EVN: Не разбираме политиката на правителството!

Дружеството може да не изпълни инвестиционния си план за 2010
23 юли 2010 11:51,
83
EVN: Не разбираме политиката на правителството!
Снимка: evn-ec.bg

Австрийската компания EVN се разгневи от решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) всички милион и половина абонати на компанията от цяла Южна България да плащат с 1,4% по-скъп ток, а цените на НЕК и на производителите на електроенергия да се вдигат общо с 8,4%, считано от 1 юли.

"Разликата, която се получава, е за наша сметка", каза пред Dnes.bg регионалният мениджър на компанията Йорг Золфелнер.

Според него по този начин, ако всички абонати платят общо 20 милиона лева повече за една година, то ЕVN ще трябва да плати 50 милиона лева.

"ЕVN не разбира инвестиционната политика на правителството", каза още Золфелнер.

Според него решенията на енергийния регулатор в последно време са "интересна интерпретация на справедливост".

"Има някакъв грешен сигнал в това, защото означава по-малко инвестиции, а ако инвестициите са по-малко, то загубите ще бъдат повече, а по-високите загуби означават и по-високи цени", предупредиха от австрийската компания.

Според EVN по този начин се отнемат средства, които могат да бъдат инвестирани, а в същото време правителството призовавало за по-големи инвестиции.

Още по темата

От Електроразпределителното дружество, което обслужва Южна България, предупредиха, че могат да не изпълнят инвестиционния си план за тази година със 70 милиона лева.

За първите 6 месеца на тази година EVN е инвестирало 53 милиона лева, а планът е за 180 милиона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: ток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
16
 
! Отговори
МИЕТ преди 13 години
Не за първи път ЕВН казва ,че може да не изпълни инвестиционния си план.Важното за Зоофелнер е да се изпълни плана за поръчки за доставка , наеми ,услуги, високо платените консултации за австрийци и свързаните с тях фирми и т.н. , за да се насочи печалбата да излиза от България към Австрия.Българите на ръководни постове да се освободят, така че да се командва директно от Австрия.Работните места за българи да се съкратят.Разделянето на сътрудниците на австрийци,двуезични и българи да е изпълнено!
81
0
 
14
 
! Отговори
ДКЕВР преди 13 години
Аз нямам желание да те ругая, но ти си един от тези който си готов да продадеш и майка си за пари! Тези примери който цитираш са в следствие на бедността на народа хи и на народопсихологият,тема която опира до възпитанието и образованието ни! Ще онася до БВП и връзката с инвестицийте, явно не ти стига потенциала да ме разбереш за какво престъпно поведение говоря! Колкото по малко продажни BG мениджерчита толкова по голямо уважение и респект към България ще имат инвеститорите!
80
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
75, а тея 100 милиона от къде ще дойдат.... Да не би да ги напечатат....
79
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сигма - мислиш ли че ако енергото беше държавно изкопа щеше да струва по-малко? Ако енергото беше държавно - кой щеше да ги плати тея пари бе? - Държавата - ами тя от къде ще ги вземе - пак от тебе и мене... Ако ЕРПтата бяха държавни досега да бяха фалирали от далавери и кражби, и да сме на режим на тока... Сега пак ни прекарват но поне е с вазелин.. иначе държавата ръга на сухо....
78
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигма - в момента цената на горивото от Нефтохим-Бургас е под 1,30 (Себестойността е около 1 лев/литър) - другото са ДДС, пътни такси, еко такси, акцизи.... така че сметни кои те обира...
77
0
 
16
 
! Отговори
siGma преди 13 години
при цена на едро на 147 долара/барел горивото беше на 2.30лв/л. , а сега при цена 77долара/барел , горивото е пак на 2.20лв/л. От кое да сме доволни???????? Че ни обират безсрамно??? В Австрия цената в момента (77долара/барел) е равна на 88 евро цента/ литър. = хайде да сравним кой колко печели!!!??!
76
0
 
16
 
! Отговори
siGma преди 13 години
що за глупости, продадоха всичко от което държавата печели и ся ще слушаме как не можели да направят печалба. Е.О.Н. Дават по 650лв за 10м ископ за да прекарат кабел струващ 380лв. и после кой според вас плаща тея 650лв? да не са Е.О.Н от тяхната печалба случайно? Повечето от служителите на Е.О.Н не са влизали в трафопост, всичко се плаща на външни фирми. Това не са инвестиции а обиране на народа. Лукойл, господин "еди кой си " решава за цените на горивата на дребно докато си пият кафето сутрин.
75
2
 
16
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Абе то и самото правителство май много не си разбира от политиката.... Може и с радост да си иде. Ние да му мислим откъде ще съберем следващото.
74
1
 
18
 
! Отговори
- преди 13 години
като не могат да изпълнят инвестиционния си план за тази година със 70 милиона лева, да платят глоба от 100 милиона лева. Така ще се научат да не дават празни обещания.
73
3
 
16
 
! Отговори
Mehr преди 13 години
точно така, но на това правителство най-малко я разбираме
72
1
 
17
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
И ние не разбираме политиката на правителството - а и на всички български правителства от 1944 г. насам, но какво да се прави? пък и заедно загубихме две световни войни...
71
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия от ИВН са като големите бандити - Маргините , Мургина , Масларова ...те казваха същото като ги изправиха пред съда - ""Не разбирам в какво ме обвиняват '' ... Бандитите си приличат по оправданията ...
70
9
 
15
 
! Отговори
gbg преди 13 години
Нека аз да отговоря...Доверието на българина не се печели лесно. Не може на човек, свикнал да разсъждава, че токът и водата са природни богатства и за тях е грехота да се плаща, да му спечелиш доверието. Та от кой е доволен българина? Реве срещу ерп-та, срещу мобилни оператори, срещу лукойл, на ВиК и на тях да им е..., топлфикациите и те... Позна ли се, ***? Не му пукало за инвестициите... А че те са част от БВП и за това ли не ти пука? Ревльовци-параноици се се събрали само тука.
69
2
 
20
 
! Отговори
Me преди 13 години
Неее EVN не трябва да плати 50 милиона повече, а ще спечели 50 милиона по малко..
68
1
 
16
 
! Отговори
evn преди 13 години
хахахах, какво очаквате от "тъпен швабен"Другарят Золфернер се ожени за най-големия к*рволяк в ЕВН.И така стана баджанак с половината енерго и половин Ямбол.
67
1
 
17
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
EVN са качили много подиспълнители на клона, кухи консултански договори, надути изпълнителски услуги. Всичко в името на консумирането на средства и източването на "клиентите".
66
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ ЗНАМ КАК Е ДРУГАДЕ,НО В СМОЛЯН МНОГО НАДПИСВАТ СМЕТКИТЕ !!!!
65
4
 
18
 
! Отговори
26 г преди 13 години
Бойката ги тормози тия монополисти, вии пак лаете! Шматки! ЗАТУЙ СИ ИЗБЕРЕТЕ *** ДРУГИЯ ПЪТ, И ИМ ЛИЖЕТЕ МАЗНИТЕ Г***ВЕ. МОЖЕ И НА СЪБОРЕНТА БУЗЛОДЖА ДА СИ ПЕЕТЕ "РАЗПЪПИЛА МИ РОЗА"! *** ТО ТАЯ БЪЛГАРСКА ЗАВИСТ - КРАЙ НЯМА! ЗАТОВА ЩЕ НИ КЛАТЯТ ВЪВ ВЕК И ВЕКОВ. ТЕ НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ ИЗБЯГАХА ПО ЧУЖБИНА, ЗАРАДИ ВАС, ШМАТКИ! ЩОТО НЕ ВИ СТИГНА МОЗЪКА, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА, ДОРИ И ЗА ПО-МАЛКОТО ЗЛО (КАКТО В СЛУЧАЯ Е ГЕРБ) - ЗАТОВА ЩЕ ВИ КЛАТЯТ ТУРЦИ, ***...И НЯК'ВИ ЦАРЕ (нищо, че сме Ре
64
2
 
16
 
! Отговори
ДКЕВР преди 13 години
Голям си песимист, незнам защо! Да това са много пари, но ти имаш ли представа какви са загубите на държавата от тази сделка? Само от сградния фонд, който разпродадоха ЕРП-та трябва да ти стане ясно за какво говоря!Кажи ми кое е новото в управлението им, което ти хареса и смяташ че ние Българите няма да можем да го реализираме на този етап? Сподели защо за тези 5 г. те не спечелиха доверието на клиентите си? Те са търговски фирми акули и искат големи печалби без значение как и от къде, нали?
63
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1.Не е задължително да има нова структура.Съоръженията са си тук, персоналът - също,техниката-и тя ,освен ако тия хитреци не са я взели под наем от някоя друга ама пак тяхна фирма. . Тази структура няма нужда от средства понеже ако работи при сегашните условия ще печели и то много добре.2.Въобще не ми пука за т.н. "инвеститори",чужди или наши.Те инвестират да печелят и въобще не им пука дали на мен ми е по-добре или по-зле . .