Аварирал самолет вдигна на крак летище Варна

В крайна сметка Боинг 737 на компания Primera се е приземил нормално
1 окт 2010 14:50,
26
Аварирал самолет вдигна на крак летище Варна
Снимка: Булфото

Самолет на авиокомпания Primera кацна аварийно на летище Варна, съобщиха от аеропорта.

В 11,45 в координационния център на летище Варна е постъпила информация за дим в задната част на лявото крило на самолет Боинг 737 на авиокомпания Primera със 150 пътници на борда, изпълняващ чартърен полет по направлението Стокхолм–Ларнака.

На летище Варна веднага е обявена обща аварийна тревога. Събрани са всички аварийно-спасителни групи, пожарни автомобили, външни сили и средства, с готовност за незабавна реакция при необходимост.

Самолетът обаче кацнал нормално на летището. Намеса на аварийните екипи не се налага.

Пътниците са настанени в Терминал 1 и ще останат там до приключване на техническата проверка на машината, съобщиха още от летището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: летище Варна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Самолета летеше на много ниска височина под 300 метра и не знам даже как е стигнал до летище Варна ! Аз съм от Свищов и го видях .Мислех си че ще падне , но явно е стигнал до летище ! Хората вътре не знам какво им е било !
25
1
 
6
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Добре ве какви такива статистици има в този форум? Вие не разбрахте ли че една от най-опасните обичайни дейности, които прави всеки човек е карането на автомобил. Возенето във влак и самолет са далеч по-безопасни колкото и по-рядко да ги употребяваме. Всяко друго твърдение е меко казано смешно и показва липсата на логика и последователно мислене.Лично като карам големи дистанции се чувствам далеч по-уязвим отколкото ако прелетя тази отсечка.
24
6
 
3
 
! Отговори
pe6o преди 13 години
tova na snimkata boing 737 li e??????????????????6toto na men mi izglejda mnogo malak??????????????pitam az i odgovor neiskam zadaite si sami vaprosa i go potarsete v gugala i 6te razberete kakav e samoleta
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ .ДА СЕ РАДВАМЕ ,ЧЕ САМОЛЕТА НЕ Е ПАДНАЛ ,ЧЕ ТОГАВА ЩЕШЕ ДА ПИШЕТЕ- - *** СВАЛИХА САМОЛЕТ ЗА ДА ГО ПРЕДАТ НА ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ
22
1
 
6
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Тези да не са легнали да спят посред бял ден ,че на крак са ги вдигнали?То не че не го правят, ама смешна работа всички на крак.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И още нещо - да, шанса миньор да умре от пневмония е несравнимо по-голям от този да бъде затрупан...
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напротив, шансът, такъв какъвто съм го дал отчита това... в световен мащаб шансът да загинеш в самолетна катастрофа клони към единица на 15-16 милиона полета, тоест - да летиш около 43 000 години, за да е сигурно, че ще загинеш в такава катастрофа. Чисто и просто казано - автомобилът е 200 пъти по-опасен за всеки средностатистически човек. А колкото до миньорите - шанса миньор да загине в автомобилна катастрофа е стотици пъти по-голям от този да бъде затрупан ;)
19
1
 
6
 
! Отговори
emergency staff преди 13 години
Голям глад за новини бре! Иначе защо ще се пише за някаква аварийна тревога... На летище София месечно се обявяват по 3 - 4 тревоги , ама никой не разбира. Това си е рутинна процедура и ако пилота поиска веднага се обявява такава/и съответно се плаща/ Има два вида тревоги - местна, на която се вдигат само аварийните екипи на самото летище и обща , когато се викат подкрепления отвън / пожарни, линейки и т. н./ Каква ще бъде тревогата взима решение координационния център на лет. Новина...
18
6
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 13 години
не ти е смятан правилно шансът, защото не отчита факта, че почти всички хора по-света се возят в автомобили, а в самолети - по-малко от 1%. Я сега сметни пак. То по същата логика да умреш от пневмония е много по-вероятно от затрупване в мина. Ама нали се сещаш, че за миньорите не е точно така.
17
1
 
10
 
! Отговори
опс днес отново зле преди 13 години
Около Варна такива планини няма! Снимката е от София ...
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Шансът да загинете в автомобилна катастрофа - 1:60 000. Шансът да загинете в самолетна катастрофа - 1:11 000 000. За сравнение, броят на умрелите от кучешки бяс годишно е 55 пъти по-голям от броя на загиналите в самолетни катастрофи. По-вероятно е да умреш от задавяне или паднала саксия...
15
2
 
4
 
! Отговори
Varnenec преди 13 години
WOW! Az vsashnost vidqh samoleta, dokato mi mieha kolata na avtomivka.
14
1
 
18
 
! Отговори
Пилот преди 13 години
9, годишно в света от самолетни катастрофи загиват около 1000 души! Това са по малко от колкото само в България загиват от ПТП годишно...
13
3
 
24
 
! Отговори
РЕ N3 преди 13 години
Не му бери гайлето на Ту-154!Той може да си завърши полета и с два от трите двигателя.с един да стигне до нормална писта.осигуряването му е два пъти повече от това на този боинг.има само едно 'АКО' - се подържа от трезви техници :)
12
2
 
10
 
! Отговори
хмм преди 13 години
а знаеш ли какъв е % на авариите от всичките извършени полети по света за една година? :)
11
2
 
30
 
! Отговори
хмм преди 13 години
каквото и да пишете - изпускате едно. Момчетата от летището са реагирали както трябва и са си свършили перфектно работата. Най-хубавото е, че не се е наложило да спасяват хората.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
teq pak izkochiha sus qkata snimka, abe kato nqmate snimka na vuprosniq samolet zasto slagate nekvi drugi ? ei taka za krasota li ?
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я кажи какъв % от авариите са със летален изход за всички пътуващи ?
8
3
 
38
 
! Отговори
Пилот преди 13 години
Каквито и аварии да има, самолета си остава най-сигурното превозно средство! Много по голям шанс има да загинете на път за летището от колкото в самолета дори на най-несигурната авиокомпания в света!
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за това се возя само на камила