Google направи карта на цензурата

"Доклад за прозрачност" ще сигнализира, когато се иска сваляне или предавне на информация
21 сеп 2010 14:35,
10
Google направи карта на цензурата
Снимка: google.com/transparencyreport/

На адрес http://www.google.com/transparencyreport Google е публикувал карта с информация къде и кога интернет трафикът към търсачката е блокиран, както и анотации с подробности, където е възможно.

Например инструментът показва, че YouTube е бил блокиран в Иран заради оспорваните президентски избори през 2009.

Картата, наречена Доклад за прозрачност, ще сигнализира всеки път, когато нечий държавен апарат поиска от Google да свали или предава информация, както и за какво време компанията се е съобразила с искането.

Китай липсва на картата, понеже там цензурата е държавна тайна, която не може да бъде публикувана.

"Докладът ще позволи на хората да виждат кога правителството иска да премахнем съдържание и услуги или къде Google е блокиран. Вярваме, че този вид прозрачност може да бъде пречка за цензура", казаха от компанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Google
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Super stara novina (nea kirilica tuka na tas baraka - sorry za shlokavicata)
9
0
 
0
 
! Отговори
mc6 преди 13 години
Има си България, просто нашето правителство не е изисквало от Гугъл да се наложи "цензура" на нещо, и не са искали да се маха нищо от индекса. Гледай малко кво гледаш изобщо.
8
1
 
2
 
! Отговори
Балин преди 13 години
Знаете ли какво интересно ми е защо България я няма на картата това не е ли подозрително? Проверете и ще видите в списъка и на картата я няма България, има Гърция и Македония но България не.
7
1
 
0
 
! Отговори
флатко преди 13 години
Мине - не мине време, и Гугъл пак ме изкефят с нещо :)Първо зелената им енергия, после Хром ОС, а сега и списък на оаканите правителства :) Сега да видим политиците дали ще се правят на властни :)
6
0
 
0
 
! Отговори
следващ преди 13 години
ООО, ми сега ще стане безинтересно - хората няма да смеят да пишат коментари от съце и душа Трябва да ги преиначават,за да не пострадат АМА ТАКА НЕ Е ИНТЕРЕСНО,НЯМА ШЕГИ,НЯМА ИРОНИЯ
5
0
 
4
 
! Отговори
Балкански преди 13 години
На баба ти Куна... на който плаща, естествено. Никога няма да имаш толкова пари, за да си го позволиш, а ти трябват поне три пъти повече, за да разбереш кои са другите, така че по-добре забрави, че има такива хора. Аман от конспиратори, ***. Светът е пари, чудо голямо. Или се възползвай, или умирай тихо... няма място за революции
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е тва е да си лицемер : Гуугъл, Епъл, Адобе, Интел и др. в момента са разследвани от правителството на САЩ за споразумение да не пускат служителите си да преминават от едната в другата компания, както и да не им вдигат заплатите прекалено много ... Transparency my ass, всички са маскари, както е казал ***.
3
2
 
3
 
! Отговори
го преди 13 години
Що не добавят и карта на това къде най много се следят действията на потребителите?Кой какво тъси и колко време го разглежда - на кой се снася тази информация?Това е по-интерсно
2
0
 
4
 
! Отговори
Хм преди 13 години
щото Китай ги няма в класацията...
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И естествено САЩ пак са на първо място по цензура