФТЕТА ,ПРИ ПАСТИ АКО ИМА ЯЙЦА САЛМОНЕЛОЗАТА Е ЦАР НА ТОПЛО!!!!!
36
0
 
3
 
! Отговори
leni преди 13 години
Който има деца, знае как стоят нещата с подобни лагери. Брулят родителите за суми които неотговрят за условия за почиване на деца. За мен е истинска лудост в тези времена да си пускаш детето на такива лагерчета за оцеляване:)))) Добре знаем за цената на човешкия живот тук ....
35
1
 
2
 
! Отговори
W преди 13 години
Извинявай братле, но думите "отрова" и "отравям се" във всички им форми не предполагат смъртен изход. Не всеки отровен от отровни гъби умира, алкохолното отравяне е със смъртен изход само в тежките случаи и т.н. Доколкото знам не съществува алкохолно натравяне или натравяне с натравящи гъби и други подобни. Какво всъщност означава "натровиха"?
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е** ти и екологичния център. Те от кюфтетата едва ли, но пастите сигурно са били стари и развалени.. Поредното доказателство за никаквия контрол на храните.. А това все пак са деца !!!
33
5
 
2
 
! Отговори
ГЕРБер преди 13 години
Комунистите пак са се издънили. В родното място на вожда им.;)
32
0
 
8
 
! Отговори
бактерийката преди 13 години
Само да добавя, не е тайна,че персонала почти навсякъде работи без здравни книжки и необходимите изследвания.
31
0
 
2
 
! Отговори
бг преди 13 години
Ммм дааа...
30
1
 
12
 
! Отговори
sidi преди 13 години
Екологичен комплекс с не екологична храна.Ще си погубим децата от немарливост на отговорни за здравето им лица.Няма ли санкции за тях ?
29
1
 
15
 
! Отговори
vitorio преди 13 години
В демократичен Китай за такова нещо може да отнесеш и смъртна присъда...