Вода извира от пловдивските шахти

В Съединение възстановиха електрозахранването. Бедственото положение остава
26 юли 2010 15:07,
12
Вода извира от пловдивските шахти
Пловдивският булевард "Марица-Юг" заприлича на река. Снимка: Булфото

Остава бедственото положение в Съединение след поройния дъжд, който се изсипа през последното денонощие. Възстановено е електрозахранването в населените места, където тази сутрин прекъснаха трафопостове, съобщи кметът на общината Евгени Маринчешки.

Тази нощ в града паднаха 116 литра на кв. м. Екипи на Гражданската защита и пожарната отводняват на къщи и мазета. Броят на наводнените домове предстои да бъде уточнен.

Водата е заляла  стадиона, жп гарата, част от индустриалната зона, ромската махала и други по-ниски части на града.

Още по темата

„Това е поредното наводнение на Съединение, но проблемът сега не е брегът на реката, както беше през 2005 година. Тогава бяха отпуснати средства и се извърши първия етап на изграждането на подпорна стена, но водата сега излезе другаде“, каза кметът на града.

Сериозно е и положението в Пловдив.

В ниските части на града водата избива под налягане от шахтите и на някои места нивото й достига до 50 см, съобщиха от Гражданската защита. До момента са получени над 30 сигнала за наводнени подлези и обекти.

Сред тях са един МОЛ, избите на Техническия университет на бул. „Санкт Петербург“ и на Регионалната дирекция по горите.

Голяма част от улиците на града са под вода. Закъсали автомобили имаше на ул. „Богомил”, на Коматевския възел и на жп надлеза на Голямоконарско шосе.

Наводнени са подлезите на аптека „Марица”, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и Централна гара.

От Гражданската защита съветват хората да спрат тока в наводнените помещения и да напуснат, докато проливният дъжд спре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: наводнени мазета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Petur преди 13 години
Този репортер от Нова телевизия Благой Бекриев е най-добрият телевизионен журналист в Пловдив.
12
0
 
1
 
! Отговори
общ. съветник преди 13 години
А кой ще плаща за тази вода, а? Всяка вода паднала отгоре или излязла отдоле е ОБЩИНСКА! И ДЪРЖАВНА! И кой трябва да го плаща това уе ***?
11
0
 
6
 
! Отговори
Хмм преди 13 години
Вода ли извира или ..... (тва, дето е по канализациите)?
10
4
 
5
 
! Отговори
Сокерес малеле преди 13 години
В Сливен вали вечи час и нещу, ама бат Данчу тъй *** разкупа, чи такивъ работи да звира водътъ нямъ! Направу си съ вливъ в кънълизационните тръби, що ши преминавалъ през някъкви си шахти, от куито един капак не моиш открадна, щоту нямат!! Нямъми навуднения, нямъми, и съ радвами му майко!
9
0
 
4
 
! Отговори
% преди 13 години
Кметът на Съединение много се изложи пред Благой Бекриев по Нова. Беше неподготвен и след всяка втора дума казваше "нали". За 10 години - 4 наводнения. Мерки - никакви. Горките хора.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То, че валя валя, ама ако вали три дена стабилно ,какво ще стане ? То като няма нивелация и канализация всичко си остава на улицата и ето ти велико наводнение , дето се вика сами си правим природно бедствие от един дъжд. И хем знаят какво става при всеки дъжд и всеки се качил в колата и тръгнал да се прави на моторна лодка и после ,вечерта се правят на големи пичове преодолели и оцелели в страшното наводнение .При всеки дъжд едни и същи сеири,,,,никаква разлика,
7
0
 
8
 
! Отговори
Кирил преди 13 години
На какво да прилича булевард Марица, ако не на Марица ?!?!?
6
0
 
13
 
! Отговори
до 4 преди 13 години
Това, че атиняни се радват на наводнените си магазини и мазета, изобщо не ме топли. То да се погрижиш за канализацията на град като Пловдив, не е като да тичаш при Министър-председателя, да спасяваш операта.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а във варна е слънчево ;)
4
3
 
10
 
! Отговори
... преди 13 години
Атина го има абсолютно същия проблем, но гърците не се оплакват...даже се радват на дъжда.
3
2
 
28
 
! Отговори
Стефан преди 13 години
Поне да беше удавил ***!
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Адски си прав!
1
3
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България все природен каприз е бедствие. Не мога да разбера след като метеоролозите предупредиха за обилни валежи в Пловдив защо не провериха системите за оттичане на водата? Нас всичко ни изненадва. И първия сняг, и първия по-силен дъжд, за ветровете да не говорим. Не ми се мисли, ако един ден стане земетресения, което наистина е изненадващо, трябва да фалира държавата, ще сме по- зле и от Хаити.