След атака по море бутнаха 2 магазина в Стария Несебър

Събарянето на незаконните постройки е временно преустановено
Обновена: 15 ное 2010 22:16 | 15 ное 2010 22:13,
166
След атака по море бутнаха 2 магазина в Стария Несебър
Така събориха единия магазин в Стария Несебър. Снимка: Булфото

С два съборени магазина завърши днес акцията по принудителното разрушаване на неузаконени пристройки на къщи в старата част на Несебър.

След като часове наред жителите на града блокираха улиците с жива верига, в крайна сметка местната управа, полицията и протестиращите се разбраха, че тази вечер няма да бъдат бутани части от жилищни сгради и хората свалиха блокадата.

По-рано обаче, докато протестиращите бяха по улиците, властите стигнаха до двата магазина по вода – катери докараха до полуострова затворници от Бургаския затвор, които събориха двата магазина, и полицаите, които отцепиха улицата.

Четирима жители на Стария Несебър, бяха арестувани тази сутрин, след като опитаха да попречат на изпратени паяци да вдигнат колите, с които бе блокиран полуостровът.

Още по темата

Хората настояват, освен за прекратяване на акцията на Регионалната дирекция за строителен контрол, и за референдум за присъединяването на града в ЮНЕСКО.

Според тях до проблема се е стигнало заради липсата на ясни правила за строителството и неизпълнените обещания на институциите през изминалите 20 години за издаване на разрешителни за пристройките.

Същевременно от Дирекцията "Национален строителен контрол" съобщиха, че ще продължат изпълнението на акцията за премахването на незаконните постройки.

От там посочиха, че са в сила 7 заповеди за принудително събаряне, срокът за доброволното им премахване е изтекъл още през август, а засегнатите граждани са имали достатъчно време, за да изпълнят частичното премахване.

"При желание на собствениците да се съобразят със закона и с решенията на съда, до момента можеха да са с изпълнени нови покриви, отговарящи на статута на паметници на културата на засегнатите сгради", посочват от ДНСК.

Проверките на инспекцията в Стария Несебър са установилии и други незаконни строежи. Образувани са 35 административни производства за премахване, които са на различен етап.

Строежите ще бъдат премахнати след влизане в сила на издадените заповеди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
32
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Добре са ги бутнали , но само това ли са незаконните постройки в Б-я. Или едните ще ги бутат,а другите ще ги снимат само!
160
1
 
34
 
! Отговори
курортист преди 13 години
Не ставайте смешни,моля ви,досега не съм чул нито един несебърлия да си е внесъл доброволно таксите и данъците за тва че е давал жилището си под наем. Всички знаем че лятото живеят по мазетата,само и само да отдадат собствените си апартаменти и т.н. "мансарди" под наем....горките.....тая държава затова е на тва дередже,щото всеки си мисли че може да прави квото си иска...
159
3
 
34
 
! Отговори
рамбо преди 13 години
не знам каква чума точно трябва да ни тръшне, за да разберем че трябва да сме единни , а не да се радваме на нещастието на съседа и да ръкопляскаме !!! цялата ни държава е незаконна , затова естествено и ние няма как да си знаем правата , ...няма да имаме авторитет и ще продължаваме да пишем на латиница , докато бавно , постепенно и по малко се обезличи нацията ни !!! семплия пример за народ са гърците ! ако скочи един, всички го подкрепят, ние бедничките сме всеки-срещу всеки. завистливи , дезориентирани и некомпетентни !!! ежим се само във фейсбук и по форумите-ашколсум за смелостта -извинете за турцизма !
158
1
 
36
 
! Отговори
...... преди 13 години
Бутайте..............
157
1
 
33
 
! Отговори
до 150 - Пич преди 13 години
абееее Пич "....Виждате ли се колко струвате като граждани ? ... Трябва специалните части на полицията да събарят някакви бараки. ..." защо специалните части на полицията не събарят *** гета ааааа - да не би те да са законни
156
2
 
33
 
! Отговори
boko преди 13 години
ne tova e nai golemia proval na gerb do momenta.problema e 4e ne se yse6tat nakade vodi tova.zna4i stani6ev vtori variant.kakvo im stava na premierite naposledak.
155
1
 
33
 
! Отговори
boko преди 13 години
4uhte li kakvo kazal premiera:az tazi narodopsihologia ne moga da q razbera.tova e edno ot nai ymnite izkazvania na politik v bulgaria.s edna dyma mainata vi na vas i va6ite problemi.az pak tazi psiho karikatyra sa6to ne moga da q razbera.
154
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми да са си ги узаконили. Като не са да им ги бутат. Имали са време, изкарали са и достатачно пари от тях.
153
2
 
33
 
! Отговори
Деч преди 13 години
snoshti vzimaha jsm-i ot racete na horata i gi udrqha v zemqta no vse pak sam siguren 4e shte ima nqkvi klipove,darjavata ni e super na super mqsto samo 4e s nepodhodqshti hora na vlas i to ot dosta vreme,vreme e da im obqvim voina na teq al4ni ***.....
152
0
 
32
 
! Отговори
Нед преди 13 години
Деч, докато медиите изопачават нещата никой няма да застане на наша страна, за това нека един отиде в някоя медия и да си каже нещата така както стоят, така както са били в неделя вечерта, така и в понеделник през целия ден... Ако бях на мястото на някой зрител, който не е запознат със случващото се в Несебър, повярвай ми и аз щях да мисля по друг начин...
151
0
 
31
 
! Отговори
Деч преди 13 години
ne cenzura napravo sa otrqzani kadrite be kva cenzura,nishtu nedavat i taka izopa4avat neshtata tez mishki koito ne sa i idvali v grada i neznaqt vobshte za kvo stava vapros,4e kato gledam komentari nalvo i nadqsno cqla Bulgaria e protiv nas,slagat ni na edno nivo s oneq kade stroqt po qzoviri t.n
150
5
 
36
 
! Отговори
Николай преди 13 години
Значи хората като са нямали пари и връзки да си цакат на който трябва в София да го духат?! *** държавата еми да се сесира сега и да се провери кой и по какъв начин е издал документите за тези хотели в стария град, като в същото време не са издавани никакви на хората, защото видиш ли нямали право да строят ЗАБРАНЕНО било. Е хубаво бе, а тез хотели кой ги построй...гларусите ги изсраха от небето ли мама ви ***?! *** - Абсурдистан...изселвам се от тая държава!!!
149
13
 
33
 
! Отговори
Николай преди 13 години
Абе ей *** престанете само да плюете и да говорите, като нищо не разбирате. Добре че не е на вашата глава, тогава няма да сте толкова отворени. Това че в стария Несебър 10 човека са си построили по една мансарда, за да могат да си имат семейства и деца е най - голямото престъпление в държавата!!! Какво да направят хората като имат за съседи огромни хотели, ама видиш ли с разрешителни...за тях защо никой не говори?! Как за едни може за други НЕ. Какъв е тоя двоен стандарт.....
148
2
 
54
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Виждате ли се колко струвате като граждани ? Всички викат и крещат как в България никой не спазва законите ама иначе правят барикади, че да не им разрушават незаконните постройки. Виждате ли се какви сте *** и мизерници ? Трябва специалните части на полицията да събарят някакви бараки. И как искате тази държава да заприлича на нормално европейска държава, как да стане ?!
147
2
 
37
 
! Отговори
Люба Клозетич преди 13 години
Абе ДНСК не означваше ли дирецкция национален строителен КОНТРОЛ?!?! Май нещо съм се объркала като чета за що чудо застроено незаконно става въпрос. Не може 20 години да си бъркаш в носа и изведнъж видиш ли се сещаш, че май е трябвало да контролираш и понеже не си (щото си лапал рушвети) сега ще буташ. Сигурна съм че като овършеят багерите из целия град той ще блесне в автентичния си вид и от ЮНЕСКО ще ахнат. Не подкрепям пиявиците черноморски, но и на това му се вика "след дъжд-качулка".
146
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама само къщите и магазинчетата са незаконни..???????а хотели и дворците.Хе, ние работим..Г-Н МИНИСТЪР ХВЪРЛЯТЕ ПРАХ НА ХОРАТА...ако на поредните избори не спечелите ,не се учудвайте сами си го правите хората пак да гласуват за бсп...
145
2
 
36
 
! Отговори
не преди 13 години
Абе защо аз не си построя . Защото аз не живея в несебър.. Аз съм възмутена . Алчнотията им е голяма..
144
1
 
45
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
Като познаваме естетическия капацитет на бгът(чалги, гюбеци и др от този род талантливи изсфурганици) иде да зададеме въпросо: Как че стане таа работа с ЮНЕСКО!?Разбира се, че трябва бутане на всичките тея дървении, бетонджийски и се от тоя сой убавини дето затриха Черноморието ни, та даже и рюснаците се гнусат да идват.Простака требе да се дръжи изскъсо, ама они со ноого, та ни е лесно...А и архитетките са световнио връх...
143
0
 
59
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Аз раборя в Несебър от много години , съжалявам че гледам всичкото това лицемерие от страна на Несебърлии. Къщите са големи и ги пълнят с туристи , без да се плаща и стотинка туристически данък и всякакви такси. Не мисля че е правилно! Мисля че и те трябва да се потрудят за да получат нещо. Законите са за всички. Нека се разбере че трябва да се запази културното наследство. To Ги храни!!!!!!!!!!!
142
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още на входа те "посреща" измамно чейнчбюро за "добре дошъл". И няколко чужденци около него дето ходят като напръскани с мухозол след поредната измама.