Хакери свиха клиентски данни от "Макдоналдс"

Били задигнати електронни и пощенски адреси, имена, телефони
Обновена: 14 дек 2010 14:32 | 14 дек 2010 10:07,
15
Хакери свиха клиентски данни от "Макдоналдс"
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хакери откраднаха базата клиентски данни от голямата верига американски ресторанти „Макдоналдс“, съобщи Асошиейтед прес. От компютърната мрежа на веригата за бързо хранене били задигнати електронни и пощенски адреси, имена, телефонни номера, дати на раждане и други данни на участници в промоции.

Ръководството на „Макдоналдс“ е разпратило извинения на клиентите си с предупреждението, че адресите им може да станат мишена на измамници, които да използват името на известната марка за бързо хранене. Веригата ресторанти подчертала обаче, че не са откраднати данни от кредитни карти и паспортни данни.

Компанията „Макдоналдс“ е основана през 1940 г. от братята Дик и Мак Макдоналд (първият ресторант е открит в Сан Бернардино, Калифорния). През 1948 г. тя за първи път в света полага принципите на бързото хранене. Капиталът на компанията към юни 2009 г. е $64,2 млрд., съобщава РИА Новости.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Макдоналдс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
16
 
! Отговори
klo преди 13 години
do n 1hahaha ima logika v dumite ti.marketingovite kompanii dosta chesto deistvat nepozvoleno s cel da si svarshat rabotata :)
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е напиши какъв е този стандарт де??!!
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
трябва да помагаме да се сринат америкаските компаний
11
2
 
22
 
! Отговори
фанта преди 13 години
Пазаренето, с кредитни карти е практично, но оставя всичките ти данни в системата на заведението. Достатъчно е хакера просто да влезе вътре и половин свят му е на тепсия. Отделно, дето впоследствие се извличат информации за бизнесси, връзки? Едва ли търсят рецепти на Макдоналднс? Такъв буламач не бих хапнал повече и пред автомат да ме изправят. Нашите традиционин ястия са супер в сравнения с тия буламачи там.
10
0
 
19
 
! Отговори
None преди 13 години
Да си внедрят ISO 27001
9
3
 
14
 
! Отговори
ujasno преди 13 години
sega shte vzemat da im izpratyat salata i horata shte vzemat da ozdraveiat. Ot kakvo shte se prehranvat farmaceftichnite kompanii togava da popitam az?
8
1
 
19
 
! Отговори
! преди 13 години
Добре че са предупредили клиентите си, явно са наясно, че щом някой е клиент на на тази верига, то той е *** и най-вероятно ще стане жертва на измама.И за чий х** са си давали данните, да не би да им дават по-вкусни бургери?
7
1
 
25
 
! Отговори
Manuelche преди 13 години
Nasty, темата е за кражба на лични данни, а не за вкусовите качества на храната там...
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И за да не ме разберете грешно, не защитавам гнусотиите които продават и аз самия не ги употребявам . В случая става дума за елементарни маркетингови стратегии които са практика по белия сват , не носят никакъв риск ,и засягат почти всички сфери.
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама много си пр0ст ,Ванка ! Всяка година по празниците на запад навсякъде текат многобройни промоции с реални награди от типа на 50 автомобила 1000 IPad-a , 1000000 евро, 1000 почивки и т.н. Обикновенно при покупка на продукт печелиш или моментална печалба (друг продукт) , или правото да участваш в някоя от томболите - за целта си даваш данните. Принципно сигурността на данните ти е гарантирана, и ако някой има щети вследствие на тях , те ще му бъдат възстановени със сигурност ...
4
5
 
45
 
! Отговори
Nasty преди 13 години
По-голяма химия от Макдоналдс има ли за ядене?
3
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проблемът е на тези, които са си дали телефонът, адресът и имената на Mc Donalds. Аз обикновено като ходя на заведение не го правя, но щом хората са преценили, че трябва да споделят тази информация да си берат последствията.
2
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕВАЛАТА на хакерите, единствената ни надежда за свобода на словото!
1
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кражбата е поръчана от маркетингова фирма, изследваща потенциалният пазар на нови лекарства срещу затлъстяване, рак на червата и други неприятни болести, свързани с ежедневна орална употреба на ***