Бедствие в Перущица, зоват военните на помощ

Хората в града имат сериозни проблеми с водоснабдяването
Обновена: 10 окт 2010 12:32 | 10 окт 2010 12:32,
39
Бедствие в Перущица, зоват военните на помощ
Снимка: БГНЕС

В бедствено положение се намират жителите на Перущица. Причината е, че от две седмици те имат вода най-много за час-два на ден.

"Има дни, в които по 24 часа нямаме вода и нито можем да се изкъпем, нито можем да сготвим, ужасно е", сподели пред Dnes.bg един от жителите на града, който алармира за проблема.

Оказа се, че проблемът се крие в река Въча, чието ниво на водата е под санитарния минимум.

"Потърсихме съдействието на военните от Пловдив, като поискахме от тях да качат спешно в града 3 цистерни, които да доставят вода", обясниха от "ВиК" – Пловдив.

Местата на цистерните ще се определят от кмета на Перущица и от тях вода ще черпят жителите на най-засегнатите от безводието квартали.

Причина за ниското ниво на реката е, че водата от близкия язовир се пренасочва към "Напоителни системи" и това най-много страдат жителите на Перущица.

От ВиК казаха още, че са получили заплахи от местни ромски лидери, че ще извадят населението на ромската махала на пътя между Перущица и Кричим, ако водата не бъде пусната да тече по чешмите на ромите.

От водното дружество обаче обясниха, че проблемът с безводието е на целия град и за да не остава Перущица изцяло на сухо, се търси съдействието на армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: вода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Перущянка преди 13 години
Дано Бог ти прости невежеството. Има Перущица, дори Вазов е писал за нея.КОЧО - Защитата на ПерущицаПерущице бедна, тнездо на герои,слава! Вечна слава на чедата твои,на твоята пепел и на твоя гроб,дето храбро падна въстаналий роб!Слава теб, че ти се одържа до крайности бори се в пушек, и падна със сяйност.Ти в борбата черна и пред турский гневиздигна високо твоя свилен лев,и глава не клюмна, и меча ни даде,и твойта светиня срамно не предаде,и нашта свобода ти я освети.и зо толкоз жъртви гордо отмъсти.Поклон на теб, граде, пепелище прашно,на борба юнашка свидетелство страшно!Твойте чеда бяха силни в трудний час,твойта гибел беше тържество за нас,защото ти падна със падане новои в нашта исторйя тури светло слово.
35
0
 
1
 
! Отговори
друг потърпевш преди 13 години
В Перущица няма от две седмици, а има села, където не помнят кога са имали редовно вода.Пример е село Мокреш, Ломско - там има вода за час - два през седмицата, а в събота и неделя - никаква. И така живеят от много години (аз знам за 12 г.);Европейски съюз ли?Ха-ха... къде ти...
34
1
 
1
 
! Отговори
Bulgarina преди 13 години
Ami to ima li o6te ARMIA v Bulgaria?
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И ако това е европейска страна ...
32
0
 
1
 
! Отговори
накато преди 13 години
Ами хората от града ги имат тия сериозни проблеми повече от година. Ама няма кой да ги снима оправляващите като отидат в Перущица и за това хората пак си имат проблеми
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
зОвете военните ама тях ги няма - ГЕРп И УСА нейскат България да има армия. По просто и лесно е да плащаме на УСА за да ни "пази" ама от кой - никой незнае....
30
0
 
15
 
! Отговори
Мина преди 13 години
Ето как работи ромския лидер чрез заплахи.А защо не го попитат плащат ли си тези роми водата сигорно денонощо водата тече без да я спират особенно през зимата.
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какви военни ...то няма такива.нека напълнят водоноските да видят как ще протечат.едно време тези водоноски излизаха на учение по 30 дни ,но имаше армия и ученея,сега.....сега ще ми пиете от......
28
12
 
0
 
! Отговори
юй преди 13 години
Боже, прости ми невежеството, обещавам, че ще уча прилежно, не знаех, че има Перущица, благодаря и на днес-бг.
27
3
 
7
 
! Отговори
На дали преди 13 години
И,*** и седесари и гербери и богати и бедни и министри................ всички ще ги ядат червеите!Защо тогава се ядете тук?Факта си е че скапаха армията (слушайки американските си "братушки",защото сме подайгъзковци) а сега хленчим помагайте!Ама то и люти зими ще почнат да идват и катаклизми ще настанат!Пак ще почнат хленчовете! А КЪДЕ ЩЕ СА ТОГАВА "БРАТУШКИТЕ"ХАМЕРИКАНЦИ,А???
26
0
 
5
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
23 ти - правилно! Подкрепям те с 2 ръце..
25
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Военните. Ама то Вие драги хора живеете в миналото. Военните в момента представляват сбирщина от шуробаджаници единсвено интересуващи се от облагите и заплатите, които ще получат. Едно голямо дружество разделено на семейни кланове. Кланове, на които изобщо не им пука за Вас. Осъзнайте се !
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА НИВИТЕ ЛИ СА ПО-ВАЖНИ ИЛИ ХОРАТА
23
1
 
12
 
! Отговори
преди 13 години
Само не разбрах ромите само за протеста ли са или и на тях им трябва вода........закво ли им е (подхил)
22
1
 
19
 
! Отговори
starship преди 13 години
Идват *** на протест и в същото време военните им пускат по някой и друг куршум в тиквите. В същото време водата теква и проблема е разрешен изцяло - ни *** ни безводие - едно наистина санитарно решение
21
4
 
19
 
! Отговори
Вентраумб преди 13 години
България вече няма армия, уважаеми граждани на Перушица. Българските политици, произлезли от кол и въже я убиха. И като за капак актуалния ни "министър" на отбраната - по произход РОМ и заби окончателно гвоздеите в ковчега. За което и получи зъбата усмивка от амереканскато и британско посолство. Какъв "герой" на нашата родина е този хасковски *** Аню Ангелов..
20
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
какво поливане в дни в които ни одави от дъжд.тези им трябва нова канализация ама пари няма щото много са палатите в софия и на морето и покрай язовирите.хора искайте си парите от крадците та да имате вода
19
3
 
11
 
! Отговори
ratchet преди 13 години
сега се сетихте за военните, ще ви докарат вода и утре пак ще ни плюете
18
3
 
3
 
! Отговори
:) преди 13 години
Ми то ще е фантазия и вас и *** да ви няма...
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има 2 начина на решаване на проблема с водата:1. Българският начин:Говорене, говорене, говорене: "еми причина за ниското ниво на реката е, че водата от близкия язовир се пренасочва към "Напоителни системи""2. *** начин: "местни *** лидери ще извадят населението на ромската махала на пътя между Перущица и Кричим, ако водата не бъде пусната да тече по чешмите."