Хакери „разбиха” iPhone 4

С процедурата JailBreak се получава достъп до файловата система на апарата
30 юни 2010 07:10,
74
Хакери „разбиха” iPhone 4
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хакери демонстрираха възможността за взлом на iPhone 4, съобщи в понеделник сайтът TheTechJournal, като се позова на хакерската група iPhone Dev Team, известна с успехите в тази област, съобщава РИА Новости.

Процедурата, наречена JailBreak ("бягство от затвора"), позволява да се получи достъп до файловата система на апарата. Това дава възможност за инсталиране на други приложения, като по този начин се прескача официалният интернет магазин Apple App Store.

Използваната програма ще бъде пусната веднага след като Apple представи първото обновяване на системата iOS 4, което трябва да бъде пуснато в близките дни.

Следващата стъпка ще е разкодирането (Unlock), но това ще отнеме допълнително време, тъй като iPhone 4 използва различен програмен код в сравнение с неговите предшественици.

Според редактора на сайта TheTechJournal Азиф Рахман Unlock програмата вероятно ще се появи едновременно със средствата за JailBreak. Рахман смята, че двете услуги ще станат достъпни за потребителите още на 2 юли.

Ако хакерите успеят да реализират набелязаните планове, апаратите iPhone 4 ще могат да се използват и в мрежите на други оператори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя па свобода на избора. Изборите кой от кой по лоши.. Серго ли, Доган ли, Царя ли, Бойко ли..Ти такааа.. като я гледаш нашта свобода, не ти ли е натопорчена малко, а ?xD
69
0
 
1
 
! Отговори
бау-бау преди 13 години
Въпрос на ВКУС казало кучето и си облизало Г*... затова има толкова марки и модели на пазара - за да покрият всички вкусове... Аз например такъв ейпълски телефон не искам, карам си с моята нокия (на 7 години) като се скапе някой ден ще се огледам за нов - НТС или Моко... бе въобще - свобода на избора, на кой каквото му харесва...
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да има хора дето си купуват нокия. Съвсем случайно също се води за телефон. При това работещ. За разлика от мозъка ти.
67
3
 
0
 
! Отговори
glarus преди 13 години
Има ли още хора дето си купуват Nokia ? при наличието на огромен избор на марки и модели да си купиш Nokia е просто ... HTC FTW
66
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Телефоните са за п*
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всяко електронно устройство, което стане популярно се превръща в обект на хакери. Затова по-скромно. Ако може и без телефон даже.
64
1
 
3
 
! Отговори
Mr G преди 13 години
Чето тук мнения на пишман специалисти, които (както някой правилно е забелязал) хвалят само това, което притежават, а плюят онова, което не познават или нямат.На 29 юни във френския икономическ и бизнес вестник "Ла Трибюн" излезе общирно сравнение по параметри на iPhone4 и новия Samsung Galaxy S. Резултатът беше малко предимство за Самсунг. Явно корейците са научили много неща, а и са се отървали от Майкрософсткия софтуеър. Интересно е да се погледне и на тази възможност.
63
0
 
1
 
! Отговори
хехе преди 13 години
А пък тези, които са се родили в Бг и са станали хора - са го направили въпреки, че са родени в България, а не заради това....
62
1
 
3
 
! Отговори
hehe преди 13 години
Ти или си луд или сляп. Кога за последно си се опитвал да намериш някоя функция в менюто на Нокиа? По-разхвърляно и смотано меню не съм виждал...
61
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нокия разчита на стара слава!!!Сони-Ериксон, Самсунг, че и Ел Джи вече са по-добри от повечето модели на прехвалената Нокия!!!
60
10
 
3
 
! Отговори
СПОКО БАТЕ преди 13 години
ЕЕЕ ти по дървено меню от това на сони ериксон да си виждал пич!!!! Не ми говори глупости не ми се слушат. Имаш пет бутона за back и още три за cancel и не мога да ти опиша колко бавно работят. Брат ми им е фен и не ми се говори за тая боза
59
2
 
2
 
! Отговори
... преди 13 години
Е S.E. са копия на Nokia.. иначе на езика на хакерите HTC FTW !!! :)
58
0
 
5
 
! Отговори
двама преди 13 години
Иначе става всеки хвали това, което има и се получава едно заяждане между отделните хора. Няма смисъл. Всеки да си ползва това, което харесва и му е по джоб, но да не отрича или още повече да не се подиграва на това, което не е докосвал дори, а бил чувал от някой...
57
5
 
27
 
! Отговори
dvama преди 13 години
Абе защо постоянно сравнявате iPhone с Nokia??? Вие само за Нокия ли сте чували в България? Който пък има SonyEricson не ще и да чуе за Нокия. Да не говорим за Андроид телефоните. И кое по-точно им е толкова хубавото на Нокиите? Вие хващали ли сте друг телефон? Явно не сте. Иначе нямаше да дрънкате глупости за това как Нокия била мерцедеса. Хахаха. Убихте ме. Хайде за да не спорите излишно вземете едно друго телефонче в ръчичка и вижте какво е усещането. Тогава приказвайте.
56
0
 
2
 
! Отговори
BMviper преди 13 години
iOS 4 Beta!!!
55
0
 
1
 
! Отговори
Атанас преди 13 години
Unlock за iOS 4 вече е наличен.
54
10
 
6
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Истината е, че като дизайн, технология, леснота на ползване от потребителите, функционалност и новаторство iPhone няма равен на пазара, а като здравина, стабилност на сигнала, традиция няма равни на Нокиа. Но забележете разликата - iPhone ви предлага много възможности в едно устройство, а Нокиа ви предлагат много телефони с почти еднакви възможности, еднотипно меню и дизайн. Един по-долу го каза, който иска телефон да си говори - Нокиа, който иска мултифунционално устройство - iPhone.
53
6
 
6
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Джейлбрейка е също толкова незаконен, колкото да си сложиш втора операционна система(линус например) и тя да ти запише информация в mbr-а, където вече Уиндоуса се е настанил.
52
0
 
2
 
! Отговори
стг преди 13 години
шегобиец
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да дам 2000 лева за нещо, дето не ми дават да го бърникам ? Тия сериозно ли ... бтв, джейлбрейка е незаконен, знаете, чичо Стиф не дава да му бъркате в джоба.