Пързалка смаза дете в Шуменско

Момчето си играело в двора на читалището на село Велино
6 авг 2010 13:06,
42
Пързалка смаза дете в Шуменско
Злополучната пързалка. Снимка: БГНЕС

Метална пързалка затисна 7-годишно дете в Шуменско.

Инцидентът е станал малко преди 10 часа в двора на читалището на село Велино.

Веднага е извикана линейка. Момчето е откарано в болница.

От лечебното заведение в Шумен съобщиха, че малкият Лъчезар е с тежка черепно-мозъчна травма и предстои да му бъде направена операция.

В болницата е изпратен и полицейски екип.

По първоначални данни детето е било настанено в приемно семейство. То си играело до читалището, където били старите катерушки и пързалки от детската градина в селото. Съоръженията обаче не били фиксирани към земята.

Кметът на Велино Димитър Димитров обясни, че люлките и пързалката са на поляната до читалището от 4-5 години.

"На никого не се водят. Мислил съм да ги махна, но нямаме никакви пари", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
бай Шано преди 13 години
онемях след тази вест---СТОТИЦИ КИЛА метал си стоят безпризорни и няма кой да ги прибере!!!??? после ми се обиждайте като от европата ни казват че сме мързеливи----
40
1
 
2
 
! Отговори
titi преди 13 години
V tazi d1rjava ve4e e p1lno s mnogo misliteli i malko deistva6ti, nyjno li e za 10min rabota da se po4erni edin decki jivot?Kogato kmeta si e s1stavql predizbornata programa dali i za neq e mislil 4-5 godini?
39
1
 
2
 
! Отговори
НЕ КАЗВАМ ! преди 13 години
Тези пързалки от на бай ви ТОША времето ....
38
1
 
0
 
! Отговори
българин преди 13 години
е...х го кмета,та да му спонсорирам преместването на скрабта .....и аз да се кандидатирам за кмет ,че друг да ми върши работата и така ще я караме.....
37
1
 
2
 
! Отговори
Соня преди 13 години
Наистина това лято си бях в България и бях възмутена от състоянието на детските площадки дори и в големите градове. Предполагам какво е състоянието на тези съоражения в малките градчета и селцата ! Всичко ръждясва и се руши ! Пясък под пързалките - недопустимо според световните стандарти,заради развъждането на тении и други ***! Стъпалата на пъралките са неудобни и дори опастни за малки деца,които нямат изградена още координация на движенията !
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Da saberem niakoi lev, che kmeta niamal pari...
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
be da izvika dvama mangovcite znaqt kakvo da pravqt sys staroto jelqzo daje moje i za edno galon4e biri4ka da mu pusnat na toq bezhabernikto kato nqma6 zelanie si namira6 opravdanie
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото кмета е виновен, толкова и родителите. Вместо да се хванат и да ги пребоядисат и да си спретнат една детска площадка, са оставили дцата си да играят в мизерия сред вторични суровини. Сигурен съм, че дават на ден по 3-4 лева за цигари. Една кутия боя струва толкова.
33
1
 
10
 
! Отговори
lokster преди 13 години
Имайки предвид КОЛКО МНОГО ръждясали пързалки/катерушки и т.н. има, си е направо чудо колко малко подобни инциденти има.На практика повечето детски люлки и други подобни не са достатъчно обезопасени.
32
3
 
24
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН СЪМ преди 13 години
Че какви пари са му нужни на тоя кмет за да премести две пързалки, които даже не са били прекрепени за земята, запретва ръкавите с още двама мъже в селото и ги местят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Da se tarsi nakazatelna otgovornost ot kmeta za bezstopanstvenost.
30
2
 
11
 
! Отговори
Трън преди 13 години
За това се отива на съд за безстопанственост. Колко пари трябват за да вземеш един флекс и да изрежеш 3 пързалки, след това да ги качиш на камион и да ги откараш , или да ги дадеш на *** ако щеш за старо желязо.Безхаберен кмет, мислис си той ама видиш ли не измислил. ***
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тези площадки се ремонтират само предизборно!!!Ами % от онези непотърсени тото милиони можеха да се отпуснат ето за тези неща,а не да се казва че отиват за спорта и след това да слушаме как големи и добри спортисти давам пример с Цвети Пиронкова ,която каза че е търсила спонсори!
28
2
 
6
 
! Отговори
Edyy преди 13 години
*** нямал пари,да беше поискал да ти отпускат малко субсидии около 100 000, ама на дали щяха да ти стигнат..
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Писна ми всеки ден да чета ,за катастрофи за загинали хора за хора които се борят за живота си след инцидент.Как няма 1 път кажат нещо хубаво?Още колко деца ще трябва да пострадат като си играят?
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kmete,kolko pari trqbvaha da se mahne tazi parzalka?Ne te li e sram,i ti imash deza.
25
17
 
4
 
! Отговори
Gab4o преди 13 години
Винаги такива инциденти стават по селата, защото там си пускат децата с дни без да им пука, щукат по улиците на селото, играят с каквото им падне. Друг въпрос е колко стара е била пързалката, вероятно от комунистическо време, когато правеха железните пързалки - слончета и т.н. Съгласна съм, че и в градовете има какво да се желае, но тук културата е по-висока, обикновено градинките са със здрави парзалки и люлки и хората се оплакват ако не са в общината и си гледат децата. А тук за какво говорим.
24
1
 
7
 
! Отговори
ввв преди 13 години
все още ли сто тази пързалка от сутринта до сега ,вече всички разбраха че не са на никой тези железа,аз ако живея в това село на минутата съм ги закарал на вторични,оха че и кмета неможе вече да ми каже 2,нали са ничеи или тогава веднага господин Димитров ще каже че са на кметството ,бегайте хора вземайте ги сега е МОМЕНТА
23
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Мекоговорящия, а ти явно нямаш повече от две гънки и главно седиш на тях. Инцидентът е станал в ШуменСКО - село Велино. Ако нямаш какво да кажеш по темата, просто си заври главата между гънките!Дано се оправи детенцето, че 22 е до болка прав...
22
8
 
3
 
! Отговори
Vini преди 13 години
Къде са родителите може би на касата за да си получат парите като приемно семейство и да роптаят защо детето е без надзор.