Глобалното българско село

Хората в Копринка видяха как става преброяването в нета
2 сеп 2010 18:06, Екип на Dnes.bg
65

 

Екипи на Националния статистически институт показаха на хората в казанлъшкото село Копринка как става преброяването в интернет.

В „обучението“, което се проведе в местния интернет клуб, се включи и селският свещеник отец Живко Георгиев.

Макар и 66-годишен, той остана очарован от предимствата на електронното преброяване пред класическото и обеща да го препоръча на всички свои познати.

Копринка е едно от седемте населени места у нас, в които от 1 до 14 септември се провежда пробно преброяване на  населението и жилищния фонд у нас. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 13 години
bgsviat.narod.ru/ ето ти и линк да видиш каква евтина тоталитарна пропаганда е... с черепчета и страшни картинки...какви слабоумици трябва да са тези, които ще повярват в тая идиотщина
64
1
 
0
 
! Отговори
. преди 13 години
цялата тая глупост е оправдание за некадърността и алчността на българските политици..типично в комунистически стил е тва интригантстване и топене...
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и тогава ги пишем и тях българи,нали и без това за такива се представят в белгия,франция , холандия,като ходят да ги тарашат. нали заради тях уволниха зам.министърката,обидиха се на етнос. сега ще ги пишем българи,и с чаветата им,белким го докараме до 7 милиона.
62
4
 
3
 
! Отговори
IND преди 13 години
Не мога да разбера смисъла на такъв вид преброяване... Несе ли водят всички в тая държава в някакъв регистър - като се родят да се вписват там, като починат да се отбелязва това?!? Имуществото не се ли отчита? Това е пълно безумие за мен... Просто ако няма такъв електронен регистър трябва задължително да се направи - да не сме в някоя африканска държава и да се броим като племена...
61
4
 
9
 
! Отговори
Анжи преди 13 години
и като ни преброят, какво? Ще видят , че *** и турците са пове(ен българите. И тогава какмо правим, а?
60
3
 
5
 
! Отговори
Atanasov преди 13 години
Еййй като гледам има доста жалки коментари. Разбира се , че трябва да има преброяване на населението и за тяхното имущество. Та нали искаме да имаме нова , обновена информация за България и всичко българско. Учебниците нали трябва да се "ъпгрейтват". Що за *** същества са тези, които няма да помогнат на българите да разберем колко сме имущи,като бройка и т.н.т.н.
59
2
 
2
 
! Отговори
до 58 преди 13 години
Ами за да знаят ,че ти си човека бре не се представяш за някой друг в МВР ти имат всичките данни ***!!
58
4
 
0
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Като я имат, що я искат бре?!?
57
3
 
3
 
! Отговори
Генчо преди 13 години
Абе тия *** ли са, какво ще броят. Нали всеки с документ го има записан и информация кой кога е починал!?!
56
2
 
6
 
! Отговори
до 51 преди 13 години
Информацията която ти искат те вече я имат бре!!
55
4
 
6
 
! Отговори
aos1212 преди 13 години
@66Напълно основателен коментар. В България изтича лична информация и по скоро не изтича ами си е достояние на тия, които се интересуват от нея.Така например ако подадеш примерно жалба в Комисия за защита на потребителя, които искат да знаят кой е подал жалба срещу тях - знаят. Това го знам със сигурност. Освен това мен 1 път точиха ДДС с моето ЕГН.
54
1
 
8
 
! Отговори
Язе преди 13 години
"За да моем да си наврем глъвътъ" :DDD Жив и здрав да е!
53
4
 
1
 
! Отговори
rumi преди 13 години
z6a6to li mi stava sme6no?
52
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бб, а някой да ти гарантира, че утре нема да се насереш в гащите?
51
7
 
29
 
! Отговори
бб преди 13 години
искам да попитам-кой ще ми гарантира че ще ми запазят личната информация взета уж доброволно от мен,и кой ще ми гарантира че след преброяването няма да стана обект на кражба,измама и тн.
50
6
 
13
 
! Отговори
чичо Гошо преди 13 години
Всичките ни данни ни ги има в ЕСГРАОН, НАП, НОИ, Търговски регистър, общини и пр. Защо не си обработват масивите, ами ще ми се влачат разни хора по къщите с лист и химикал? К`во ли питам - трябва пари да се усвояват.Аз ще се пиша зулус-будист.
49
10
 
5
 
! Отговори
Кккккк преди 13 години
:D Никога не бих учавствала в това смешно експериментче. А ако дойдат такива да тропат на вратата, дори няма да си направя труда да я отворя. С какви глупости още ще ни занимават??????????
48
2
 
4
 
! Отговори
Добрия харсъз преди 13 години
о.х. /очень хорошо/ - това пък е отговора на английското о.к.! Попа се преброи отлично /о.х./, доколкото видях! Някой на друго мнение?
47
6
 
4
 
! Отговори
СТАТ преди 13 години
не се заяждам "Харсъза" но тръгна много с рогите. Все пак на 10 г. веднъж се прави преброяване. Ако не се преброим няма да знаем колко, какви сме и т.н. а после 10 години тези данни се ползват от всички!
46
2
 
3
 
! Отговори
Харсъза преди 13 години
хахахахахаха! Харсъз е на турски, а ние сме го побългарили на "харсъзин" - иначе превода ти е общо взето верен /и аз бих го превел така.../ идва от двете турски думи "хаир" и "съз" /суз/ ... тоест БУКВАЛНО: развалящ доброто /добруването/