Зеленчукова борса по стандартите на ЕС отварят в Бургас

Цените на продуктите ще се актуализират в интернет страница
Обновена: 15 ное 2010 14:34 | 15 ное 2010 13:26,
9
Зеленчукова борса по стандартите на ЕС отварят в Бургас
Снимка: Dnes.bg

Първата зеленчукова борса по всички стандарти на ЕС ще бъде открита в Бургас. Тържището ще бъде разположено на площ от 16 дка и ще бъде в близост до сегашната незаконна борса, която предстои да бъде затворена.

Модерната борса е лицензирана от Държавната комисия по стоковите борси и тържища (ДКСБ). Тя ще разполага с около 3500 кв. м покрити площи.

Помещенията ще бъдат снабдени с всякакви удобства за търговия на едро. Най малките клетки са по 60 кв. м и ще бъдат изградени от специални термоизолиращи панели, които създават отлични условия за съхранение и продаване на продукцията.

Всеки търговец ще има на разположение и по едно паркомясто за товарен и лек автомобил.

Те се наемат с предварителни договори и по-голямата част от тях вече са заети. За приходящите производители и търговци от вътрешността на страната е предназначен специалният паркинг с над 100 паркоместа, а достъпът до него се контролира от софтуер. Изградени са и подходи, които улесняват достъпа на посетителите – инвалиди.

Зеленчуковата борса ще носи името „Бургас”. Парцелът е с влязъл в сила подробен устройствен план.

Тържището е проектирано и изградено като комплексен обект с масивна ограда и с два портала за вход и изход. Цялата настилка на тържището е от качествен асфалт, което е особено важно във влажни дни или когато има вятър. 

Посетители и търговци няма да газят локви и кал.

Особено голямо улеснение е, че производители, търговци и потребители ще бъдат своевременно информирани за наличните продукти и за цените им с непрекъснато актуализираща се информация в интернет.
Инвестицията в бъдещото най-модерно българско тържище надхвърля 1 200 000 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
PPPPP преди 13 години
Ама вие всички в час ли сте?!? Тия нямат лиценз за тази дейност, защо преди да отиде кмета да реже лентата не им поиска лиценза от ДКСБТ, с подпис и печат?!?! Защото такъв няма.
7
0
 
0
 
! Отговори
Браво! преди 13 години
Бургас е най-европейският български град. Само ми кажете къде по-точно ще бъде първата нормална зеленчукова борса? Не всеки е от Бургас и не всеки бургазлия ходи на "незаконната борса", нали така? Така е!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде е това "ТУК" бре агент само че не в евросъюза. Само за инфо на такива отворковци като тебе дето драскат глупости ще покажа "148.00 EUR / 1000 kg" това е митото само на бананите а на това мито има и ДДС. Я ми кажи как да струват 0.50 цента. а до скоро дори беше 180 ЕУР. Аман от статистици. То има държави където и бензина е без пари ама нямам кладенци ние.Искаме прекупвачите да си намалят комисионните и да не ми пробутват турски контрабанди за БГ качествени стоки. Това да се оправи другото .
5
5
 
2
 
! Отговори
дано.... преди 13 години
и цените ви станат европейски,т.е. да паднат малко! Тук напр. чувалче картофи /5кг./ струва 2 евро, литър олио е от 0,80 цента до 1,20 евро,3 кг.банани струват 0,50 цента,голям шоколад с ядки е 0,30 цента .Да изброявам ли още?
4
9
 
0
 
! Отговори
ikvo преди 13 години
ko ma interesuva men? az otivam da jiveq vuv varna, burgas e grada na oligofrenite i prostituciqta XD
3
0
 
7
 
! Отговори
Нестор преди 13 години
Браво!
2
1
 
19
 
! Отговори
морски преди 13 години
До 2-3 год. Бургас,ще стане най-хубавия град в България!!!!!
1
0
 
7
 
! Отговори
wewew преди 13 години
Зеленчукопроизводителите да започнат коментара и критиките сега!