Прогониха скандална директорка със свирки

Стоименка Георгиева от училище "Пенчо Славейков" ще бъде уволнена
Обновена: 1 ное 2010 13:28 | 1 ное 2010 13:20,
35
Прогониха скандална директорка със свирки
Снимка: Булфото

Директорката на пловдивското училище “Пенчо Славейков” Стоименка Георгиева ще бъде дисциплинарно уволнена, съобщи началникът на РИО в Града под тепетата Павлинка Кацарова.

Повече от час учители бурно протестираха пред Инспектората. С викове „Оставка”, „Вън от училище” и „Георгиева да си върви”, стотина души изразиха недоволството си от действията на Георгиева.

Учителите връчиха на Павлинка Кацарова ултимативна декларация, като в нея се настоява редът в училището и работният процес да бъдат възстановени и да няма напрежение в станалото скандалноизвестно школо в “Столипиново”.

Акцент на негодуванията са 20-те работни заплати, които Стоименка Георгиева изплати на заместник-директора Петър Андреев. Общият размер на сумата е 28 000 лева.

Според Кодекса на труда обаче, след като е освободен от работа по взаимно съгласие, Андреев е трябвало да получи само 4 заплати.

Още по темата

Проверка, изпратена от община Пловдив в училището, установи груби нарушения на директорката, която с действията си е ощетила сериозно бюджета на училището.

Освен това вътрешният одит е констатирал, че заплатата, която помощникът е получавал, е била в размер на 1400 лева, като междувременно учителите не са получавали редовно трудовите си месечни възнаграждения.

Самата Георгиева в момента е в болнични. Установените от финансовите специалисти нарушения отиват на прокурор, категорични са от местната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
pp преди 13 години
daaa,taka e-tupnqta e golqma
30
0
 
1
 
! Отговори
кро преди 13 години
А, може би точно това е идеята на управниците ни: Да дадат възможност на шепа *** директори на училища да си *** ръцете, до мишницитеоцапани от меда в който бъркат, за да има по веригата и за местните велможи и лепта за някоя партийна каса и същевремено да държат в гипсирано състояние учителите. Перфектно върви хорото. Не на делегираните бюджети в училищата!
29
1
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 13 години
Много права дадоха на директорите и сега им гледаме сеира!От РИО се чудят как да им оправят бакиите.Да се въведе мандатност на поста,тогава надали ще смеят да правят безнаказано каквото им хрумне,а и некадърните ще бъдат отстранявани преди да са съсипали докрай у-щето.Инспекторите от РИО да се вгледат малко и в някои централни софийски у-ща,в които директорите водят до провал поверените им някога елитни у-ща.
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо не се уточнява кой на кого е правил вувузелите. И защо има изгонени.
27
1
 
1
 
! Отговори
Amon Ra преди 13 години
мен със *** ме привличат ... не ме гонят
26
3
 
2
 
! Отговори
пфууу преди 13 години
няма да е скандал за ужасно ниското ниво на училищното образование в България, няма да протестират, защото работят при скапана база с остарели методи! Няма и да е защото децата си правят каквото искат. Няма да е дори за сегрегацията в училище (все пак е Столипиново - мога да си представя какво става вътре). НО НЕ!!!!Нане ще вдигнат шум, чак като разбере че Вуте го е пре**ал, като е взел малко парички повече. Срам ме е от вас "учители"
25
1
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
добре че не е директор нямаше да иска си тръгне и секи щеше да иска да е шеф в това училище
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уникално заглавие!!! Все си мисля, че журналистите знаят как да боравят с българския език, но............
23
0
 
9
 
! Отговори
учител преди 13 години
Задължителна мандатност за директорите на училища.Взеха се много насериозно.Мислят си, че са несменяеми.Има директори, които са психически неуравновесени, изнервят обстановката и правят така, че трудно се работи.Ако директорът знае, че може и да не го одобрят, малко ще се замисли дали да тормози или колегите си.
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В училищата стават много безобразия.Директорите се изживяват като господари.Никой не може да разбере как изразходват бюджета на училището.Прибират и комисионни.Останаха много малко свестни учители.В училищата има хора приближени на директора и такива, които не са.За приближените всичко може.А останалите са подложени на системен тормоз от страна на директора.Те преглъщат обидата и мълчат, защото нямат избор.Много скоро няма да има кандидати за учители, ако така вървят нещата.
21
1
 
0
 
! Отговори
мадафака преди 13 години
СТОИМЕНКА+ПЕШО=ВОЛ
20
1
 
6
 
! Отговори
Ученик преди 13 години
Задължителна мандатност за училищните директори! Написват си програмата за развитие на школото, изпълняват я за 4 години, пишат втора за втори мандат и чао, че да не са повече от президент на Републиката, та да стоят до пенсия. Ако не изпълнят програмата си за развитие, сбогом - не са за директори на училище. Ама нямало кадри - ще обучат, ще намерят, ако не да поканят мениджъри - те поне си знаят работата и ще управляват целесъобразно, като стопани, дори делегираните бюджети ще стигнат.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има ли мераклии още да наливат в образование .. То хубаво да сипеш, ама да няма от къде да изтече.Ей за това простестират, защото някой спря кранчето и сега "не може да се прави образование". С други думи.. няма как да лапат. И сега ще МИ лапат, ама друг път. Защото скоро сменям държавата. Стига съм хранил ***, турци и дебелите врътове на бившите милиционери. Сменям проблемите от какво да ям на с кого да ям. ЧАО
18
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Да няма грешка в заглавието,не било директорка, а директор и не са го прогонили, а са го подканили със ***...
17
2
 
2
 
! Отговори
Нянго преди 13 години
Ама как само звучи - прогонена със сФирки!Ха-хи-хииииииииии!
16
1
 
25
 
! Отговори
До №10 преди 13 години
Има ги още тези учители, заслужаващи уважение и поклон, но те са така смачкани от системата, че вече нямат сили да се съпротивляват! Делегирани бюджети, издръжка, която зависи от броя на учениците, директори, изживяващи се като чорбаджии, защото отговаряли, видиш ли, за въпросните бюджети, безумна бумащина!!!Ами то даскал да не си в тези години! Който смята, че е плитко-моля, да заповяда, а не да плюе!Аз съм песимист за бъдещето на БГ образованието ни по причина държавен геноцид спрямо него!
15
1
 
4
 
! Отговори
гуньо преди 13 години
На учителя с любов
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
алоооо какви са тези заплати в криза по 1400 лева на заместник директор какви са тези 28 000 обезщетение при уволнение. Знаете ли, че в Пловдив в частните фирми се работи на половин щат-120 лева, а при уволнение дори не ти плащат последната заплата. Знаете, ли че дори министър в софия е със заплата 1100, а в пловдив, в училище,, в което заплатите закъсняват се дават заплата на зам директор по 1400 лева. тук доста лица трябва да отидат на "топло"
13
0
 
14
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Нека да кажем някой неща: - Положението в момента в СОУ-тата е страшно безумно - директорите колят и бесят, а ако някой не направи протест няма кой да установи нарушенията; - Положението и преди не е било по-розово, и не е лошо да се види кои фирми на какви цени са печелили държавните поръчки, както и кой е подписал; - Не виждам как това министерство би направило някава реформа, особенно като видях и зам. министърката дето назначиха! - Има слухове, че 1 учителско място върви 2000 лв.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 2Аз бих казала "каквито родители, такива и децата"... защо обвинявате за всичко учителите, аз как за 12 години в системата не попаднах на един лош учител...но моят опит си е мой...не твърдя, че всички учители са добри, но е факт, че на децата им липсва възпитанието от вкъщи, не може да искаме от учителите да бъдат и родители...